Mal­vi­nie­mi Com­pa­ny: Kä­det ker­to­vat

2.11.2022 19:00 – 20:00
Dance
Dans
Tanssi
 

Teoskokonaisuudessa nivoutuvat yhteen tanssi, taidekäsityö, video- ja äänitaide.

Teoskokonaisuudessa nivoutuvat yhteen tanssi, taidekäsityö, video- ja äänitaide. Koreografiassa pääosassa ovat kädet, jotka resonoivat ja välittävät kehollista tarinaa.

Kädet kertovat teoskokonaisuudessa yhdistyy neljä eri taiteenmuotoa; nykytanssi sekä tekstiili-, media- ja äänitaide. Kokonaisuuden ovat suunnitelleet tanssitaiteilija Mia Malviniemi, taidekäsityölainen Niina Hiltunen, videosuunnittelija Teemu Kyytinen ja äänisuunnittelija Sami Silén. Teoksen tanssijana on vaasalainen Ailish Maher.

Teoskokonaisuus rakentaa maailmaa, jossa neljän eri taiteenmuodon läsnäolo viestii katsojalle ja kokijalle hetkellisyyden vahvasti fyysisenä tilana. Tanssiteos, taidetekstiili ja video ovat itsenäisiä osia mutta yhdessä ne nivoutuvat kokonaisuudeksi, jossa erilaiset mielenmaisemat ovat läsnä.

Tanssiteoksessa kädet ovat pääosassa ja liike on syntynyt erilaisten kehollisten muistijälkien kautta. Kädet välittävät asioita ja niiden kautta kosketamme, rakennamme ja välitämme. Hiltusen kudottu taidetekstiili pohtii kirjojen lyhyen eliniän ja nopean jätteeksi päätymisen lisäksi katoavaa kieli- ja kulttuuritaitoa. Videoteos tuo näkyväksi käsityöläisyyden kehollisuuden ruumiin ja kangaspuiden liikkeen kautta, jossa käsien, jalkojen ja koko kehon rytmi luovat yhdessä jopa meditatiivisen tilan. Silénin äänisuunnittelun pohjana on käytetty kangaspuiden ääniä sekä video- että tanssiteoksessa.

Koreografi: Mia Malviniemi 
Tanssi: Ailish Maher 
Taidekäsityö: Niina Hiltunen 
Äänisuunnittelu: Sami Silén 
Videoteos: Teemu Kyytinen

Tanssiesityksen kesto noin 30 minuuttia, jonka jälkeen taiteilijat kertovat teoksesta taiteilijatapaamisessa. Tilaisuuden kokonaiskesto on noin 60 minuuttia.

Malviniemi Company on Vaasassa toimiva nykytanssiryhmä, joka on perustettu vuonna 2011. Taiteellisen johtajan ja koreografin Mia Malviniemen johdolla ryhmä on tuottanut kymmenen vuoden aikana yhteensä 13 tanssiteosta. Malviniemen teoksille on tunnusomaista elävä musiikki osana koreografiaa ja useisiin teoksiin on myös erikseen sävellettyä musiikkia.

Ryhmä on tuottanut myös luovan tanssin toimintaa sekä esityksiä  ikäihmisille vuodesta 2016. Yhteistyötä tehdään laajasti eri kulttuurialan toimijoiden, kuntien sekä yritysyhteistyökumppanien kanssa. Ryhmä on työllistänyt lukuisia taiteen ja kulttuurialan ammattilaisia kymmenen vuoden aikana.

Liput ennakkomyynnissä Ticketmasterissa 15/11,50/7

Hinta

Liput 15/11,50/7 ovelta tai ennakkoon Ticketmasterista

Järjestäjä

Taideyliopisto Seinäjoki

Ulkoiset linkit