MAALISKUUN KUUKAUDEN TAITEILIJA JAMIE RANTA

1.3.2023 – 31.3.2023 11:00 – 19:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Kelirikko

Jamie Rannan teokset ovat maisema-aiheisia akryylimaalauksia eteläpohjalaisista maisemista. Esillä on näyttelyn nimikkoteos, akryylimaalaus Kelirikko.

Hän kuljeskelee paljon luonnossa tutkiskellen luonnon energioita ja luontoyhteyttään: “Sitä miten näen, koen ja tunnen. Maalaan kuvia paikoista, jotka aistin jollakin tapaa voimakkaasti”, hän kuvailee. Tuntemus muuttuu vahvoiksi väreiksi teoksissa, välillä esimerkiksi neonväreiksi. Ranta maalaa useita ohuita kerroksia joskus myös valutellen, riippuen näkymän luonteesta. Luonnon näkymien kerroksellisuus kiinnostaa taiteilijaa, samoin kuin jonkinlainen ajan kerroksellisuus.

Luonnossa on helppo aistia myös ajattomuus. Luonnossa kaikki on jatkuvassa muutoksessa, yksikään hetki ei ole samanlainen toista kertaa. Ranta leikittelee usein näkymien yksinkertaisuudella, sillä myös yksinkertainen hetki on hänestä moniulotteinen: “Vastaavasti minua kiinnostavat näkymät, jotka ovat täynnä tapahtumaa. Pyrkimykseni on kuvata täydellistä luonnonjärjestystä matkien sitä hieman abstrahoivalla maalaustyylilläni. Näissä näkymissä on helppo tuntea olevansa osa luontoa, osa täydellisyyttä.”

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Seinäjoen Taiteilijaseura ry

041 3108340

Ulkoiset linkit