Kalastuspäivä alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille Törnävällä

26.5.2024 10:00 – 15:00
Barn
Children
Lapset
Liikunta ja urheilu
Motion och idrott
Nuoret
Opastus
Recreation and sports
Unga
Youth
 

Ilmainen kalastusaiheinen tapahtumapäivä, jossa kirjolohen kalastusta, kalankäsittelynäytöksiä, järvikala-akvaario ja loimulohimaistiaisia.

Toiminnallinen kalastusaiheinen tapahtumapäivä järjestetään sunnuntaina 26.5.2024 klo 10–15 Törnävän kartanon läheisyydessä, padon yläpuolisella suvanto-osuudella. Kalastus tapahtuu joen itärannalta, joka on esteetön ja puistomainen ympäristö, ja mahdollistaa suurenkin yhtäaikaisen kalastamisen. Kalastus on sallittu tapahtumassa vain alle 18-vuotiaille. Alle 12-vuotiailla tulee olla mukana huoltaja. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtumaa varten tapahtuma-alueen jokiosuudelle istutetaan noin 400 kg pyyntikokoisia kirjolohia, joita tapahtumassa kalastetaan virvelillä ja mato-ongella. Kalastus suvanto-osuudella on kielletty ennen tapahtumaa.

Tapahtuma-alueelta löytyy 1200 litran järvikala-akvaario, jossa on esillä lähivesistä pyydettyjä kaloja. Tapahtumassa on myös kalankäsittelyn opetuspiste, jossa järjestetään kalankäsittelynäytöksiä tasatunnein. Tapahtumaan osallistuneiden on mahdollista käydä tuomassa saamansa kalat fileoitaviksi, jolloin kalat ovat vietävissä kotiin jo valmiiksi käsiteltyinä.

Lisäksi tapahtumassa tarjoillaan paikan päällä valmistettua loimulohimaistiaisia. Paikalla on myös mahdollisuus tutustua perhokalastusvälineisiin ja kokeilla perhonheittoa opastetusti.

Ohjeita tapahtumaan tulijalle

Tapahtumapaikalle tullessaan kalastukseen osallistuvien tulee noutaa maksuton ”kalastuslupa” infopisteestä, joka sijaitsee jokirannassa Törnävänsaarentien päässä (ks. kartta liitteenä). Lupaa vastaan kalastaja voi kirjolohen saadessaan käydä noutamassa samasta paikasta palkintouistimen. Osa tapahtumaa varten istutetuista kirjolohista on merkitty erityisellä merkillä ja tapahtumassa merkkikalan saaneet saavat itselleen kalastusaiheisen yllätyspalkinnon. Tapahtuman aikana kalastaja voi ottaa saaliikseen korkeintaan 2 kirjolohta.

Tapahtumassa ei ole kyse kilpailusta vaan paikalle voi saapua päivän mittaan oman aikataulunsa mukaisesti, kuitenkin infopisteen kautta kulkien. Tapahtumaan saapuvien autot tulee pysäköidä Törnävän kesäteatterin parkkipaikalle. Kalastus tapahtuu omilla välineillä, mutta jonkin verran mato-onkia löytyy tapahtumapaikalta myös lainattavaksi.

Päivän aikataulu

  • Tapahtuma alkaa klo 10.00
  • Kalankäsittelynäytöksiä tasatunnein klo 10.00 alkaen
  • Perhonheittonäytöksiä tunnin välein klo 10.30 alkaen
  • Loimulohimaistiaisia noin klo 11.00 alkaen
  • Tapahtuma päättyy klo 15.00

Törnävän kartanon kahvila on auki tapahtuman ajan klo 10–15.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan Kalatalouskeskus ry

0400364558

Ulkoiset linkit