Juuret – taide- ja musiikkitapahtuma

29.3.2024 – 30.3.2024 15:00 – 18:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Music
Musiikki
Musik
Visual arts and exhibitions
 

Kaksipäiväinen Suomen muinaishistoriasta ammentava monimuotoinen taidetapahtuma

Tapahtuma koostuu kaksipäiväisestä taidenäyttelystä ja pitkänperjantain musiikkiesityksestä. Kalevan navetan Hugo-saliin rakentuu vaikuttava ja monimuotoinen audiovisuaalinen kokonaisuus, joka jää unohtumattomasti kokijan mieleen. Tapahtuma sisältää kuva- ja veistostaidetta, installaatioita sekä musiikkia audiovisuaalisin ja performanssitaiteen keinoin. Pääteemoja ovat Suomen muinaishistorialliset tarinat, loitsut ja hahmot.

Tapahtuman taidenäyttelyssä 29. – 30.3.2024 esitellään Erno Vuoren ja Juha Järvisen taidetta. Iltatapahtuman 29.3. musiikkiesitys on noin 10-henkisen Vakava-”rituaaliorkesterin” performanssi, jossa yhdistyvät rummut, sähköiset instrumentit, laulu, muinaiset tarinat, runot ja loitsut, audiovisuaalinen tekniikka sekä performanssitaide.

Taidenäyttely on avoinna perjantaina 29.3. klo 15 – 18 sekä lauantaina 30.3. klo 12 – 18.

Ks. perjantain iltatapahtuman (alkaen klo 19) tarkemmat tiedot kalenterin erillisestä tapahtumasta: Vakava – Live Ritual.

Kaikki tapahtuman teokset ovat paikallista tuotantoa.

Taidenäyttelyn taiteilijat:

Erno Vuori (s. 1975) on kuvataiteilija ja muusikko, jonka sielu liittyy vahvasti taruihin, uskomuksiin ja muinaiseen historiaan. Hänen taiteensa kutsuu katsojan sukeltamaan syvälle menneiden aikojen tunnelmiin ja symboliikkaan. Taiteilijana Erno uskoo, että taide voi avata portin menneisyyteen ja yhdistää meidät juuriimme ja perinteisiimme. Hänen maalauksissaan on aavistuksia ihmiskunnan menneestä ja tulevasta, ja ne herättävät kysymyksiä ajasta ja olemassaolosta. Värit ovat kuin säveliä, jotka harmonisoivat muinaisia uskomuksia ja tarinoita.

Juha Järvinen (s. 1978) tunnetaan erityisesti rumpujen valmistamisesta Hollywood-elokuvaan The Northman (Robert Eggers, 2022), Järvisen mukaan noitarummun kahva kuvastaa ihmisen sielua. Noitavainojen aikaan noidiksi miellettiin aivan tavallisia ihmisiä, jotka ehkä olivat vain hiukan erilaisia kuin muut. Kristinuskon nimissä rumpuja tuhottiin järjestelmällisesti. Noitarumpumestari Järvinen valmistaa monenlaisia esineitä: kirveitä, puukkoja, kuksia ja instrumentteja. Hän myös valo- ja videokuvaa.

Hinta

Taidenäyttely 5 €, iltatapahtuma 10 € (iltatapahtumassa anniskelu k-18), liput käteinen/MobilePay

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan Itseoppineet Taiteilijat ry

044 9828184

Ulkoiset linkit