Jotain Muuta -ilta: Kulttuuria nuorille aikuisille!

10.5.2023 19:00 – 20:00
Nuoret
Unga
Youth
 

Nuorille aikuisille (17-29v.) suunnattu kulttuuri-ilta

Nuorille aikuisille (17-29v.) suunnattu kulttuuri-ilta

Kulttuuria nuorille aikuisille

Jotain Muuta: Kulttuuri-illat on suunnattu 17-29 – vuotiaille Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven nuorille aikuisille. Illoissa kokeilemme, ruodimme ja keskustelemme alueemme kulttuurisisällöistä. Mitä haluaiin nähdä ja kokea kulttuurin kentällä? Miten taide ja kulttuuri tavoittaisi minut helpommin? Millainen taide ja kulttuuri ylipäätään koskettaa tai puhuttaa?

Jotain Muuta-illat ovat avoimia ja maksuttomia, mutta eivät hajuttomia tai mauttomia! Tai mistä minä tiedän? Tule testaamaan ja kerro mitä mieltä olet. Jokaisella kerralla tutustumme eri kulttuuritoimijaan ja heidän tarjoamiinsa sisältöihin.

Tulevat Kulttuuri-illat

24.2. klo 17.00-19 Trinitas-taidenäyttelyn avajaiset / Kalevan Navetta

Ville Kirjaisen, Aleksi Kolmosen ja Aeon Luxin Trinitas on runsas ja tarinallinen näyttely, joka johdattaa ihmisyyden kysymysten äärelle ja manifestoi yhteyden säilyttämisen merkitystä. Näyttelyssä nähdään veistoksia, valokuvaa ja videota yhdistelevä näyttely asettaa kuvia ja löydöksiä nykyihmisyydestä eräänlaisille alttareille. Teokset ravistelevat normatiivista katsetta tässä hetkessä ja leikittelevät ajatuksella katkoksista historiallisissa jatkumoissa. Avajaisillan sisällöstä vastaavat Seinäjoen taidehalli sekä Kalevan Navetan muut toimijat. Iltaan mahtuvat kaikki halukkaat.

Ennakkoilmoittaudu tästä

Huom! keräämme vain 17-29v. nuorten aikuisten ilmoittaumisia avajaisiin

29.3. klo 19.00-20.00 Panu Savolaisen soolokonsertti /Kalevan Navetta

Panu Savolaisen soolokonsertti tuo parrasvaloihin vibrafonin kaikkine sävyineen ja väreineen – varsin harvinaislaatuisesti yksin, ainoana instrumenttina. Kuulijaa hemmotellaan niin unenomaisella leijunnalla kuin perkussiivisella ja virtuoottisella rytmi-iloittelullakin. Vuosien varrella hioutunut konserttiohjelmisto koostuu Savolaisen omien, melodiarikkaiden sävellysten ohella lainakappaleista aina J.S. Bachista suomalaiseen iskelmään.

Vibrafonisti Panu Savolainen tunnetaan monipuolisena ja ilmaisuvoimaisena muusikkona, säveltäjänä ja yhtyeenjohtajana niin jazzin, klassisen kuin muunkin akustisen musiikin parissa.

Kauttamme keikalle on jaossa 10 lippua. Tapahtuman sisällöstä vastaa Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö.

Ennakkoilmoittaudu tästä

30.3. klo 17.00-18.30 Opastettu kierros Sairaalamuseoon / Seinäjoen Piirillä

Sairaalamuseossa esitellään eteläpohjalaisen terveydenhuollon historiaa ja osa-alueita psykiatriasta somatiikkaan sekä Härmän sairaalan toimintaa. Opastetulla kierroksella keskitymme erityisesti psykiatriaan Piirillä eli sairaalamuseon toiseen kerrokseen. Opastus kestää noin tunnin, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti museon muihin tiloihin. Iltaan mahtuu 20 osallistujaa. Kokoontuminen T/D rakennuksen ovilla.

Sairaalamuseo osoite: Björkenheimin puistotie 2, T/D -rakennus, 60220 Seinäjoki. HUOM!

Ennakkoilmoittaudu tästä

15.4. klo 19.00-21.00 Papanosh “A very Big Lunch” Vapaat äänet -kiertueella / Kalevan Navetta

Ranskan Normandiasta saapuva Papanosh tuo räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Suomeen. Kvintetin tuore projekti A Very Big Lunch on kunnianosoitus amerikkalaiselle kirjailija Jim Harrisonille. Harrisonin elokuvalliset tarinat ovat inspiroineet pianisti Sébastien Palisia säveltämään yhtyeelle uuden ohjelman, jonka Papanosh on ottanut vastaan hyvällä ruokahalulla, inspiraation lähde Harrisonin tyyliin. Yhtyeen runsas noutopöytä on lastattu täyteen visuaalisista ja tarinallisista raaka-aineista jalostettuja herkkuja. Mukana on flirttiä maailmanmusiikin, freen, jazzin ja improvisoidun musiikin kanssa. On hersyvää tarinointia ja erilaisten henkilöhahmojen tarkkaa kuvailua musiikin keinoin. Näistä rikkaista aineksista syntyy oivat syömingit, varsinaiset korvienpidot! Iltaan mahtuu kauttamme 10 osallistujaa. Illan sisällöstä vastaa Jazzoikoon!

Ennakkoilmoittaudu tästä

10.5. klo 19.00-20.00 Aili Järvelän levynjulkaisukiertue / Kalevan Navetta Hugo-sali

Aili Järvelä saapuu toisen sooloalbuminsa ”Älä pelkää” levynjulkaisukiertueella Seinäjoelle Kalevan Navettaan. Alunperin Kaustiselta kotoisin oleva Järvelä tunnetaan aktiivisena ja muuntautumiskykyisenä tekijänä ja esiintyjänä musiikin kentällä.

Sielukkaana tulkitsijana tunnettu Järvelä on nähty muun muassa Lilla Teaternin lavalla Once-musikaalissa, Bergå Folk Project -maailmanmusiikkiyhtyeessä, Jukka Perko Avaran solistina, kansanmusiikkiyhtye Friggin riveissä sekä taidepop-artisti Stinakon kokoonpanossa. Iltaan mahtuu kauttamme 5 osallistujaa. Illan sisällöstä vastaa Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö.

Ennakkoilmoittaudu tästä

FAQ/ Usein kysyttyä: Pitääkö ilmoittautua?Kaikkiin iltoihin on erillinen ilmoittautuminen,

Mikä on Jotain Muuta-ilta?Jotain muuta-illat lupaavat tutustumista vaihtuviin taide- ja kulttuurisisältöihin sekä -kohteisiin. Tapahtumat on suunnattu 17-29 – vuotiaille Seinäjoen, Ilmajoen ja Jalasjärven nuorille aikuisille. Jotain Muuta-illat ovat avoimia ja maksuttomia, mutta eivät hajuttomia tai mauttomia! Tai mistä sen tietää? Tule testaamaan ja kerro mitä mieltä olet. Jokaisella kerralla tutustumme eri kulttuuritoimijaan ja heidän tarjoamiinsa sisältöihin.

Kuka järjestää Jotain Muuta?

Jotain muuta-tapaamiset ja kulttuurin neuvonantajatiimi ovat osa Seinäjoen taidehallin Leader- rahoitteista hanketta. Hanketta rahoittaa myös Kuortaneen säästöpankkisäätiö. Hankkeen tavoitteena on osallistaa nuoria aikuisia keskustelemaan heidän näkemyksistään tarjolla olevista kulttuuri- ja taidepalveluista. Jotain muuta toimintaa pilotoidaan lukuvuoden 2022-2023 aikana.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

0505054146

Ulkoiset linkit