Jazzoikoon! Verneri Pohjola & Sylvain Rifflet: ”Cake Walk from a Spaceship”

20.4.2024 19:00 – 21:00
Music
Musiikki
Musik
 

Ranskalaissaksofonisti Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jossa soittaa trumpetistitähtemme Verneri Pohjola. 

Vapaat äänet -kiertueella Verneri Pohjola & Sylvain Rifflet: ”Cake Walk from a Spaceship”

Sylvain Rifflet tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
Csaba Palotaï kitara
Benjamin Flament lyömäsoittimet

Ranskan jazzskenen ylistetyimpiin saksofonisteihin lukeutuva Sylvain Rifflet tuo Suomeen kvartettinsa, jonka kokoonpanossa on jo pitkään loistanut myös Suomen trumpetistitähti Verneri Pohjola.

Pariisin konservatorion kasvatti, saksofonisti, klarinetisti ja säveltäjä Sylvain Rifflet on saanut paljon tunnustusta omaperäisistä yhtyeistään ja projekteistaan.

Suomen konserteissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaajaClaude Sautet.

”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalleomistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Moninkertaisesti palkittu trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio. Säveltäjä Kaija Saariahonhänelle säveltämän ja elokuussa 2023 kantaesitetyn HUSH-trumpettikonserton myötä Pohjolan muusikkous on saavuttanut entistä laajempaa yleisöä.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee häntä näin: ”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”.

Järjestäjä: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

Tuotanto: Vapaat äänet

Messissä mukana: Seinäjoen kulttuuripalvelut

Hinta

Liput 20 € Ovella käteinen tai MobilePay. Opiskelijat kaksi yhden hinnalla

Järjestäjä

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

0505543964

Ulkoiset linkit