Jazzoikoon! Mathias Sandberg Trio

25.5.2024 18:00 – 20:00
Music
Musiikki
Musik
 

Maailmanmainetta niittänyt jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg soittaa Seinäjoella trionsa kanssa omaperäistä, svengaavaa musiikkia.

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu ”yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista”, kuuluu maamme aktiivisimpiin muusikoihin. Hänen pitkään odotettu trio-albuminsa The Captain ilmestyi vuoden 2023 alussa, ja yhtye teki viime vuoden keväällä ja kesällä peräti 50 konsertin levynjulkaisukiertueen Rovaniemeltä Helsinkiin! On vihdoin aika esitellä bändi myös Seinäjoella.

Tekstikehys: Kuva: Jan Sandvik

Sandberg on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Sandbergin triossa soittavat jazzmusiikin maisteri Zacharias Holmkvist kontrabassoa ja pitkän uran tehnyt Stefan Brokvist rumpuja. Konserteissa kuullaan trion omalaatuista, vahvojen melodioiden hallitsemaa ”hard swingin’, groovy & soulful jazz” -sekoitusta, jossa soivat rytmisesti leikkisät improvisaatiot ja lähes telepaattinen yhteissoitto.

Sandbergin debyytti-soololevy The Doctor (2020) ja triolevy The Captain ovat saaneet ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla Atlanttia, ja niitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

Lainauksia arvosteluista:

”This is an excellent album… swings from start to finish” (Jazz Journal, UK)

”Superb album… such a fresh take on the genre.” (Rochester City News, USA)

”Maailmanluokkainen on se sana, joka levystä nousee väistämättä mieleen…

yksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista. Todellakin!” (Karjalainen)

”Mathias Sandberg trio tekee todellista jazzlähetystyötä intiimillä otteella koko Suomeen.” (SuomiJazz)

Kuva: Jan Sandvik

Hinta

20 €. Opiskelijat: 2 yhden hinnalla

Järjestäjä

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

050 5543964

Ulkoiset linkit