Jazzoikoon! Littorina Saxophone Quartet

15.3.2024 19:00 – 21:00
Music
Musiikki
Musik
 

Littorina Saxophone Quartet on uusi Itämeren alueen johtavista improvisoivista saksofonisteista muodostuva kvartetti

Maria Faust – saksofoni

Mikko Innanen – saksofoni

Fredrik Ljungkvist – saksofoni

Liudas Mockūnas – saksofoni)

Littorina Saxophone Quartet on uusi Itämeren alueen johtavista improvisoivista saksofonisteista muodostuva kvartetti, jossa soittavat Maria Faust Virosta, Mikko Innanen Suomesta, Fredrik Ljungkvist Ruotsista ja Liudas Mockūnas Liettuasta.

Littorina on meren ikivanha nimi, joka yhdistää nämä neljä saksofonistia. Yhdessä he pyrkivät tekemään musiikkia, joka on sekä vanhaa että uutta, makeaa ja suolaista, villiä ja rauhallista sekä puhdasta ja myrkyllistä – aivan kuten Itämeri.

Liudas Mockūnan pääpaino on improvisoidussa ja kokeellisessa musiikissa. Sen lisäksi Mockūnas esittää nykymusiikkia solistina ja kamariyhtyemuusikkona.

Tukholmassa asuva saksofonisti ja klarinetisti Fredrik Ljungkvist on ollut yksi aktiivisimmista ja halutuimmista improvisaattoreista kansainvälisellä näyttämöllä 34 vuoden ajan. Hän on esiintynyt yli 100 jazz-albumilla muun muassa ruotsalaisten/norjalaisten yhtyeiden kanssa kuten superyhtye Atomic.

Mikko Innanen on luonut pitkän kansainvälisen uran saksofonistina, improvisoijana, säveltäjänä ja bändijohtajana. Innanen on yksi Helsingin luovan musiikkikentän päävoimista, yksi levy-yhtiö Fiasko Recordsin ja konsertti- ja esittävän taiteen yhdistyksen Hietsu is Happening!:n perustajista. Vuoden 2022 Down Beat Critics Pollissa Innanen voitti Rising Star -kategorian baritonisaksofonilla.

Tanskassa asuva virolaismuusikko Maria Faust on yksi tunnetuimmista Viron jazzmuusikoista. Hänet tunnetaan parhaiten työstään kokeellisen jazzin, big band -musiikin, nykymusiikin, avantgarden, improvisoidun musiikin ja muiden vaihtoehtoisten musiikkityylien aloilla.

Kuva: Fredrik Ljungkvist

Hinta

20 €. Ovella käteinen tai MobilePay. Opiskelijakorteilla kaksi yhden hinnalla

Järjestäjä

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

0505543964

Ulkoiset linkit