Jazzoikoon! Jorma Tapio & Kaski feat. Timo Kämäräinen

1.3.2024 19:00 – 21:00
Music
Musiikki
Musik
 

Jorma Tapio & Kaski feat. Timo Kämäräinen esiintyy Kalevan Navetan Afterwork Art –tapahtumassa perjantaina 1.3. klo 19

Jorma Tapio (mm. Edward Vesala): saksofonit, bassoklarinetti, huilut

Eero Tikkanen (mm. Mopo): kontrabasso, viulu

Janne Tuomi (mm. Rakka): rummut, lyömäsoittimet, kantele

Timo Kämäräinen (mm. Ismo Alanko, Pepa Päivinen, Olavi Uusivirta): kitara

Afterwork Art on Seinäjoella Kulttuurikeskus Kalevan Navetassa jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina järjestettävä tapahtumapäivä, jolloin yleisö houkutellaan kulttuurin ja makuelämysten äärelle. Tapahtumapäivän ohjelmassa on iltabrunssi Äärellä-ravintolassa sekä vapaa pääsy Seinäjoen taidehalliin sekä kuukausittain vaihtuvaa taide- ja kulttuuriohjelmaa.

Perjantaina 1.3. Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho osallistuu Afterwork Art -tapahtumaan tuoden Hugo-salin konserttiin klo 19 melodista ja alkuvoimaista vapaata improvisointijazzia alan huipuilta Suomessa. Sen soittaa kauan odotettu Jorma Tapio & Kaski. Tämä trio on historiansa aikana nähnyt monia eri olomuotoja. Kaski viittaa kansallisromantiikkaan ja ahkeraan, työtä pelkäämättömään kansaan. Kaski-trion dynamiikka vaihtelee suurista energiaryöpytyksistä kuiskaukseen, ja yhtyeen sointipaletti on laaja Tapion eri puhaltimien myötä.

Seinäjoen keikalle Kaski saa vahvistusta kitaristi Timo Kämäräisestä. Kämäräinen tunnetaan ehkä parhaiten rock-henkisistä pesteistään. Häneltä sujuu monenlainen ilmaisu herkimmästä kitarismista väkevämpään revittelyyn. Hän sukkuloikin luontevasti rockin ja jazzin maailmassa. Kämäräinen on soittanut muun muassa Ismo Alangon bändissä ja Pepa Päivinen Quartetissa. Hän soitta myös Olavi Uusivirran yhtyeessä. 

Yhtyeen vuonna 2016 julkaisema ensialbumi Ghatikavalittiin New York Jazz Recordissa vuoden parhaimpien levyjen joukkoon, ja kakkoslevy Aliseenon ilmestynyt newyorkilaisen 577 Records -levy-yhtiön julkaisemana kesällä 2020.

Lisätietoja saa osoitteesta ylistarojazz@outlook.com tai 0505543964

Liput 20 €

Ovella käteinen tai MobilePay. Opiskelijakorteilla kaksi yhden hinnalla

Varaukset: ylistarojazz@outlook.com tai 050 5543964

Ennakkovarauksen tehneille varataan pöytäpaikka

Järjestäjä: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

Messissä mukana: Musiikin edistämissäätiö ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut

Kuva: Jouko Vatanen

Hinta

20 €. Opiskelijat: kaksi yhden hinnalla

Järjestäjä

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

0505543964

Ulkoiset linkit