Jazzoikoon! Jaska Lukkarinen One For Joe

19.11.2023 16:00 – 18:00
Music
Musiikki
Musik
 

Rumpali Jaska Lukkarisen sooloprojekti One For Joe on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille

Rumpali Jaska Lukkarisen uusi sooloprojekti One For Joe on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille, joka tunnetaan parhaiten Miles Davis Quintetin rumpalina 1955–58. Konsertissa kuullaan pääasiassa kuitenkin Jonesin muille artisteille, kuten Freddie Hubbardille, Donald Byrdille ja J.R.Montroselle vuosina 1956–61 levyttämää musiikkia. Esitettävät kappaleet sisältävät inspiroivia melodisia ja rytmisiä elementtejä, jotka rakentavat siltaa 1950-luvulta tähän päivään.

Philly Joe Jones tunnetaan yhtenä hard bop -aikakauden käytetyimmistä säestäjistä. One For Joe liittyykin olennaisesti Lukkarisen omaan taiteelliseen tohtorintutkintoon, jossa keskiössä on rumpalin säestys ja tavat luoda musiikillista energiaa. Lukkarisen tarkoituksena ei ole kuitenkaan kopioida Jonesin soittoa, vaan projektissa hyödynnetään Jonesin keinoja luoda rytmistä pidätys-purkaus-liikettä. Musiikillisesti One For Joe on ainutlaatuinen suomalaisella jazzkentällä juuri Lukkarisen Philly Joe Jones -tuntemuksen ja esitettävän materiaalin vuoksi.

Konsertti tarjoaa vääjäämätöntä svengiä, energistä säestystä ja mielikuvituksellista solismia sekä yhteissoittoa 1950-luvusta inspiroituen. Lisäksi luvassa on tarinoita ja anekdootteja Philly Joe Jonesin uran varrelta.

Timo Lassy, saksofoni
Varre Vartiainen, kitara
Antti Lötjönen, basso
Jaska Lukkarinen, rummut

Kalevan Navetta, Hugo-Sali, su 19.11. klo 16

Liput 20 € / Opiskelijakorteilla kaksi yhden hinnalla

Ennakkovaraukset: ylistarojazz@outlook.com tai 0505543964

Tukijat: Alfred Kordelinin säätiö, Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Seinäjoen kulttuuripalvelut

Kuva: Antti Rintala

Hinta

20 €. Opiskelijakorteilla kaksi yhden hinnalla

Järjestäjä

Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry

05055439064

Ulkoiset linkit