Jaana Maijala & Ville Linna: Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä

1.4.2021 – 29.5.2021 11:00 – 15:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Jaana Maijalan ja Ville Linnan näyttelyssä kuullaan eläviä kasveja

Jaana Maijalan ja Ville Linnan näyttely Prometheuksen kanto: Pysykää yhdessä on osa taiteilijoiden vuonna 2018 alkanutta yhteisprojektia, joka alkoi dokumentoimalla valokuvaten ja äänittäen historiallisesti merkittäviä ja uhanalaisia vanhoja puita. Prometheuksen kanto on Nevadassa, Yhdysvalloissa sijaitseva jäännös arviolta 5000 vuotta vanhasta okakäpymännystä. Projektin ensimmäinen osa oli esillä Lapuan taidemuseon näyttelyssä syksyllä 2020.

Maijala ja Linna luovat keväällä 2021 Seinäjoen taidehallin Vintille installaation, jossa tarkastellaan luonnosta irrotettuja kappaleita – eläviä kasveja – ja niiden mahdollisuuksia tuottaa ääntä ja kuvaa. Ville Linnan suunnittelema mittalaitteisto muuttaa näyttelytilassa olevien orgaanisten jäännösten sähkönjohtavuuden vaihtelun ihmiskorvan havaittavaksi ääneksi.

Jaana Maijalan valokuvat ovat syntyneet vuorovaikutuksessa äänen kanssa hiili- eli kalkkeeripapereita käyttäen: paperiin katsomatta, piirtäen näkemättä ja samalla kuunnellen. Tämän jälkeen piirustukset on valokuvattu.

Hinta

6/4€, alle 18v. ilmaiseksi

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit