Ilmastolukupiiri pääkirjastossa

9.3.2021 17:30 – 19:00
Literary art and literature
Ordkonst och litteratur
Sanataide ja kirjallisuus
 

Lukupiiri kokoontuu pääkirjasto Apilan Jaaksi-salissa kolmena tiistaina klo 17.30.

Seinäjoen pääkirjastossa alkaa maaliskuussa ilmastolukupiiri, joka on osa valtakunnallista, talven ja kevään 2021 aikana järjestettävää Ilmastolukupiiri.fi-kampanjaa. Sen tavoitteena on tarjota ihmisille helposti lähestyttäviä, ilmasto- ja luontoteemaisia lukuelämyksiä ja keskusteluja.

Luettavaksi on valittu tietokirja, matkakertomus ja romaani, jotka kaikki käsittelevät ilmastonmuutosta. Kirjoja voi lainata pääkirjasto Apilan asiakaspalvelusta.

9.3. Lea Saukkonen: Sään ääri-ilmiöt ja ilmastonmuutos, 2020

6.4. Jessica Haapkylä: Meren tarina : meribiologin tutkimusmatka Arktikselle, 2019

4.5. Emma Puikkonen: Lupaus, 2019

Vetäjät ovat Seinäjoen kaupunginkirjaston henkilökuntaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet lukijat. Suunnitelmissa on oma ilmastolukupiiri myös nuorille, josta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Ilmastolukupiirikampanjassa ovat mukana kirjastot, Greenpeace, Lukukeskus, Suomen kirjastoseura, Martat ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri. Lukupiirejä on ilmoitettu jo yli 80 ympäri Suomea.

Ilmastolukupiirien yhteiset avajaiset vietetään keskustakirjasto Oodissa Helsingissä 18.1.2021 kello 18.00–19.30. Tapahtuman juontaa erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirta. Paneelikeskustelussa ilmastonmuutoksen ja kirjallisuuden yhteyttä pohtivat mm. tietokirjailija ja toimittaja Juha Kauppinen, kirjailija Emma Puikkonen sekä Lasten ja nuorten säätiön asiantuntija Sara Peltola. Tilaisuuden musiikkivieraana on Matti Johannes Koivu. Tapahtumaa voi seurata Facebookin livelähetyksenä osoitteessa https://www.facebook.com/events/1471538203237439/
 Tapahtumaa voi seurata Facebookin livelähetyksenä. https://www.facebook.com/events/1471538203237439/ 

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Ulkoiset linkit

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu lukupiiriin sähköpostitse elina.hokkanen(at)seinajoki.fi Osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan kirjaston toimintaan kohdistuvien koronarajoitusten takia. Siinä tapauksessa osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.