Hyvän mielen näyttely, Tarja Rinta

4.10.2021 – 31.12.2021 11:00 – 16:00
Museer
Museot
Museums
 

Näyttely esittelee Tarja Rinnan maalaus- ja huovutustöitä

Hyvän mielen näyttely – Tarja Rinta

Näyttely esittelee Tarja Rinnan maalaus- ja huovutustöitä.

”Hyvän mielen näyttely sisältää tapahtumia keväästä syksyyn. Lapsuuskokemuksista tähän ”vanhuuteen” ja luopumiseen. Asioita, jotka tekevät minusta minut. Mikä inspiroi minua, mistä asioista sydämeni pakahtuu. Asioita, joilla saan itseni pinnalle, kun taipumukseni melankoliaan pyrkii ottamaan ylivallan sisimmässäni.

Huovutustyöt olen tehnyt aikoinani Pässinpökkimää pyörittäessäni. Pääasiassa tein silloin sarjaa liikkeille myyntiin, mutta välillä halusin tehdä jotain muuta ja silloin nämä työt syntyivät. Muutaman näyttelynkin näillä pidin aikoinani. Työt ovat olleet rullalla varastossa, osan olen jopa polttanut, kun koin jossain vaiheessa, että ei näitä kukaan halua nähdä, näillehän nauraa naurismaan aidatkin.

Kun aloin maalaamaan akryylimaaleilla jokunen vuosi sitten, kaivoin huopatyöt esiin. Huomasin, että nämä ovat niin samaa Tarjaa silloin ja nyt. Nehän ovat kauniita, jopa omasta mielestäni, tuovat hyvää mieltä toivottavasti myös muillekin. Taulut ovat sitä nykyistä tekemistäni, huopa on saanut jäädä. Tekniikka on kyllä hallussa, mutta ei enää sytytä, niin kuin silloin ennen. Kiva on, kun voin tuoda akryylimaalauksien rinnalla myös nämä huopatyöt kaikkien nähtäviksi.”

Hyvän mielen näyttely esillä Kalevan Navetan taitopajakäytävällä vuoden 2021 loppuun asti. Vapaa pääsy!

Aukioloajat:

ma-pe klo 11-19

la klo 11-15

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

Taito Etelä-Pohjanmaa

0443201640

Ulkoiset linkit