Glow Up -performanssiklubi w/ MALLA

4.11.2022 19:00 – 23:00
Music
Musiikki
Musik
 

Tapahtuma sisältää performansseja sekä illan päätteeksi artisti Mallan keikka.

Tule kokemaan uusia merkityksiä Glow up –tapahtumaan!

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävällä performanssiklubilla hehkutaan, hoivataan ja pidetään huolta itsestämme ja toisistamme. Tapahtuma sisältää performansseja Tiia Kasuriselta, Eero Yli-Vakkuri & Co:lta ja Vishnu Vardhani Rajan’lta. Illan päättää tyylikkään viileä artisti Malla. Solina Recordsille kiinnitetty artisti, näyttelijä Malla Malmivaara julkaisee taiteilijanimellä Malla koukuttavaa ja taitavasti tehtyä discon, housen ja elektropopin sekoitusta.

4.11. klo 19-23
(ohjelma aikataulu ilm. myöhmmin)
Hugo-sali, taide-ja kulttuurikeskus
Kalevan Navetta

Liput: 17,50 €, ovelta 19 €.
https://www.tiketti.fi/glow-up-performanssiklubi-w…/85213

Performanssiklubi pureutuu glow up -ilmiöön, jossa on tarkoitus ehostaa olemuksensa nopeasti, esimerkiksi kotikaranteenin lökärilookista mahdollisimman huolitelluksi ja ”hyvän näköiseksi”. Glow upiin kuuluu itsensä hemmottelua ja huolen pitämistä, mutta päämäärä on ensisijaisesti ulkoinen muodonmuutos. Onko ilmiö ongelmallinen? Pystyvätkö vain kauniina pidetyt ihmiset tekemään glow upin? Vai onko kyseessä itsensä hemmottelun muoto, jossa on tarkoitus nauttia päivitetystä ulkonäöstään?

Tiia Kasurinen tutkii töissään mm. identiteetin, feminiinisyyden, katseen ja pop-kulttuurin teemoja, usein maskeerauksen ja visuaalisen muodonmuutoksen kautta. Youtube-tutorialit ja somaattinen liike kulkevat hänen töissään rinnakkain, luoden tunnistettavan estetiikan. ”Maskeeraus ja visuaalinen muuntautuminen ovat minulle tärkeä osa jokaista taiteellista prosessiani: ne ovat epäsuoria tapoja tutkia asemaani yhteiskunnassa. Muodonmuutokset horjuttavat käsitystä omasta vallastani, sukupuolestani ja ihmisyydestäni.” kertoo Kasurinen, joka on Helsingissä asuva taiteilija ja koreografi.

Taiteilija Eero Yli-Vakkuri on viime aikoina työskennellyt äänten parissa pohtien, kuinka tila koetaan ja jaetaan äänien kautta sekä minkälaisia yhteisöjä ne kutsuvat esiin. Toipuvaksi survalistiksi itseään kutsuva Yli-Vakkuri tekee tutkimuksellisia teoksia, joiden avulla hän pyrkii vaikuttamaan ympäristön hyvinvointiin sosiaalisesti ja ekologisesti. Yhteistä töille on se, ettei hän yritä helpottaa yhteiskunnallisia ongelmia vaan pyrkii luomaan ratkaisuja, joiden avulla epäkohdat mahdollisesti korjaantuisivat. Hän työskentelee useimmiten yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja toimii ryhmissä. Osa teoksista on ymmärrettävissä performanssitaiteeksi, jotkut projektit taas ovat aineellistuneet yhteisöllisenä työpajatoimintana tai videoina.

Ennen Mallan keikkaa esiintyy Vishnu Vardhani Rajan, joka on helsinkiläinen Intiasta kotoisin oleva kehofilosofi ja performanssitaiteilija. Tavutettu identiteetti, monitaiteinen työskentely, yhteyksien rakentaminen taiteen, tieteen, noituuden, historian ja kulttuurien välille määrittelevät hänet. Vishnu tutkii häpeää tanssin, näyttelemisen ja stand-up-komedian kautta. Vamp Master Brown on ensimmäinen intialainen Drag King Helsingissä. Kulttuurien, metodologioiden ja seksuaalisten identiteettien väliset värähtelyt ovat tärkeitä hänen visuaalisessa kielessään. ”Ainoa instrumenttini on kehoni ja uteliaisuus määrittelevä luonteeni. Uskonnot, jumalat, metaforat, myytit, rituaalit ovat yhtä loputtomia maailmassa kuin alati laajeneva ihmismieli.”

Tapahtuman kuratoinnista vastaavat VarikkoGalleria ja studion taiteilijat Aeon Lux ja Alan Bulfin. Kuraattori Aeon Lux avaa ajattelua tapahtuman ympärillä: ”Taustalla on myös oma kiinnostukseni yrittää eritellä rentouttavana pidettyjen paikkojen, toimien ja ajankohtien, kuten lomien, hotellien ja hoitoloiden esanssi. Onko performanssitaiteessa mahdollista luoda hoidettavan ja hoitajan välinen paljas ja luottamuksellinen suhde esiintyjän ja katsojan välille?” Performanssitaide käyttää uudella tavalla arkipäiväisiä esineitä ja eleitä. Se intensifoi niitä ja saa ne muuttumaan runollisiksi. Kun arkisen käytön tarkoitus hajoaa, tilalle syntyy uusia merkityksiä.”

Tapahtuman sisään heittäjänä toimii Itikassa aistitila nimeltä Kuudes aisti. Aistitilassa on aisteja ärsyttäviä tehtäviä, mitä pääsee kokeilemaan. Mahdollista on päästä kuuntelemaan rauhoittavaa ASMR-videota ja pohtimaan, miltä tietyt asiat tuntuvat niitä koskiessa. Aistitila on auki Afterwork Art -tapahtuman yhteydessä klo 16–19. Tuotannosta on vastannut SeAMK:in kulttuurituottajaksi opiskeleva Eveliina Ripatti. Tapahtuman tuotannosta vastaa Seinäjoen taidehalli yhteistyössä Selmu ry:n kanssa.

Hinta

Liput: 17,50 €, ovelta 19 €. Lippuja myy tiketti.fi

Järjestäjä

Seinäjoen Taidehalli

050 514 3407

Ulkoiset linkit