Bita Razavi: The Dogs Days Will Be Over Soon

9.9.2021 – 20.11.2021 11:00 – 15:00
Bildkonst och utställningar
Kuvataide ja näyttelyt
Visual arts and exhibitions
 

Bita Razavin yksityisnäyttely Vintillä tutkii tekoälyä, ihmisen ajattelua ja fyysisiä ja digitaalisia kokemuksia.

Elämme ajassa, jossa tekoäly haastaa inhimillisen ajattelun ja päätöksenteon – jopa luovuuden. Algoritmit voivat tietää meistä enemmän, kuin me itse. Teknologian kehitys huolestuttaa monia ja herättää mielikuvia Terminaattori-elokuvien kaltaisesta tuomionpäivän skenaariosta. Näyttelyn näkökulma tähän kaikkeen on sen sijaan romanttisempi.

Razavin teokset keskittyvät limittyvien fyysisten ja digitaalisten kokemusten rajapintoihin, keinotekoisten ja todellisten tilojen välille. Esillä on sarja valokuvia, jotka muistuttavat klassisia maisemamaalauksia koristeellisissa kehyksissä. Todellisuudessa ne ovat ruutukaappauksia videopeleistä: kauniita, tietokoneen luomia kuvia. Esillä oleva videoteos tutkii samaa kuvastoa impressionistisemmasta näkökulmasta. Hylätystä pelieleketroniikasta ja kasveista tehdyt veistokset vievät orgaanisen ja digitaalisen suhteen pidemmälle.

Bita Razavi (b.1983, Tehran) on taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä ja Viron maaseudulla. Taiteilijan työskentely keskittyy erilaisten jokapäiväisten tilanteiden havainnointiin ja reflektioon. Erityisesti häntä kiinnostaa, mihin nämä tilanteet perustuvat tai pohjaavat minäkin hetkenä. Razavin töitä on ollut esillä mm. Tehranin nykytaiteen museossa, Suomen valokuvataiteen museossa, Helsingin Design museossa, Cité International des Arts:issa, Pariisi ja Fotografisk Centerissa, Kööpenhamina. Razavi edustaa Viroa 59. Venetsian biennaalissa yhdessä taiteilija Kristina Normanin kanssa.

Hinta

6/4 €, alle 18-vuotiaat maksutta, Museokortti ja kulttuuriedut

Järjestäjä

Seinäjoen taidehalli

Ulkoiset linkit