+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Ryysyistä prinsessaksi, nuoresta vanhaksi, pienestä paksuksi — Pukusuunnittelua teatterissa

Takaisin hakutuloksiin

Ryysyistä prinsessaksi, nuoresta vanhaksi, pienestä paksuksi — Pukusuunnittelua teatterissa

ke 14.2.2018 klo 18:00 – 19:30

Tervetuloa kuuntelemaan Seinäjoen kaupunginteatterin pukusuunnittelijoiden Riikka Aurasmaan ja Leena Rintalan esitelmää pukusuunnittelusta teatterissa!

Esitelmä on kaikille avoin ja maksuton.

Esitelmä on osa Unelmien kuteita -näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttelyssä on esillä epookkipukuja eri aikakausilta 1800-luvulta 2000-luvulle. Epookkipuvut ovat teattereissa ja oopperaesityksissä käytettyjä pukuja, jotka ilmentävät historiallisia aikakausia. Ne eivät ole suoria toistoja historiallisista puvuista vaan ne myös ilmentävät tekoajankohtansa muoti-ihanteita. Näyttely johdattelee suomalaisen teatterin historiaan ja samalla suomalaisen teatteripukusuunnittelun historiaan.

Pukusuunnittelu teattereissa on verrattain nuori taiteenlaji Suomessa. Teatteriesitysten pukusuunnittelusta vastasi hyvin pitkään teatterien johtajat, esitysten ohjaajat sekä lavastajat. 1970-luvun puoleenväliin saakka näyttelijöillä oli velvoite hankkia osa omasta puvustostaan itse. Aurasmaa ja Rintala johdattelevat pukusuunnittelun ihmeelliseen maailmaan. Mitä kaikkea pukusuunnittelijan tulee huomioida, että näyttelijästä saadaan lavalle luonteva roolihahmo ja toisaalta miten materiaalit muuntautuvat kun ne viedään teatterin lavalle?

Aika:

ke 14.2.2018 klo 18:00 – 19:30

Tapahtumapaikka ja osoite: Kivinavetta, Törnäväntie 23, Seinäjoki
Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja