Taidetoimintaa ikääntyville Toimintojentalolla

Ikääntyvistä koostuva sirkusryhmä kävelee puujaloilla

Kevättalvi tuo ikääntyville suunnattua taidetoimintaa Toimintojentalolle, kun helsinkiläinen monitaiteellinen ammattiteatteriryhmä PerformanceSirkus vierailee Seinäjoella. Ammattitaitoiset ohjaajat opastavat osallistujia sirkuksen, musiikin ja luovan kirjoittamisen saloihin. Lisäksi päästään nauttimaan lakeudella ennennäkemättömästä Saturnuksen renkaat -sirkusesityksestä, jonka pääosissa taiteilevat ikääntyvät sirkusharrastajat. Taidekevät Toimarilla huipentuu kulttuuri-iltamiin, jossa nähdään työpajojen satoa ja nautitaan yhdessäolosta.

TAIDETYÖPAJAT:

MA 13.2. klo 1315 Voima-tila (Toimintojentalo, Kasperinviita 13)
Sirkustyöpaja – iloa ja onnistumisen elämyksiä helppojen sirkustemppujen lomassa

Sirkustyöpajoissa opetellaan rennolla ja hauskalla otteella erilaisia helppoja ja turvallisia sirkustemppuja ja -harjoituksia sekä sirkusvälineiden käyttöä. Sirkustyöpajoihin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta sirkuksesta. Opettajina toimivat sirkustaiteilija ja -opettaja Heikki Leppävuori, joka on toiminut sirkusalan ammattilaisena jo 36 vuoden ajan. Leppävuori on nähty muun muassa Sirkus Finlandian sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkuksen lavalla useina vuosina. Toisena sirkustyöpajaohjaajana toimii teatteritaiteen maisteri Vesa-Petteri Asikainen. Lisäksi vertaisohjaaja-assistentteina toimii ikääntyneitä helsinkiläisiä sirkusharrastajia.

MA 27.2. klo 1315 Voima-tila (Toimintojentalo, Kasperinviita 13)
Musiikkityöpaja – interaktiivinen musiikillinen iloittelu

Tutustumme myös erilaisiin helppoihin soittimiin mm. kellopeli, rytmimuna, kehärumpu ja tamburiini. Kokeilemme myös helppoa runo- ja yhteislaulua. Ryhmä toteuttaa työpajan lopuksi oman ”musiikillisen teoksen”. Työpajaohjaajat: kitaristi Kari Pulakka, laulaja Laura Hilska ja Vesa-Petteri Asikainen

MA 13.3. klo 1315 Voima-tila (Toimintojentalo, Kasperinviita 13)
Kirjoitustyöpaja – leppoisaa, letkeää ja hauskaa yhdessäoloa

Kirjoitustyöpajan teemana ovat senioreiden tulevaisuuden asuminen ja asumishyvinvointi, kokemukset ja ajatukset arjen onnesta ja haasteista, ystävistä ja läheisten merkityksestä. Työpajaohjaajat: Vesa-Petteri Asikainen, Laura Hilska ja vertaisohjaaja-assistentteina toimii ikääntyneitä helsinkiläisiä kirjoittamisen harrastajia. Palautteita aikaisemmista kirjoitustyöpajoista: ”Ihanaa että on tällaisia yhteisiä hetkiä.”, ”Annettiin aikaa, ei kiirehditty.”, ”Hyvin houkuteltiin mielipiteitä ja tuntemuksia esiin.”, ”Tulee uusia näkökulmia elämään.”

Työpajat ovat suunnattu ikääntyville, ja niihin on vapaa pääsy. Toiminta ei vaadi aikaisempaa osaamista tai harrastuneisuutta. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta huomioithan että työpajoihin mahtuu enintään 15 osallistujaa. Voit varmistaa paikkasi ilmoittautumalla p. 044 754 1714 tai satu.kokkoniemi@seinajoki.fi viimeistään työpajaa edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

ESITYKSET:

KE 15.2. Saturnuksen renkaat -sirkusesitys, Toimintojentalon kahvio (Toimintojentalo, Kasperinviita 13)

PerformanceSirkus toteuttaa esityksessä yhteistyössä ikääntyneiden kanssa leikkimielisen rennolla otteella sirkusnumeroita, joita ikääntyneet ovat harjoitelleet sirkustyöpajoissa kevään ja syksyn 2022 aikana. Näemme iloisia sirkuskaraktäärejä, taitavaa tasapainoilua ja upeaa jongleerausta. Saturnuksen renkaat esityksen sirkustirehtöörinä toimii näyttelijä Vesa-Petteri Asikainen ja esityksen näyttämömiehenä häärii maailman nopealiikkeisin Waltteri. Esitys on vuorovaikutteinen ja positiivinen sekä sopii kaikenikäisille. Esiintyjät: Ulla-Maija, Eija, Heli, Pirjo, Aulikki, Ritva, Heikki ja Vesa-Petteri. Esityksen pituus: 25 min. Vapaa pääsy.

To 30.3. klo 17 alkaen kevään työpajat huipentuvat yhteisiin kulttuuri-iltamiin Toimarilla. Iltamissa kuullaan ja nähdään työpajojen satoa ja nautitaan yhdessä ohjelmasta ja tarjoiluista. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin!


Työpajat järjestää Seinäjoen kaupunki ja Etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohanke. Hankkeen on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus ja se on osa Sosiaali- ja terveysministeriön Kansallisen ikäohjelman 2030 toimeenpanoa. Mukana yhteistyössä ovat Toimintojentalo, ikääntyvien asumisen hanke sekä PerformanceSirkus.

Kokkoniemi Satu

ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattori , Kulttuuripalvelut