+
Tulosta
Etusivu

Asumisterveys ja sisäilma

Asumisterveyteen kuuluvat asuntojen sekä päivähoito- ja koulutilojen, oppilaitosten, lastenkotien, vanhainkotien ja muiden vastaavien julkisten tilojen terveydelliset olosuhteet. Asunnon tai muun oleskelutilan olosuhteiden tulee olla sellaiset, ettei niistä aiheudu tiloissa oleskeleville terveyshaittaa. Julkisten tilojen (ilmoitusvelvolliset kohteet) terveydellisiä olosuhteita valvotaan säännöllisesti kohteeseen tehtävillä tarkastuskäynneillä.


Epäiltäessä terveyshaittaa asunnossa tai muussa vastaavassa oleskelutilassa on aina ensin otettava yhteyttä kiinteistön omistajaan tai ylläpidosta vastaavaan tahoon (yleensä isännöitsijä). Vastuu mahdollisten terveyshaittojen selvittämisestä ja korjauksista kuuluu haitan aiheuttajalle. Mikäli kiinteistön omistajan kanssa syntyy erimielisyyttä haitan olemassaolosta tai korjaustarpeesta, voi kunnan terveydensuojeluviranomainen ottaa asian käsittelyyn ja tarkastaa tilat.

Asunnon vaihtoon, myyntiin, kuntoarvioon tai kaupanpurkuun liittyviä tarkastuksia ei tehdä.
Jos kyseessä on työpaikalla oleva epäkohta, ota yhteyttä työpaikkasi työsuojeluorganisaatioon ja/tai työsuojeluviranomaiseen.


Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuollossa asunnontarkastuksia tekevät seuraavat tarkastajat:

Perttula Jarno, p. 044 754 1891 sähköposti: jarno.a.perttula@seinajoki.fi
(Isokyrö, Lapua, Seinäjoki)
Turunen Päivi p. 044 369 9259
(Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kuortane, Lappajärvi, Soini, Vimpeli, Ähtäri)
Varis Harri p. 044 483 4773
(Kauhava)