Hoitotakuun toteutuminen Seinäjoen terveyskeskuksessa

Hoitotakuu koskee kiireetöntä hoitoa. Hoitotakuun mukaan kuntalaisen on saatava kiireettömät tutkimukset ja kiireetön hoito määräajassa terveyskeskuksessa ja sairaalassa. Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat tutkitaan ja hoidetaan sairauden edellyttämällä tavalla.

Seinäjoen terveyskeskuksessa on hoitotakuu toteutunut lokakuun 2022 tietojen mukaan seuraavasti:

Yhteys terveyskeskukseen
Sairaanhoidollinen puhelinneuvontapalvelu ma – to klo 8 – 15.30 ja pe klo 8 – 15. Yhteydenotoissa saattaa olla viivettä aamuisin, koska puhelimissa on ruuhkaa ensimmäisten tuntien aikana. Terveyskeskuksessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Jos kaikki puhelinlinjat ovat varattuina, tallentuu soittajan numero muistiin ja terveyskeskuksesta soitetaan asiakkaalle saman päivän aikana. Terveyskeskuksessa on käytössä sähköinen asiointi, jossa voi varata terveydenhuollon vastaanottoaikoja, tarkastella voimassa olevia ajanvarauksiasi sekä siirtää ja perua aikoja.

Lääkärien vastaanotto
Kuntalaiselle on tehtävä kiireettömän hoidon arviointi 3 päivän kuluessa. Arvioinnin tekee terveydenhuollon ammattihenkilö puhelimessa tai vastaanottokäynnillä.

Kiireettömän hoidon jonotilanne 1.10.2022:

Lääkärin vastaanotolle:
Seinäjoen kaupungin alue 1-4 viikkoa
Isonkyrön alue 1-3 viikkoa

Sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee jokaisessa yksikössä 0 – 3 päivän kuluessa.

Hoitotakuu toteutuu lain edellyttämässä ajassa.

Suun terveydenhuolto
Keskushammashoitolassa on keskitetty ajanvaraus ja palveluneuvonta numerossa 06 425 5425. Isonkyrön alueella asuvat voivat soittaa suoraan omaan hammashoitolaan. Aika annetaan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Ellei vastaanottoaikaa voida antaa ensimmäisen yhteydenoton yhteydessä, asiakas otetaan hoidon tarpeen arvioinnin perusteella jonoon, josta kutsutaan hoitoon.

Tilanne 1.10.2022:
Keskimääräinen kiireettömään hoitoon pääsyn odotusaika on suun terveydenhuollossa kolme kuukautta Seinäjoella ja Isossakyrössä. Kiireellistä hoitoa varten on päivystys kaikkina viikonpäivinä. Kiireettömän hoidon jonotilanne päivitetään seuraavan kerran 1.2.2023.

Erikoissairaanhoito
Tilanne Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä.

Hoitoon pääsyä koskevat lait ja asetukset:
Erikoissairaanhoitolaki (856/2004)
Laki potilaan asemasta ja oikeuksista (857/2004)
Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettu laki (858/2004) ja
Valtioneuvoston asetus (1019/2004)
Terveydenhuoltolaki (1326/2010)

Päivitetty 1.10.2022