Keskitetty ajanvaraus 06 425 5425
Avoinna maanantaista torstaihin klo 7.45–16.00, perjantaisin ja juhlapyhien aattopäivinä klo 7.45–15.00

Särkypäivystys arkisin

Keskitetty ajanvaraus 06 425 5425
Särkypotilaiden ajanvaraus ma-pe klo 7:45-10.00. Huom! Muu ajanvaraus mielellään klo 10.00 jälkeen.

Peräseinäjoen, Ylistaron ja Isonkyrön hammashoitoloihin on suorat puhelinnumerot (katso yhteystiedot).

Huom! alkaen 16.8 Peräseinäjoen ja Ylistaron hammashoidon ajanvaraukset liitetään keskitettyyn ajanvaraukseen. Puh. 06 4255425

Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta, jota ei ole siirretty tai peruttu, peritään 51,50 euron sakkomaksu 18 vuotta täyttäneeltä asiakkaalta. Peruuttaminen tulee tapahtua viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.

Päivystyspalvelut

Arkipäivisin

Arvio hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä tehdään jo ajanvarauspuhelun aikana.

Virka-aikana (maanantai-torstai klo 7.4516, perjantaisin ja aattopäivinä klo 7.4515) puhelut tulevat hammashoitolaan, jossa hammashoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja antaa tarvittaessa ajan päivystykseen. Keskitetty ajanvaraus, 06 425 5425.
Peräseinäjoen, Ylistaron ja Isonkyrön
alueella asuvia pyydetään soittamaan suoraan omaan hammashoitolaan (katso yhteystiedot).

Klo 16 ( perjantaisin ja aattopäivinä klo 15) jälkeen yhteydenotot numeroon 044 425 5915. Klo 2108 yhteydenotot päivystysapuun 116117.

Viikonloppuisin ja arkipyhinä

Hammaslääkäripäivystys on viikonloppuisin ja arkipyhinä Seinäjoella Y-talossa, Koskenalantie 18. Hammaslääkäripäivystys sijaitsee 1. kerroksessa terveyskeskuksen kiirevastaanoton yhteydessä.

Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa
Ajanvaraus lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 8–12, 06 425 5428. Hammashoitaja arvioi puhelimessa hoidon kiireellisyyden ja antaa tarvittaessa ensiapuajan vastaanotolle.

Klo 12 jälkeen yhteydenotot numeroon 044 425 5915. Klo 2108 yhteydenotot päivystysapuun 116117.

Hoidon tarpeen arviointi iltaisin ja viikonloppuisin

Päivystyksen tarkoituksena on turvata sellainen päivittäin tarjolla oleva tutkimus ja ensiapuhoito, jota ei voida siirtää ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa.

Tilanteita, jotka vaativat kiireellistä ensiapua
• turvotus, nielemisvaikeus
• turvotukseen liittyvä rajoittunut suun avaaminen
• suu ei mene kiinni
• kuume edellisten yhteydessä
• voimakas, jatkuva hammasperäinen kipu, johon mitkään särkylääkkeet eivät auta
• hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt
• verenvuoto esim. poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä
• rikkoutunut kiinteä oikomiskoje, joka pistää, eikä tilannetta saa helpotettua esim. purukumilla tai oikomisvahalla pehmustamalla

Tilanteita, jotka eivät vaadi kiireellistä ensiapua

• kipu, johon särkylääke auttaa
• vihlominen kylmälle tai kuumalle
• hampaan tai paikan lohkeama
• proteesien ongelmat tai nastahampaiden irtoamiset
• irrotettavien oikomiskojeiden ongelmat tai niskavetohoidossa renkaan irtoaminen

Näissä tapauksissa
Ota yhteyttä seuraavana arkipäivänä hammashoitolaan.

Kiireetön hoito

Suun ja hampaiden tutkimukseen aikaa varaavat aikuiset laitetaan jonoon. Kiiireettömään hoitoon pääsyn odotusaika hammaslääkärin vastaanotolle on keskimäärin 20 viikkoa. Hoitoon pääsy ei nopeudu yksityishammaslääkärin tekemän tutkimuksen perusteella.

Jonossa olevat kutsutaan kirjeitse. Kutsukirjeessä on ohje ajan peruuttamisesta ja uuden sopimisesta, mikäli ilmoitettu aika ei sovi. Kun hammashoitoloihin tulee peruutusaikoja, tavoittelemme jonossa olevia myös puhelimitse.

Sähköiset palvelut

Tekstiviestimuistutus varatusta vastaanottoajasta
Asiakas voi saada matkapuhelimeensa muistutusviestin varatusta ajasta. Viesti tulee varausta edeltävänä arkipäivänä. Muistutusviesti lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat antaneet matkapuhelinnumeronsa. Alle 12-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.
Mahdollinen muistutuksen poisjääminen teknisistä tai muista syistä ei tarkoita ettei aikaa ole varattu, eikä se vapauta perumattoman poisjäännin maksusta.

Kansalaisen ajanvaraus

Hammaslääkärin, suuhygienistin ja hammashoitajan vastaanotolle varatun ajan voi tarkistaa ja perua netin kautta. Palvelun käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.
Alle 12-vuotiaan lapsen huoltaja voi tarkistaa ja perua lapselle varatun ajan palvelun kautta. Hammashoitajan vastaanotolle varatun ajan voi myös siirtää. Lasten puolesta asioivan huoltajan tiedot tulee olla potilastietojärjestelmän perustiedoissa. Palvelun käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Mikäli asiakkaalla on meneillään hoito, johon tarvitaan useita käyntejä (protetiikka, oikomishoito) tai sovittu leikkauksellinen toimenpide, ajan peruutus tulee tehdä puhelimitse.