Hoitaja tekee puhelimessa hoidon tarpeen arvion. Arvioinnin perusteella potilas saa kotihoito-ohjeet tai hänelle annetaan aika lääkärin, hoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle tai ohjataan tarvittaessa ensiapupäivystykseen.

Vastaanotolla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Puhelinnumero tallentuu järjestelmään (ma–pe klo 8–14 välillä soitetut puhelut), kun olet valinnut tarvitsemaasi palvelua vastaavan numeron. Hoitaja soittaa takaisin saman päivän aikana.

Useissa terveydenhuollon palveluissa on otettu käyttöön tekstiviestimuistutuspalvelu. Vastaanottoajasta saa tekstiviestin vuorokautta ennen varattua aikaa. Viestissä näkyvät vastaanottoaikaa koskevat tiedot.
Tekstiviestipalvelu on asiakkaalle maksuton. Tekstiviestiin ei voi eikä pidä vastata. Viesti lähetetään siihen numeroon, jonka on ilmoitettu tekstiviestinumeroksi.
Tekstiviestipalvelussa voi esiintyä ajoittaista viestin lähettämisongelmaa.
Muistutusviestin saapumatta jääminen ei ole peruste jättää vastaanottoaikaa käyttämättä.

Jos et voi saapua varatulle vastaanottoajalle, aika tulee aina perua. Peruuttamattomasta vastaanottoajasta perimme sakkomaksun.

Toimintaohjeet ja ajanvaraus koronavirus asioissa

Sivulle on koottu tärkeimmät ajantasaiset tiedot, miten toimit koronavirusinfektio tilanteessa.

Sähköiset ajanvarauspalvelut

Epäiletkö koronavirustartuntaa? Tee sähköinen oirearvio, niin saat ohjeet, miten toimia. Olemme sinuun yhteydessä, jos tilasi sitä vaatii.

Sairaanhoitajalle vastaanotolle voi varata ajan sähköisesti linkki ajanvaraukseen terveyteen liittyvissä asioissa sekä pieniä toimenpiteitä varten.

Lääkärin vastaanottoajan voi perua myös sähköisesti. Peruutus on tehtävä viimeistään vastaanottoaikaa edeltävänä päivänä klo 12 mennessä.

Ilmoittautuminen

Kaikille varatuille vastaanottoajoille ilmoittautuminen tapahtuu joustavasti sähköisellä lukijalaitteella käyttäen esimerkiksi Kela- tai ajokorttia. Lukijalaitteesta tulostuu paperinen ohje vastaanottohuoneen käytävästä ja huoneen numerosta.

Hoitajalle vai lääkärille

Milloin sairaanhoitajalle?

Sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan koskien kiireetöntä terveysongelmaa. Vastaanotolla arvioidaan hoidon tarve ja toimitaan sen mukaisesti. Lausuntoasioita, flunssaa tai tarttuvaa vatsatautia sairastavia ei hoideta sairaanhoitajan vastaanotolla.

Sairaanhoitajan vastaanotolle voi varata ajan sähköisesti.

Milloin lääkäriin?

  • uudet ja vakavat sairauden oireet
  • pitkäaikaissairauksien äkillinen ja merkittävä paheneminen
  • lääkityksen tarpeen arvio ja lääkehoidon aloitus
  • työ-, liikenne- ja vapaa-ajan tapaturmat
  • erilaiset todistukset (esim. lausunnot sosiaalietuuksia varten, pitkät sairauslomat, terveydentilatodistukset)