Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta

Todistuksen saa Omakannasta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”, ”Avaa testitulostodistus (pdf)” tai ”Avaa sairastamistodistus (pdf)”. Jos todistus on saatavilla, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto laitteellesi tai tulosta se paperisena itsellesi valmiiksi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä.

Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

EU:n koronatodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Jos todistukset eivät näy Omakannassa

  • Jos koronarokotukset eivät näy Omakannassa, ota yhteyttä terveyskeskukseen p. 06 4258100.
  • Muissa tilanteissa, joissa todistukset eivät näy Omakannassa, yhteys terveyskeskukseen p. 06 4258100.

Jos et pysty käyttämään Omakantaa, todistuksen voi saada terveyskeskuksesta

Sinulle voidaan tulostaa EU:n koronatodistus terveyskeskuksesta, vain siinä tapauksessa, jos sen tulostaminen tai tallentaminen omalle laitteelle Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista.

Voit tilata todistuksen terveyskeskuksesta soittamalla terveyskeskukseen p 06 4258100 tai asioimalla terveyskeskuksessa.  Todistusta ei ole mahdollista saada heti, vaan se toimitetaan kotiin postitse tai sen voi hakea vastaanotolta. Henkilöllisyys tarkastetaan todistusta noudettaessa.

Tällä hetkellä todistuksen toimitusaika on seitsemän arkipäivää.

Koronatodistuksen tulostaminen on mahdollista myös Seinäjoen kirjastossa, jossa henkilökunta avustaa tarvittaessa. Edellyttää omia pankkitunnuksia.

Lasten ja nuorten EU:n koronatodistukset

Alle 10-vuotiaan huoltaja näkee ja voi tulostaa tai ladata EU:n koronatodistuksen Omakannasta (kanta.fi).

Yli 10-vuotias saa itse ladattua tai tulostettua korontodistuksen Omakannasta, jos hänellä on käytössään vahvan tunnistautumisen mahdollisuus, esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Yli 10-vuotiaan alaikäisen huoltaja ei tällä hetkellä näe eikä voi ladata tai tulostaa lapsen/nuoren koronatodistusta Omakannasta.

Jos yli 10-vuotias lapsi tai nuori tarvitsee koronatodistuksen eikä hän voi itse sitä ladata tai tulostaa Omakannasta, tulee olla yhteydessä terveyskeskukseen 06 4258100. Huomaathan, että lapsen tai nuoren pitää itse noutaa todistus tai se postitetaan hänelle.  Huoltaja ei voi yksin hakea EU:n koronatodistusta.  Huoltaja ei voi saada todistusta myöskään valtakirjalla.

Tällä hetkellä todistuksen toimitusaika on seitsemän arkipäivää.

Väliaikaisen henkilötunnuksen omaavan henkilön koronatodistus

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, mutta sinulla on tilapäinen yksilöintitunnus, sinulle voidaan tulostaa EU:n koronatodistus. Ota yhteyttä terveyskeskukseen 06 4258100, jos olet saanut rokotuksen Seinäjoella tai olet käynyt testissä Seinäjoen drive in:ssä .

Lisätietoja: EU-koronatodistus saatavilla terveydenhuollosta myös henkilöille, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta

Kelpaako todistus matkalla?

Jokaisella maalla on omat todistusvaatimuksensa matkustajille. Tarkista kohdemaan todistusvaatimukset ennen matkaa. Katso Euroopan unionin verkkosivulta, millaisia rokotustodistuksia eri EU-maat vaativat.

Koronapassi

Lisätietoja koronapassista on sosiaali- ja terveysministeriön (STM) verkkosivuilla osoitteessa stm.fi/koronapassi.

EU-Koronatodistus ulkomailla annetuista covid- 19 rokotuksista

Muissa Eu-jäsenvaltioissa rokotuksia saaneet saavat lähtökohtaisesti todistuksen kyseisestä valtiosta. Koronarokotustodistus voidaan pyynnöstä myöntää henkilölle, jotka ovat saaneet rokotuksen kolmansissa maissa tai suurlähetystöissä.

Jotta EU- koronarokotustodistuksen myöntäminen ulkomailla annetusta rokotuksesta olisi mahdollinen, tulee ulkomailla rokotuksia saaneen henkilön esittää joko suomen- tai ruotsin- tai englanninkielinen rokotustodistus. Todistus voidaan myöntää vain rokotusvalmisteista, joille on Euroopan komission myyntilupa.

Todistusta ei myönnetä matkailijoille tai lyhytaikaisesti Suomessa vieraileville.

Todistukset tulee toimittaa henkilökohtaisesti terveyskeskukseen. Asiakas ottaa yhteyttä terveyskeskuksen puhelinnumeroon 06 4258100 ja saa ohjeet. Terveyskeskuksessa tarkistetaan henkilöllisyys ja otetaan kopiot alkuperäisestä todistuksesta. Terveydenhuollon asiasta vastaava viranomainen arvioi todistuksen oikeellisuuden. Asiasta tehdään hallintopäätös ja lähetetään asianosaiselle. Jos todistus hyväksytään, kirjataan rokotustiedot potilastietoihin, minkä jälkeen todistus on saatavissa omakannasta tai jos se ei ole mahdollista se voidaan tulostaa terveyskeskuksesta (kts. ed.)