Seinäjoella ja Isossakyrössä annetaan koronarokotuksia THL:n ohjeistaman järjestyksen mukaisesti. Rokotusaikoja sekä ikäryhmiä lisätään varattavaksi sitä mukaan, kun uusia rokotteita saadaan.

Rokotusajan voivat varata kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Ajanvaraus ensisijaisesti netin kautta https://seinajokitk.terveytesi.fi. Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mitenkään mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 06 4258717.

Ajanvarausta tehdessä tulee huomioida, että tehosteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta ja ajankohdan tulee olla myös sopiva rokotettavalle.

Koronarokotus ilman ajanvarausta 16-25 vuotiaille

Tiistaina 3.8.2021 klo 15-18 järjestetään 16- 25 vuotiaille  koronarokotus ilman ajanvarausta  y-talossa.

Ilman ajanvarausta annetaan vain koronarokotuksen ensimmäisiä annoksia.

Tehosterokotukset aloitettu

Aiemmin tänä vuonna annetut tehosterokotusajat ovat voimassa ja rokotuspisteellä annetaan ikäryhmästä riippuen THL:n ohjeistuksen mukaista rokotevalmistetta.

Toisella rokotuskerralla annetaan samaa rokotevalmistetta kuin ensimmäisellä kerralla. Alle 65-vuotiaille, jotka ovat ensimmäisenä rokoteannoksena saaneet AstraZenecan rokotetta, annetaan toisena rokoteannoksena mRNA-rokotetta. Myös yli 65 -vuotiaat voivat halutessaan saada mRNA-rokotteen tehosterokotteena (huom. varattava uusi tehosterokotusaika).

Ohjeistusta rokotukseen tuleville

Rokotuspaikassa esitetään Kela-kortti. Riskiryhmien rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteellä. Rokotukseen tultava täsmällisesti, suu-nenäsuojus puetaan jo kotona, flunssaisena ei saa tulla. Rokotus annetaan olkavarteen, mikä tulee huomioida pukeutumisessa. Rokotuspaikalta poistutaan 15 min seurannan jälkeen. Tällä hetkellä Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Tehosteannos annetaan vasta noin 12 viikon kuluttua ja aika tehosterokotukseen annetaan rokotusvastaanotolla.

Lisätietoa koronarokotteesta THL:n sivuilta;
Rokotteet ja koronavirus

Muualla verkkosivuilla;
Rokotteet ja koronavirus (kysymyksiä ja vastauksia, THL)
Kansallinen rokotusohjelma (THL)
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR (THL)
Turvallisia covid-19-rokotteita eurooppalaisille (Euroopan komissio)
Koronavirus (COVID-19)(Lääkealanturvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea) 
European Medicines Agency