Seinäjoella ja Isossakyrössä annetaan koronarokotuksia THL:n ohjeistaman järjestyksen mukaisesti. Rokotusaikoja sekä ikäryhmiä lisätään varattavaksi sitä mukaan, kun uusia rokotteita saadaan.

Rokotusajan voivat varata kaikki vuonna 1980 ja aikaisemmin syntyneet.

Ajanvaraus ensisijaisesti netin kautta https://seinajokitk.terveytesi.fi. Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mitenkään mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 06 4258717 (19.5- 21.5.21 klo 8-16).

Ajanvarausta tehdessä tulee huomioida, että tehosteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta ja ajankohdan tulee olla myös sopiva rokotettavalle.

Tehosterokotukset aloitettu

Tehosterokotukset ovat käynnistyneet viikolla 18 ja tehosterokotuksilla on vaikutusta ensimmäisten rokotusten etenemiseen. Aiemmin tänä vuonna annetut tehosterokotusajat ovat voimassa ja rokotuspisteellä annetaan ikäryhmästä riippuen THL:n ohjeistuksen mukaista rokotevalmistetta.

Toisella rokotuskerralla annetaan samaa rokotevalmistetta kuin ensimmäisellä kerralla. Alle 65-vuotiaille, jotka ovat ensimmäisenä rokoteannoksena saaneet AstraZenecan rokotetta, annetaan toisena rokoteannoksena mRNA-rokotetta. 

Ohjeistusta rokotukseen tuleville

Rokotuspaikassa esitetään Kela-kortti. Riskiryhmien rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteellä. Rokotukseen tultava täsmällisesti, suu-nenäsuojus puetaan jo kotona, flunssaisena ei saa tulla. Rokotus annetaan olkavarteen, mikä tulee huomioida pukeutumisessa. Rokotuspaikalta poistutaan 15 min seurannan jälkeen. Tällä hetkellä Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Tehosteannos annetaan vasta noin 12 viikon kuluttua ja aika tehosterokotukseen annetaan rokotusvastaanotolla.

Alla Seinäjoen ja Isonkyrön rokotusten etenemisestä ryhmittäin

Rokotettava ryhmäAikataulu /tilanne
Koronapotilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen henkilökuntaRokotettu
Koronapotilaita hoitavien infektiovastaanottojen, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta.Rokotettu
Iäkkäiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaatRokotettu
Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöRokotukset käynnissä
Yli 70 -vuotiaat (vuonna 1950 tai aiemmin syntyneet) ja heidän omaishoitajansaNettiajanvaraus auki, rokotukset käynnissä
Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvatNettiajanvaraus auki, rokotukset käynnissä
Laajamittainen  rokottaminen väestölle ja sote-henkilöstölle*nettiajanvaraus auki vuonna 1980 ja aikaisemmin syntyneille, rokotukset käynnissä
Päivitetty 12.5.2021

THL sivuilla tarkemmin riskiryhmiin kuuluvista: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys

Lisätietoa koronarokotteesta THL:n sivuilta;
Rokotteet ja koronavirus

Muualla verkkosivuilla;
Rokotteet ja koronavirus (kysymyksiä ja vastauksia, THL)
Kansallinen rokotusohjelma (THL)
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR (THL)
Turvallisia covid-19-rokotteita eurooppalaisille (Euroopan komissio)
Koronavirus (COVID-19)(Lääkealanturvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea) 
European Medicines Agency