Seinäjoella ja Isossakyrössä annetaan koronarokotuksia THL:n suositusten mukaisesti.

Koronarokotukset tapahtuvat pääsääntöisesti ajanvarauksella. Rokotuspaikat ovat Seinäjoella Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, A-halli / B-ovi ja Isossakyrössä rokotuspaikka on Isonkyrön neuvola, Koulukatu 12.

HUOM! Nuvaxovid- rokotukset vain puhelinajanvarauksella. Tietoa Nuvaxovid rokotteesta THL:n sivuilla.

Ensimmäinen rokoteannos

12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta käytetään lapsille tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

HUOM! Rokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus THL:n lomakkeella: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle tai omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien nimenselvennykset ja allekirjoitukset. Täytetty suostumuslomake tulee ottaa mukaan rokotuspisteelle.

Ajanvaraus https://seinajokitk.terveytesi.fi tai puhelimella Seinäjoella takaisinsoittona 06 4258717 ja Isossakyrössä 06 425 5754 arkisin klo 9–10.

Rokotuspaikat: rokotusklinikka, Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, A-halli/ B-ovi tai Isonkyrön neuvola.

Toinen rokoteannos

Ensimmäisen koronarokotuskerran yhteydessä annetaan aika toiseen rokotukseen. Toinen rokoteannos voidaan antaa, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. 

Kolmas rokoteannos

Kaikki 18 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4 kuukautta. 

12-17 vuotiaat riskiryhmään kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Riskiryhmien määrittely löytyy THL:n sivuilta: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa THL:n sivuilta Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat

Alle 30-vuotiaat miehet saavat THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Ajanvaraus https://seinajokitk.terveytesi.fi tai puhelimella Seinäjoella takaisinsoittona 06 4258717 ja Isossakyrössä 06 425 5754 arkisin klo 9–10.

Rokotuspaikat: rokotusklinikka, Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, A-halli/ B-ovi tai Isonkyrön neuvola.

Neljäs rokoteannos

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia kaikille 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville, iäkkäille, jotka ovat kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä kaikille muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Rokotusväli: neljäs annos voidaan antaa THL:n suosituksen mukaisesti, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Koronainfektion sairastaneet: Jos henkilö on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Mitä rokotetta käytetään: Neljänsinä annoksia suositellaan ensisijaisesti mRNA-rokotteita, eli kokonaista annosta Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia (Moderna). Neljäntenä annoksena voidaan antaa myös Janssenin rokotetta tai Nuvaxovid-rokotetta.

Seinäjoella neljännen rokoteannoksen saavat ajanvarauksen kautta tällä hetkellä myös voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Katso lisätietoa: THL Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat.

Ajanvaraus https://seinajokitk.terveytesi.fi tai puhelimella Seinäjoella takaisinsoittona 06 4258717 ja Isossakyrössä 06 425 5754 arkisin klo 9–10.

Rokotuspaikat: rokotusklinikka, Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, A-halli/ B-ovi tai Isonkyrön neuvola.

Rokotus koronavirustaudin sairastaneelle

Suosittelemme, että PCR-testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta.

Toista annosta:

  • suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun 3−4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.
  • voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun 4−6 kuukautta ensimmäisestä annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Toinen rokoteannos toimii taudin sairastaneilla samoin kuin kolmas rokoteannos henkilöillä, jotka eivät ole sairastaneet koronavirustautia.

Suojatehon kannalta taudin sairastanut tarvitsee toisen annoksen 3–6 kuukauden kuluttua taudista tai ensimmäisestä rokoteannoksesta. Toinen annos voidaan kuitenkin antaa jo aiemmin, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muista painavista syistä. Toinen annos voidaan tällöin antaa tavallisella 6–12 viikon annosvälillä.

Jos rokote annetaan pian sairastetun taudin jälkeen, se voi aiheuttaa voimakkaampia ohimeneviä rokotereaktioita, kuten kuumetta, päänsärkyä, lihas- ja nivelkipuja.

Suosittelemme voimakkaasti immuunipuutteiselle henkilölle kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Muut eivät tarvitse kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta. Lue lisää THL:n verkkosivuilta.

Alla koonti ryhmittäin suositeltavista koronarokotteista ja niiden aikavälistä:

RyhmäEi koronavirustartuntaaKoronavirustartunta1 rokote+ koronavirustartunta2 rokotetta + koronavirustartunta
5-11-vuotiaatKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä.Ensimmäinen rokote 4−6 kk tartunnasta. Ei tarvetta toiselle rokotteelle.Ei tarvetta kolmannelle rokotteelle
12-17-vuotiaatKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä.Ensimmäinen rokote 4−6 kk tartunnasta. Ei tarvetta toiselle rokotteelle, mutta voi ottaa 6 kk tartunnasta/ ensimmäisestä rokotteesta. Ei tarvetta kolmannelle rokotteelle.
Riskiryhmiin kuuluvat 12-17-vuotiaatKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä.Ensimmäinen rokote 4−6 kk tartunnasta. Toinen rokote 6 kk tartunnasta/ ensimmäisestä rokotteesta.Ei tarvetta kolmannelle rokotteelle.
18-59-vuotiaatKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä.  Kolmas rokote 4−6 kk toisen rokoteannoksen jälkeen.
Ensimmäinen rokote aikaisintaan 2 kk tartunnasta. Toinen rokote 4−6kk ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.Toinen rokote 4−6 kk tartunnasta/ensimmäisestä rokotteesta.Ei tarvetta kolmannelle rokotteelle.
Kaikki yli 60-vuotiaat ja 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvatKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä. Kolmas rokote 3−4 kk toisen rokoteannoksen jälkeen.Ensimmäinen rokote aikaisintaan 2 kk tartunnasta. Toinen rokote 3−4 kk ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen.Toinen rokote 3−4 kk tartunnasta/ ensimmäisestä rokotteesta. Ei tarvetta kolmannelle rokotteelle.
5-11-vuotiaat voimakkasti  immuunipuutteisetKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä. Ei vielä suositella kolmatta rokotetta.Ensimmäinen rokote aikaisintaan 2 kk tartunnasta. Ei vielä suositella toista rokotetta.Ei vielä suositella toista rokotetta.Ei vielä suositella kolmatta rokotetta.
12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteisetKaksi rokotetta 6−12 viikon annosvälillä. Kolmas rokote aikaisintaan 2 kk toisen annoksen jälkeen. Neljäs rokote 3−4 kk kolmannen rokoteannoksen jälkeen.Ensimmäinen rokote aikaisintaan 2 kk tartunnasta. Toinen rokote aikaisintaan 2 kk ensimmäisen rokoteannoksen jälkeen. Kolmas rokote 3−4 kk toisen rokoteannoksen jälkeen.Toinen rokote aikaisintaan 2 kk tartunnasta/ ensimmäisestä rokotteesta. Kolmas rokote 3−4 kk toisen rokoteannoksen/ tartunnan jälkeen. Ei tarvetta neljännelle rokotteelle.Kolmas rokote 3−4 kk tartunnasta/ toisesta rokoteannoksesta.
Lähde: THL

Ohjeistusta rokotukseen tuleville

Rokotukseen tullaan terveenä. Rokotuspaikassa esitetään Kela-kortti, ajokortti tai muu henkilötodistus. Suu-nenäsuojus puetaan jo kotona. Riskiryhmään kuuluminen varmistetaan rokotuspaikalla. Walk in -tilaisuuksissa on varauduttava mahdollisiin ruuhkiin ja jonoihin. Rokotus annetaan olkavarteen, mikä tulee huomioida pukeutumisessa. Rokotuspaikalta poistutaan 15 min seurannan jälkeen.

Lisätietoa koronarokotteesta THL:n sivuilta;
Rokotteet ja koronavirus

Muualla verkkosivuilla;
Rokotteet ja koronavirus (kysymyksiä ja vastauksia, THL)
Kansallinen rokotusohjelma (THL)
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR (THL)
Turvallisia covid-19-rokotteita eurooppalaisille (Euroopan komissio)
Koronavirus (COVID-19)(Lääkealanturvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea) 
European Medicines Agency