Seinäjoella ja Isossakyrössä annetaan koronarokotuksia THL:n suositusten mukaisesti.

Koronarokotukset tapahtuvat ajanvarauksella.

Rokotuspaikat ovat Seinäjoella Kirkonkrannin aikuisneuvola, Ala-Kuljunkatu 1B (1.krs) ja Isossakyrössä rokotuspaikka on Isonkyrön neuvola, Koulukatu 12. Peräseinäjoella terveyspalvelukeskus, Keikulinkuja 1 ja Ylistarossa terveyspalvelukeskus, Västilänkuja10.

HUOM! Nuvaxovid- rokotukset vain puhelinajanvarauksella. Tietoa Nuvaxovid rokotteesta THL:n sivuilla.

Ajanvaraus https://seinajokitk.terveytesi.fi tai puhelimella Seinäjoella takaisinsoittona 06 4258717 ja Isossakyrössä 06 425 5754 arkisin klo 9–10.

Ensimmäinen rokoteannos

12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta käytetään lapsille tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Aika rokotukseen varataan neuvolan tai kouluterveydenhuollon kautta.

HUOM! Rokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus THL:n lomakkeella: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle tai omalla lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien nimenselvennykset ja allekirjoitukset. Täytetty suostumuslomake tulee ottaa mukaan rokotukseen.

Toinen rokoteannos

Ensimmäisen koronarokotuskerran yhteydessä annetaan aika toiseen rokotukseen. Toinen rokoteannos voidaan antaa, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. 

Kolmas rokoteannos

Kaikki 18 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4 kuukautta. 

12-17 vuotiaat riskiryhmään kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Riskiryhmien määrittely löytyy THL:n sivuilta: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat), kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso lisätietoa THL:n sivuilta Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat

Alle 30-vuotiaat miehet saavat THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Neljäs rokoteannos

Kaikki 60 vuotta täyttäneet.

18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään kuuluvat. Riskiryhmien määrittely löytyy THL:n sivuilta: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Voimakkaasti immuunipuutteiset (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat). Katso lisätietoa THL:n sivuilta Immuunivastetta voimakkaasti heikentävät sairaudet ja tilat

Ajanvaraus nettiajanvaraus https://seinajokitk.terveytesi.fi tai takaisinsoittona 06 4258717 ark. klo 8-15 ja Isossakyrössä 06 425 5754 ark. klo 9-10.

Rokotusväli: neljäs annos voidaan antaa THL:n suosituksen mukaisesti, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3 kuukautta.

Mitä rokotetta käytetään: Neljänsinä annoksia suositellaan ensisijaisesti mRNA-rokotteita, eli kokonaista annosta Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia (Moderna). Neljäntenä annoksena voidaan antaa myös Janssenin rokotetta tai Nuvaxovid-rokotetta.

Tehosteannokset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 

Koronarokotuksen tehosteannoksiin voidaan käyttää alkuperäisiä rokotteita tai varianttiräätälöityjä rokotteita sitten, kun niitä on saatavilla.

Rokotteen ottamista ei suositella heti syyskuussa, vaan myöhemmin syksyllä samalla käynnillä influenssarokotuksen kanssa. Influenssan massarokotukset ovat Seinäjoella marraskuussa. Tarkemmista ajankohdista ja ajanvarauksesta tiedotetaan, kun influenssarokotteiden saapuminen selviää.

Rokotus koronavirustaudin sairastaneelle

Sairastettu koronavirustauti  vastaa yhtä rokoteannosta.

 Jos rokotettu henkilö sairastuu koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti rokottamalla aikaansaatua suojaa samalla tavoin kuin taudin sairastamattomilla seuraava rokoteannos. On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronavirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Kaksi kertaa taudin sairastaneiden koronarokotukset

Kaksi kertaa taudin sairastaneilla kumpikin sairastuminen lasketaan yhdeksi annokseksi, kun sairastumisten välillä on yli 3 kuukautta ja taudin sairastamisen ja rokotteen välillä on yli 6 viikkoa. Kolmen rokoteannoksen kohderyhmään kuuluvalle, joka on sairastanut kaksi kertaa taudin, riittää siis yksi annos rokotetta.

Lisätietoja THL Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Ohjeistusta rokotukseen tuleville

Rokotukseen tullaan terveenä. Rokotuspaikassa esitetään Kela-kortti, ajokortti tai muu henkilötodistus. Suu-nenäsuojus puetaan jo kotona. Riskiryhmään kuuluminen varmistetaan rokotuspaikalla. Rokotus annetaan olkavarteen, mikä tulee huomioida pukeutumisessa. Rokotuspaikalta poistutaan 15 min seurannan jälkeen.

Lisätietoa koronarokotteesta THL:n sivuilta;
Rokotteet ja koronavirus

Muualla verkkosivuilla;
Rokotteet ja koronavirus (kysymyksiä ja vastauksia, THL)
Kansallinen rokotusohjelma (THL)
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR (THL)
Turvallisia covid-19-rokotteita eurooppalaisille (Euroopan komissio)
Koronavirus (COVID-19)(Lääkealanturvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea) 
European Medicines Agency