HUOM! Puhelinpalveluissa saattaa olla tilapäisiä häiriöitä, koska neuvolat siirtyvät takaisinsoittopalveluun 17.8.2022 alkaen.

Äitiysneuvolan terveydenhoitajien pitämät valmennukset jatkuvat Myllyparkissa. Valmennuksiin on ilmoittauduttava neuvolan kautta.

Ohjeistus neuvoloissa asioiville koronatilanteen vuoksi!

Koronatilanteen takia joudumme valitettavasti supistamaan neuvolatoimintaamme.

Vastaanottokäynnille ei voi tulla edes pienissä flunssan oireissa. Mikäli sinulla on hengitystieoireita ota yhteyttä neuvolan terveydenhoitajaan ennen sovittua käyntiä.

Odotustiloissa ei ole syytä oleskella turhaan. Koronainfektioaikana tilat on tarkoitettu ainoastaan vastaanotolle tulijoille.

Äitiysneuvolapalvelut

Äitiysneuvola toimii ajanvarauksella. Asiakkaaksi on hyvä hakeutua heti raskauden alussa, kun raskaustesti on positiivinen. Testin voi tehdä itse tai sen voi teettää terveyskeskuksen laboratoriossa tai äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolassa. Äitiysneuvola palvelee perheitä raskaaksi tulosta synnytyksen jälkeiseen aikaan saakka. Äitiysneuvolan palvelut ovat maksuttomia seinäjokisille perheille.

Äitiysneuvolatoiminnan tarkoitus on seurata raskauden kulkua, löytää riskiraskaudet ja ohjata äidit tarvittaessa jatkohoitoon, ehkäistä ja hoitaa äidin ja lapsen terveyttä uhkaavia vaaroja sekä edistää terveiden elämäntapojen omaksumista. Äitiysneuvola valmentaa perhettä synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä tukee vanhemmuutta, kestävää parisuhdetta sekä vuorovaikutusta lapsen kanssa. Neuvolassa vanhemmat saavat myös tietoa yhteiskunnan tarjoamista palveluista: esimerkkinä Kelan etuudet lapsiperheille, sosiaalityön palvelut.

Äitiysneuvolan palveluja ovat
  * vastaanottokäynnit
  * synnytyksen jälkeiset kotikäynnit
  * perhe- ja synnytysvalmennusryhmät
  * loppuraskauden äitiryhmät
  * isyyden tunnustaminen ja yhteishuoltosopimus ennen lapsen syntymää

Toimintaohjeet

Varaa aika vastaanottokäynnille etukäteen.
Jos soitat ensimmäistä neuvola aikaasi, pyri soittamaan ruuhkien välttämiseksi vasta klo 11 jälkeen.