Katkaisu- tai vieroitushoidolla tarkoitetaan runsaan, pitkään jatkuneen päihteidenkäytön lopettamista hoitotoimien tukemana. Tavoitteena on pysäyttää päihteiden käyttökierre, ehkäistä ja hoitaa vierotusoireita sekä luoda edellytykset fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle kuntoutukselle.

Avokatkaisun aikana asutaan kotona. Avokatkaisu sopii silloin, kun päihteiden käytöstä aiheutuneet vieroitusoireet eivät edellytä jatkuvaa seurantaa ja ympärivuorokautista hoitoa.

Ympärivuorokautista laitoskatkaisu- ja vieroitushoitoa toteutetaan päihdehoitolaitoksessa. Päätös hoidon aloituksesta tapahtuu Riippuvuusklinikalla. Jos asiakkaalla on akuutteja vakavia vieroitusoireita (esimerkiksi kouristelua tai harhaisuutta) hakeudutaan yhteispäivystykseen.

Avokatkaisuhoitoon hakeudutaan maanantaista perjantaihin klo 8-12 välillä. Hoitajan arvion jälkeen päätöksen avokatkaisun aloituksesta ja lääkityksestä tekee lääkäri. Ennen hoitoon hakeutumista soita päihdeklinikan asiakaspalveluun, jossa tehdään arviota hoidon tarpeesta ja annetaan ohjausta ja neuvontaa.

Asiakaspalvelu 044 754 1638 arkisin 815