Seinäjoen kaupungin Riippuvuusklinikka tarjoaa moniammatillista tukea täysi-ikäisille seinäjokisille päihde- ja riippuvuusongelmista kärsiville sekä heidän läheisilleen. Tuen tarpeet voivat liittyä alkoholiin, huumeisiin, lääkkeisiin, rahapelaamiseen tai muihin toiminnallisiin riippuvuuksiin.

Toiminnan tavoitteena on akuutin päihdekierteen katkaiseminen, haitallisenriippuvuuskäyttäytymisen vähentäminen tai lopettaminen, päihteidenkäytönpitkäaikaisvaikutusten lieventäminen ja raittiuden tukeminen.

Riippuvuusklinikalla toteutetaan avokatkaisua, vieroitushoitoa sekä tuetaan erilaisinpsykososiaalisin menetelmin. Näiden lisäksi palveluihimme kuuluvat opiaatti-korvaushoito, ajoterveysseuranta ja hoitoonohjaukset. Riippuvuusklinikan kautta on myös mahdollisuus hakeutua ympärivuorokautiseen laitoskuntoutukseen. Otamme huomioon asiakkaan elämäntilanteen kokonaisvaltaisesti ja työskentelemme yksilöiden, parien, perheiden, verkostojen sekä ryhmien kanssa.

Seinäjoen Riippuvuusklinikalle voi tulla ilman lähetettä ja käynnit ovat maksuttomia. Ajoterveydenseurantaan liittyvät lääkärikäynnit ovat maksullisia. Toimintaamme ohjaavia periaatteita ovat luottamuksellisuus ja vapaaehtoisuus.
Riippuvuusklinikan asiakaspalvelu voit soittaa arkipäivisin klo 8-12.
Palveluiden sujuvuuden takaamiseksi suosittelemme soittamaan Riippuvuusklinikan asiakaspalveluun 044 754 1638 ennen palveluun hakeutumista.

Läheiset ovat tervetulleita mukaan vastaanotolle. Läheiset voivat hakeutua palveluihin myös itsenäisesti.