Valtion korjausavustus

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää korjausavustuksia. Avustuksen tarkoitus on parantaa iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia kotona asumiseen.

Avustus voidaan myöntää, kun

  • Hakijaruokakunnassa ainakin yksi henkilö on täyttänyt 65 vuotta tai on vammainen.
  • Bruttotulot yhden hengen taloudessa ovat enintään 2000 euroa kuukaudessa.
  • Bruttotulot kahden hengen taloudessa ovat enintään 3400 euroa kuukaudessa
  • Rintamaveteraanilla ja veteraanin leskellä bruttotulot ovat yhden hengen taloudessa enintään 2600 euroa kuukaudessa
  • Rintamaveteraanilla ja veteraanin leskellä bruttotulot ovat kahden hengen taloudessa yhteensä enintään 4420 euroa kuukaudessa
  • Myös varallisuus vaikuttaa avustusten saamiseen.

Avustusten hakuaika on jatkuva.

Lisätietoja ja hakulomakkeita saat ARA:n nettisivuilta www.ara.fi tai soittamalla 029 525 0818 ti-to klo 9-15. Hakemuksen voi tehdä joko sähköisesti tai paperihakemuksella. Avustusten hakemisessa ja korjaus- ja muutostarpeiden arvioinnissa auttaa Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja.

Asuntojen pienimuotoiset muutostyöt

Seinäjoen kaupunki myöntää tukea pienimuotoisiin, asunnon esteettömyyttä parantaviin korjauksiin. Tukea voidaan myöntää, kun

  • Hakija on 65 vuotta täyttänyt (kahden henkilön talouksissa ainakin toinen on 65 -vuotta täyttänyt)
  • Bruttotulot yhden hengen taloudessa ovat enintään 1200 euroa kuukaudessa.
  • Bruttotulot kahden hengen taloudessa ovat yhteensä enintään 1800 euroa kuukaudessa
  • Tukea ei voida myöntää vammaispalvelulain perusteella

Avustusta haetaan vapaamuotoisella tai ilmoitus sosiaalipalvelujen tarpeesta – lomakkeella. Päätökset avustuksista tekevät ikäkeskuksen asiakasohjaajat. Avustus maksetaan jälkikäteen maksukuittia vastaan. Avustus muutostöiden materiaaleista ja töistä on 50 prosenttia. Avustus voi olla enintään 1500 euroa.

Korjausneuvoja

Vanhustyön keskusliitolla on 15 alueellista korjausneuvojaa. He avustavat sotainvalideja, veteraaneja ja muuta vanhusväestöä asunnossa tarvittavien muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa ja korjausavustusten hakemisessa. Tarvittaessa he auttavat myös muutostyöt suorittavan urakoitsijan etsimisessä. Korjausneuvojat auttavat myös asuntojen hoitoa ja kunnossapitoa koskevissa kysymyksissä.

Korjausneuvonta on maksutonta. Remontointikulut asiakas maksaa itse, mutta korjausneuvoja opastaa ja auttaa mahdollisten avustusten hakemisessa.


Korjausneuvoja Etelä-Pohjanmaa
Timo Haakana
06 414 2970 tai 0400 260 962
timo.haakana@vtkl.fi
Päivölänkatu 38, 60120 Seinäjoki,