Kun arki on solmussa, tarjolla on monenlaista apua – myös verkossa.

Kun tarvitset apua arkeen tai mielialapulmiin, voit aina olla yhteydessä oppilaitoksesi terveydenhoitajaan, koulukuraattoriin tai psykologiin, Pilariin tai Steissiin.

Lisäksi verkossa ja kasvotusten toimii erilaisia ryhmiä ja palveluja, joihin voit ilmoittautua suoraan. Ryhmiä järjestävät monet Seinäjoen kaupungin eri toimijat tai valtakunnalliset toimijat.

Tällä sivulla Pilarin henkilökunta ylläpitää tietoja näistä tukiryhmistä ja -palveluista.

Sopisiko joku näistä juuri sinulle? Selaa alta ja mene mukaan! Ilmoittautumis- ja lisätiedot löydät ilmoituksista.

Käynnissä tai alkamassa juuri nyt:

Hevari-ryhmä

Sinä yli 16-vuotias nuori: Kaipaatko vahvistusta elämäsi suunnan löytämisessä? Haluaisitko olla myötätuntoisempi ja hyväksyvämpi itseäsi kohtaan?

Hevari-ryhmä on sinulle! Ryhmä käynnistyy 27.1. ja tapaa 10 kertaa kevään aikana.

Järjestää: Pilari ja nuorisotyö/Seinäjoki


Eräryhmä 16-29 -vuotiaille

Tervetuloa mukaan matalan kynnyksen ryhmään! Et tarvitse mitään ennakkotaitoja tai erityisiä varusteita. Ulkoiluun sopiva vaatetus riittää. Tarkoituksena on rennoissa merkeissä tutustua Seinäjoen ja lähialueiden retkeily- ja ulkoilupaikoihin, sekä oppia teemaan liittyviä taitoja. Ehkä ryhmän kautta löytyy myös uusia kavereita.

Ryhmä aloittaa 2.2. ja mukaan voit mennä myöhemminkin.

Järjestää: Seinäjoen kaupungin ja Seinäjoen seurakunnan erityisnuorisotyö


Kaveritaitoja: itse opiskellen verkossa tai verkkoryhmä!

SPR:n Kaveritaitoja-ohjelman tavoitteena on tarjota nuorille (13-17v) ja nuorille aikuisille (18-25v) rohkaisua sosiaalisiin tilanteisiin. Voit harjoitella taitoja itse verkossa osoitteessa.

Lue lisää ja tutustu täällä: http://www.punainenristi.fi/kaveritaitoja – tai katso Youtubessa mainosvideo: https://www.youtube.com/watch?v=-WM2YgP8HrM

Kaveritaitoja-verkkoryhmä

Tai voit osallistua verkkoryhmiin: seuraava Kaveritaitoja-verkkoryhmä 2.2.-2.3.2022 keskiviikkoisin kello 18-19.30!

  • Kaveritaitoja-verkkoryhmä on tarkoitettu pääsääntöisesti 18-25-vuotialle nuorille aikuisille
  • Ryhmässä keskustellaan ja opitaan uutta ihmissuhteista ja vuorovaikutustaidoista. Aiheina ovat mm. itsetuntemus, itsemyötätunto, yksinäisyys, vastoinkäymiset ja uudet kaverit. Sisällöissä hyödynnetään Punaisen Ristin Kaveritaitoja-ohjelman sisältöjä https://sproppimateriaalit.fi/web/site-186223/state-jurdcmzrgercytzr/front-page
  • Ryhmän ohjaajina toimivat koulutetut vapaaehtoiset tukikummit
  • Ryhmä kokoontuu Discordissa. Ilmoittautuneille lähetetään Discord-linkki sähköpostiin viimeistään 2.2.2022

Ilmoittautumiset 1.2.2022 mennessä tällä lomakkeella https://forms.office.com/r/hhnZxJiQE8

Ryhmään otetaan 10 henkilöä.

Järjestää: SPR


Voimauttavat verkkoryhmät jännittäjille

Jännittääkö porukassa puhuminen tai puhelimella soittaminen? Panikoitko työhaastattelussa? Tämä ryhmä on sinua varten! 18-29 -vuotiaille tarkoitetussa maksuttomassa ryhmässä löydetään yhdessä keinoja jännityksestä selviämiseen.

Järjestää: Onni-ohjaamot


Asiaa ADHD:sta

Discord-ryhmä 18-29 -vuotiaille, joilla on haasteita keskittymisessä ja tarkkaavuudessa. Tule pohtimaan tai vaikka vain kuulolle, kuinka saada arki haltuun. Järjestää: Onni-ohjaamot


Asiaa autismikirjosta

Ryhmä 18-29 -vuotiaille, jotka aistivat arjen toisin. Voit tulla mukaan milloin tahansa tai osallistua vaikka kaikille kerroille. Järjestää: Onni-ohjaamot


Powered by ADHD

Ryhmämuotoinen valmennus sinulle 18-29 -vuotias, jonka elämää värittää ADHD. Keskiviikkoisin (x8) alkaen 23.2., klo 14:30-16. Järjestää: Onni-ohjaamot


Keijun varjo

Keijun varjo on tarkoitettu 15–28-vuotiaille nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa.

Keijun varjossa järjestetään tukichattia sekä tunneryhmiä. Kevään 2022 ryhmät alkavat 25.1. ja 10.3. Tunneryhmät on tarkoitettu 15–28-vuotiaille nuorille naisille, jotka haluavat oppia tunnistamaan ja ymmärtämään hankalia tunteitaan. 

Lisätietoja: https://keijunvarjo.fi/

Järjestää: Maria Akatemia ry

Sivun tiedot päivitetty viimeksi: 19.1.2022