+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

kerrostalotontti

KaavoitusJore (18.03.2019, klo 17:47)

Hei, jossain vaiheessa oli puhetta, että sairaalanmäelle entisen terveydenhuolto- oppilaitoksen tontille aiotaan rakentaa kerrostaloja/ kaavoittaa alue kerrostalotonteiksi. Onko tuo asia vielä ns. tapetilla?

Martti Norja, kaavoitusjohtaja (26.03.2019, klo 14:00)

Kiitos kysymyksestä. Terveydenhuolto-oppilaitoksen käytöstä vapautuvalle tontille suunnitellaan asuinkerrostalojen rakentamista. Asemakaavan muutoksella tutkitaan tontin laajuus, kerroskorkeus ja tonttitehokkuus. Asemakaavan muutos on käynnistetty kaupunkiympäristölautakunnassa 14.12.2018. Asemakaavoitus aloitetaan vuoden 2019 aikana.

Sahalammin liikennevalot

Katu- ja liikennesuunnitteluJoutaahan sitä odottaa, mutta bensaa kuluu valoissakin odottaessa (13.01.2019, klo 07:13)

Sahalammin liikennevalot keräävät ruuhkaa valtavasti aamuisin ja iltapäivällä Vapaudentien ylittävässä suunnassa. Olisi mielenkiintoista kuulla, onko liikenneturvallisuus parantunut sen jälkeen kun niitä muutettiin siten, että molemmista suunnista ei saa ajaa yhtä aikaa.Toinen ongelma on vihreän valon liian lyhyt palamisaika Huhtalasta Kivistöön ajettaessa, kun autoja on vain esim. 5 ta 6. Silloin vain osa niistä pääsee yli. Tämä toistuu lähes päivittäin hiljaisinakin aikoina. Vastakkaisesta suunnasta tulevilla valo palaa paljon pidempään. Tuntuu oudolta, että näin tapahtuu, vaikka risteyksessä ei olisi ruuhkaa mistään suunnasta. Melko harvoin koko lyhyt autoletka pääsee kerralla yli.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (18.01.2019, klo 15:00)

Kiitos kysymyksistä. Liikenneturvallisuus on parantunut Sahalammin risteyksessä liikennevalojen muutostöiden jälkeen. Kivistöntieltä/Koskenalantieltä vasempaan kääntyvien onnettomuudet ovat loppuneet lähes kokonaan.

Toinenkin kysymyksesi on aiheellinen. Olemme huomanneet saman ongelman eli liian lyhyen vaiheen liikennevalojen normaalikierron aikaan sairaalan suunnasta saavuttaessa. Tähän on suunnitteilla pidennys.

Keskustan katujen öinen auraus

Katujen kunnossapitoUneton työssäkäyvä (10.01.2019, klo 16:32)

On varmasti tarpeellista, että keskustassa kadun reunat puhdistetaan lumesta niin, että esim. kadunvarsipysäköinnille jää riittävä tila. Mutta onko tämä reunakiviä hinkkaava jyrsintä tehtävä aamuyöllä neljän aikaan? Näin tehtiin esim. 10.1.2019 ainakin Kauppakadulla. Edeltävänä päivänä ei ollut satanut lunta, vaan kyse näytti olevan ikään kuin kadunreunojen huoltotyöstä. Kyseisestä toiminnasta aiheutuu todella kova kirskuva ääni, joka herättää varmuudella. Keskustahan on myös asuinaluetta ja nukkuisimme mielellämme mekin yömme.Keskusta hiljenee iltaisin kauppojen sulkeuduttua ja näkisin, että yllä kuvatun auraustoiminnan voisi vallan mainiosti suorittaa illalla, silloin kun se tarpeen on.

Tuomo Etula, vt. kunnossapitopäällikkö (11.01.2019, klo 12:55)

Keskustan katujen reunakivien vierestä poistetaan ajoittain jääpolannetta, jotta pluskelillä sulamisvedet pääsevät valumaan kaivoille ja että kaivot pysyisivät auki.
Paras ajankohta tälle työlle on aamuyö, jolloin liikenne on vähäisintä ja autoja vähiten parkissa. Pahoittelut häiriöstä.

Suolausta lisättävä

Katujen kunnossapitoTyömatkailija (11.01.2019, klo 07:02)

Hei, mikä juttu, että melkein 2 astetta tänäänkin plussaa ja tiet ihan jäässä, miksi ei suolata?? Samaa olen useasti ihmetellyt, kun olisi ollut suolaus mahdollista. Ajan työmatkaa Vaasan suuntaan ja koko matkan saa aina ajaa jäisillä teillä ja pelätä, vaikka ilma olisi antanu suolaukselle mahdollisuuden. Rekka- ja muukin liikenne on myös vilkasta ja välillä saa ajaa reilua 60 koko matkan ja myös rekkojen perässä, kun tiet niin jäässä ettei kukaan uskalla ajaa kovempaa. Sitten osa siitä huolimatta ohittelee hullunlailla ja aiheuttaa vaaratilanteita. Itsekin mieluusti ajaisin kovempaa, mutta liukkaalla en uskalla samalla tavalla ohitella ja samalla työmatka-aika pitenee entisestään. Mielummin pesen autoani useammin, kun pelkään joka päivä ajaessani töihin ja takaisin.

Tuomo Etula, vt. kunnossapitopäällikkö (11.01.2019, klo 12:48)

Nuo päätiet ovat ELY-keskuksen hallinnoimia ja kunnossapito kuuluu heidän vastuulleen. Vioista ja puutteista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle 0200-2100.