+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan. Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Kärjen lisääntynyt liikenne

Katu- ja liikennesuunnitteluKysyjä (16.07.2018, klo 21:35)

Onkohan suunnitteilla jonkilaisia hidasteita Törnäväntielle Törnävän S-Marketilta lähtien Itäväylälle päin taajama-alueelle? Vaikka alueella vallitsee 50/60 nopeusalue ajavat 90 hmisistä 80 km/h ja aivan tien viereessä kuitenkin paljon asutusta ja Kärjen K-marketin risteyksessä paljon liikennettä.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (08.08.2018, klo 10:24)

Nopeudet ovat alueella varmaan aika kovat. Selvitämme ne mittauksin syksyn aikana.
Hidasteiden teko kytkeytyy osin Vapaudentien jatkeen toteutumiseen. Mikäli Vapaudentien jatke tehdään, voidaan nykyisiä väyliä rakentaa hitaammilla nopeuksilla ajettaviksi juuri hidastein ja tilankäytöllisin menetelmin sekä alemmin nopeusrajoituksin.

Hirvijärventie

Katujen kunnossapitoVeneen pompottaja (29.07.2018, klo 09:58)

Kuka vastaa Hirvijärventien Nurmon puoleisen päädyn kunnossapidosta? Ihmettelen vain kuinka sitä kehdataan vuodesta toiseen pitää niin huonossa kunnossa? Lapualla piree on paree!

Tuomo Etula, Tiemestari (08.08.2018, klo 07:59)

Terve
Hirvijärventien Lapuan puoleinen osuus on Lapuan kaupungin hoidossa. Seinäjoen puoleinen osuus on tiekunnalle maksettavan yksityistieavustuksen piirissä ja tiekunnan hoitovastuulla.

Kehno autoilija

Katujen kunnossapitoAnneli (21.04.2018, klo 03:08)

Hei. Autoilija ajanut Pokasahantien ja rivitaloyhtiöön kääntyvässä risteyksessä joskus talvella pohjansa lumikumpareeseen, josta nyt vaatii rivitaloyhtiötä maksajaksi. Onko taloyhtiö vastuullinen liittymästä kuinka pitkälle tielle, lumikasoista tai muista koloista?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2018, klo 10:49)

Kiitos kysymyksestäsi, kiinteistölle johtava liittymä on taloyhtiön hoidettava. Metrimääriä ei ole ohjeissa mainittu. Maininta on mm. liittymän eteen auratun lumen poistosta ja liukkauden poistosta liittymästä eli kadulta on päästävä turvallisesti tontille.

Nurmonjoentien kunto

Katu- ja liikennesuunnitteluMaisemareitillä vaarallisia kuoppia (09.05.2018, klo 23:58)

Onko Nurmonjoentietä tarkoitus jossain vaiheessa korjata? Tiessä on erittäin suuria ja syviä monttuja pitkin tietä. Lisäksi tie on niin kapea leveäpyöräisten traktorien ajaessa siellä että läheltäpiti tilanteita on ollu monta kertaa. Tiellä liikkuu myös pieniä koululaisia. Ehkä olisi aika tehdä asialle jotain.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2018, klo 10:38)

Nurmonjoentie on ELY-keskuksen hallinnoima ja kunnossapidosta vastaava toimija." TIENKÄYTTÄJÄN LINJA" :n kautta saat yhteyden, jonne voit ilmoittaa asiasta.

miksi katuvalot yöllä sammuneet kun ihmiset lähtevät kelien lämmetessä liikkeell

Katujen kunnossapitomake (12.05.2018, klo 23:19)

miksi katuvalot eivät ole palaneet enää.10.5 -11.5.2018 vielä paloi muttei enää perjantai ja lauantain välisenä yönä eikä pala nytkään eli lauantain ja sunnuntain välisenäkään yönä.välillää ne palavt keskellä kirkasta päivää .herää kysymys onko järkeä ..lisää turvattomuuden tunnetta jsekä liikennnevahinkojen riskejä varsinkin nyt kun kelit lämpenevät ja ihmisiä on yölläkin liikkeellä

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2018, klo 10:28)

Kaupungilla on sopimus katuvalojen polttoajoista Seinäjoen Energia Oy:n kanssa. Seinäjoen Energia omistaa katuvalot ja huolehtii huolto ym. toimenpiteistä. Katuvalojen polttoaika on sovittu ja kesän ajaksi on päätetty sammuttaa valot säästösyistä .Poikkeuksena on Tangomarkkinoiden ja Vauhtiajojen aika.

Vuorenmaanrinteen pihaliittymät

Katujen kunnossapitoMiksi (22.03.2018, klo 17:09)

Eikö Vuorenmaanrinteen pihaliittymiä voi aurata? Joka talvi valtavat töyssyt että melkein auton pohjaa hipoen menee vaikka ajaa hiljaa pihaan.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (10.04.2018, klo 10:37)

Kiitos kysymyksestäsi, tähän kysymykseen saa usein vastata. Kunnossapitolain ,tullut voimaan 01.11.2005, liittymän kunnossapito ja tonttiliittymän kohdalle auratun lumen ja jään poistaminen kuuluu kiinteistölle.