+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Tiehidasteet

Katu- ja liikennesuunnitteluIhmettelijä (23.10.2017, klo 21:06)

Onko mitenkään mahdollista saada töyssyjä / tiehidasteita ennen Karhuvuorelta Tanelinrannan liikenneympyrää kohden? siinä on pitkä suora jossa molempiin suuntiin harrastetaan auton kiihdytyskisaa. Kauhulla katsoo milloin joku pieni koululainen jää auton tai keulivan mopon alle.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (27.10.2017, klo 09:03)

Aiheesta on tehty aloitteita aiemmin. Toistaiseksi töyssyjä ei ole päätetty rakentaa. Voit tehdä asiasta aloitteen Liikennejaostolle, jolloin asiasta päätetään Kaupunkiympäristölautakunnassa.

Pyörätie Tapiolantielle myös Kasperinviidan ja Vuoritien välille?

Katu- ja liikennesuunnitteluPyöräilijä (06.10.2017, klo 09:59)

Tapiolantiellä ei ole pyörätietä Kasperinviidan ja Vuoritien välillä liikennemerkkien puuttumisesta ja suojatiemaalauksista päätellen. Kivistöntien ja Kasperinviidan välillä se sitä vastoin on. Pyörätien epäjatkuvuudesta seuraa, että Tapiolantietä pitkin Kasperin läpi kulkeva pyöräilijä joutuu siirtymään pyörätieltä ajoradalle (ja toisesta suunnasta toisinpäin) Kasperinviidan liikenneympyrässä ajoradan kautta, mikä tekee hänen kulustaan epäsujuvaa ja vaarallistakin. Pyörätien puuttuminen on yllättävää myös siksi, että pyörätiettömän osuuden varrella Tapiolantietä sijaitsevat muun muassa kauppa, hammashoitola, Kasperi-talo sekä Lintuviidan koulu, jonka 12 vuotta täyttäneillä oppilailla on tästä kohdin pyöräillessään velvollisuus ajaa ajoradalla pyörätien puuttumisen takia. Ajoradalla osa autoilijoista ohittaa pyöräilijät vaarallisen läheltä, lähempää kuin 1,5 metrin päästä, joka on Pyöräliiton suosittelema vähimmäisohitusetäisyys.Onko mahdollista, että jalkakäytävä sanotulla välillä Tapiolantietä (mieluiten molemmin puolin) muutetaan yhdistetyksi pyörätieksi ja jalkakäytäväksi?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (26.10.2017, klo 14:29)

Kiitos palautteesta. Hyvä huomio.

Tapiolantien varressa olevien kevyen liikenteen käyttämien väylien pitäisi olla pyöräteitä, mutta liikennemerkit puuttuvat. Vastaava tilanne on myös Lintuviidalla.
Pyrimme muuttamaan nuo pyöräteiksi ihan virallisestikin. Se edellyttää meiltä myös rakenteellisia muutoksia reunakiviin ja liikennemerkkeihin.

Kapernaumiin vievä iso risteys

Katu- ja liikennesuunnitteluAn (19.10.2017, klo 20:04)

Onko mahdollista laittaa nuolivalo oikealle Kapernaumiin kääntyville (Törnävältä keskustaan päin tullessa)? Se jouduttaisi huomattavasti aamun ruuhkaa. Nuolivalolla pääsisi ainakin silloin kääntymään, kun Kapernaumista tulevat ajoneuvot kääntyvät vasemmalle Törnävää kohti.

Kari Havunen, vt. toimialajohtaja, kaupungininsinööri (25.10.2017, klo 12:41)

On mahdollista ja tutkimme asiaa. Näyttää siltä, että risteyksen laajuudesta johtuen nykyiseen risteyskojeeseen ei saada lisättyä uusia vaiheita. Jos näin on, siinä tapauksessa vaatisi hieman isomman investoinnin.

Kärjenkoulu ja puistoalueen valot

Katujen kunnossapitoValoa kärjen puistoalueelle (17.10.2017, klo 11:32)

Kärjenkoulun puiston ja sen ympäristön valoja on rikki ja näin ollen iltaisin sielä ei näe kunnolla edes kulkea, saisiko valot korjattu ja näihin laitettua tehokkaampia lamppuja valaisemaan puistoa sekä näitä pyöräteitä, lisäksi voisiko kärjenkentän valot laittaa palamaan esim.klo 18-23 välille ajastimella jo nyt lokakuussa pimeän tultua, nämä tolpissa olevat halogeeni valot antaisivat kentälle ja puistoon lisävaloa.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (20.10.2017, klo 14:45)

Kaupungilla on Seinäjoen Energian kanssa katuvalo-ja puistovalaistuksesta huoltosopimus.He suorittavat huoltokierroksia vuosittain 1-2- kertaa.
Yksittäisistä lamppuvioista voi ilmoittaa puhelimitse suoraan päivystykseen numeroon, joka löytyy Seinäjoen Energian nettisivuilta.