+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Tapiolantien liikenne

Katu- ja liikennesuunnitteluHuolestunut (17.01.2017, klo 13:13)

Kysymys kuntapäättäjille 18.1. kirjastossa klo 18.30Tapiolantien liikenne on moninkertaistunut sen jälkeen kun ympyrät valmistuivat välillä ympyrät - vuoritie. Samalla nopeudet ovat nousseet siinä määrin, että niihin on puututtava kun eivät muutoin uskota annettuihin nopeuksiin ( 40 km ) Pahimmat ajavat joka oli 60 km/t ja enemmänkin. Kototielle rakennettiin kaksi koroketta yhtä koulua varten (hyvä päätös) nyt pitäisi saada se toinen koroke Jäkäläviidan kohdalle sillä nyt tapiolantien vaikutusalueella on kaksi koulua ja kaksi päiväkotia ! Koroke (koroke Unkarissa on nimeltään makaava poliisi) toisi turvallisuutta ja hillitsisi autojen nopeuksia. Samalla voitaisiin tehostaa nopeuksien ilmoittaminen kahdella uudella nopeusmerkillä nimittäin Kanervaviidan ja Sammanviidan kohdalle (kuten ruukintiellä on tehostettu) Lisäksi tulisi Kanervaviidan kohdalle saada suojatie sillä kanervaviidalla on paljon asuntoja ( 20 kpl). Tapiolantiestä on tullut ikäänkuin kaupungin sisäinen ohikulkutie ympyröiden jälkeen.

Krista Rintala, viestintäpäällikkö (01.02.2017, klo 14:41)

Kiitos kysymyksestä. Välitetään se seuraavaan Kysy kuntapäättäjiltä -tilaisuuteen 22.2.

Pollarin talo

YmpäristöCashyyk (31.01.2017, klo 22:15)

Milloin keskustan viimeinen puutalo eli Pollarin talo puretaan pois rumentamasta maakuntakeskuksen kaupunkikuvaa?

Martti Norja, kaavoitusjohtaja (01.02.2017, klo 14:35)

Rakennus ei haittaa nykyisiä rakennustöitä ja siksi se on saanut jäädä paikalleen. Ko. rakennuksen ympäristön suunnittelu ei ole tällä hetkellä aktiivisesti käynnissä. Emme siis pysty kertomaan koska mahdollinen alueen suunnittelu ja sitten myöhemmin ehostaminen käynnistyy kaupungin ulkopuolisten toimijoiden toimesta. Vastaus on siis että emme (täällä kaupungilla) tiedä tällä hetkellä.
Ennen kuin Keskustorin alue paljastuu rakennustöiden alta on asiaan kuitenkin palattava.

Turhaanko jalkakäytävä aurattiin?

Katujen kunnossapitoKahlaaja (16.01.2017, klo 12:13)

Ainakin Kivistö/Kasperi/Hallilanvuori -alueilla kevyen liikenteen väylien auraus toimii hienosti jo aamusta. Jalkakäytävät nuollaan pienemmillä vehkeillä ihan laidasta laitaan. Mutta sitten tulee se isompi vehje, joka sinkoaa ne ajotien lumet sinne jalkakäytävälle. Viimeksi tänään totesin tilanteen Kototiellä. Aiemmin myös Kasperinviidalla ja Jukolanviidalla. Eikä sitä lunta ole vielä edes paljoa satanut.Onko asialle mitään tehtävissä? Iso aura hiljentää vauhtia edes siellä, missä ei ole lumelle tilaa tien ja kevyen liikenteen väylän välissä? Samanaikainen auraus?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (16.01.2017, klo 15:03)

Terve,
Tänään (16.01.2017) ei ole ajoradoilla aurattu, kevyen liikenteen raitteja on karhennettu. Välitän toiveesi auraajille, jatkossa pyrimme parempaan.
Ps. Kototien toisella reunalla, eli Kivistöntiestä Siipipyöränkadulle ajoradan oikea puoli on jalkakäytävää, jonka kunnossapito kuuluu kiinteistöille!

Jalkakäytävän hiekoitus

Katujen kunnossapitoKadulla asusteleva (12.01.2017, klo 13:03)

Miksei Nurmikatua ei hiekoiteta lainkaan? Omituista, että viereinen katu saa hiekoituksen..

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (16.01.2017, klo 14:54)

Nurmikadun jalkakäytävä on todellakin jalkakäytävä, eli sen kunnossapito (auraus ja hiekoitus) kuuluu kiinteistölle. Yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie ilmoitetaan liikennemerkillä n:o 423. Manttaalikadulla on kyseinen merkki.
Terveisin, Reijo vaisto

ONKO PÄIVYSTYSTÄ

Katujen kunnossapitoPYÖRÄILIÄ (07.01.2017, klo 18:01)

MIKSI JALKAKÄYTÄVIÄ JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIÄ EI AURATA KUN LUNTA TULEE VIIKONLOPPUNA. SITTEN VIIKOLLA KYLLÄ AURATAAN YM. VAIKKEI TARTTE. TAAS KUN LUNTA TULEE LOPPUKAUDESTA,NIIN EI AUROJA NÄE KU KORKEINTAAN AUTOTIELLÄ,????

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (16.01.2017, klo 09:33)

Hyvä pyöräiliä, Loppiaisena 06.01.2017 satoi pakkaslunta 1-2 cm. Tämä määrä on niin pieni, ettei laatustandardien mukaan viikonloppuisin aurata pyöräteitä eikä jalkakäytäviä. Viikolla tehtiin normaaleja kunnossapitotöitä ( esim. oikomisia ja hiekoitus ennen suojakeliä).

Roskiksia Jouppiin

Ympäristökoiranomistaja (11.01.2017, klo 14:46)

Joupin alueella on pulaa roskiksista. Koiranomistajia on alueella paljon ja se näkyy myös katujen varsilla läjinä. ... Uskoisin että ihmiset korjaisivat paremmin koiriensa jätökset jos roskiksia olisi kävely-/pyöräteiden varsilla.

Tuomo Etula, tiemestari (12.01.2017, klo 16:04)

Roskistilannetta on päivitetty ja parannettu viime kesästä alkaen. Kaikista vilkkaimmille ns. 1-hoitoluokan pyöräteiden varsille ja linja-autopysäkeille ja keskustaan on vaihdettu uudet entistä suuremmat roska-astiat. Näistä paikoista vapautuneita roska-astioita on lisätty ns. 2-hoitoluokan pyöräteiden varsille ja linja-autopysäkeille. Tulemme lisäämään roska-astioita pyöräteiden varsille myös Joupin alueelle. Lisäksi kaupunginpuutarhuri tiesi kertoa, että koirankakkapussiautomaatteja on tulossa keväällä.