+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Esteetön Seinäjokiko?

Katujen kunnossapitoKahden lapsen kanssa pyöräilevä (05.12.2016, klo 12:44)

Olisiko mahdollista saada enemmän resursseja kevyenliikenteenväylien talvikunnossapitoon? Mukavaa että muutkin kuin arkisin 8-16 autoilevat työntekijät pääsisivät turvallisesti ja ajallaan sinne minne pitää.

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (15.12.2016, klo 13:26)

Kevyen liikenteen väylät ovat talvikunnossapidossa ensimmäisenä työlistalla.
5. joulukuuta oli poikkeuksellinen, sillä lumisade muuttui yön aikana kaatosateeksi ja vesi jäätyi nopeasti kylmään maahan. Kunnossapidon alueet ovat isoja, jolloin kalusto ei ehdi joka paikkaan yhtä aikaa, vaan priorisointia on tehtävä. Pääsääntönä on, että kalusto lähtee matkaan vasta lumisateen loputtua, sillä samojen katujen auraaminen moneen kertaan on erittäin kallista.

Rautatiekatu valmiiksi?

Katu- ja liikennesuunnitteluMummo (12.12.2016, klo 22:55)

Monet koululaiset ylittävät koulumatkallaan Vuoritien. Itäväylältä avattu yhteys kasvatti myös raskasta liikennettä Vuoritiellä.Rautatiekadusta ei enää paljoa puutu, jotta sitä pitkin pääsisi keskustaan. Onko sen rakentamisaikataulu jo päätetty? Rautatiekadun valmistuttua Vuoritie rauhoittuisi enemmän paikallisliikenteelle.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (13.12.2016, klo 10:48)

Kiitos kysymyksestä.

Liikenne itäväylältä Rautatiekatua pitkin on ollut yllättävän pientä, noin 400 ajoneuvoa vuorokaudessa. Toisaalta Routakallion synnyttämä raskas liikenne häviää alueelta vuoden 2019 loppuun mennessä maa-aines- ja ympäristölupien päättymisen jälkeen.

Rautatiekadun rakentamisen aikataulua Vuoritiestä eteenpäin ei ole olemassa tällä hetkellä. Ensi vuoden kunnallistekniikan investointibudjettiin se ei sisälly.

Jäätiköllä olevat pyörätiet

Katujen kunnossapitoLuistimet jalkaan? (06.12.2016, klo 22:12)

Kuka vastaa kaupungin pyöräteiden kunnossapidosta?(esim.Ruukintie)5.12 kaikki pyörätiet olivat jäätiköllä, ei hiekan muruakaan!Oli pelottavaa pyöräillä aamusta töihin!Maksaako kaupunki jos ihmiset kaatuvat ja loukkaantuvat?

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (07.12.2016, klo 09:48)

Tekniikkakeskuksen kunnossapito-osasto hoitaa kaupungin pyöräteitä lukuun ottamatta puistoraitteja. Ruukintien pyörätiet oli 5.12.hiekotettu puoleenpäivään mennessä. Edellisillan ja yön aikana satoi aluksi lunta, paikoittain lähes 8 cm, ja aamun tunteina perään tuli runsaasti vettä. Kalusto lähti ensin auraamaan ja kesken aurausten osa kalustosta lähti hiekoittamaan. Kaupungin laajuudesta johtuen pyörätiet olivat hiekoitettu n. klo 14.00.mennessä.