+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Jakeluautot tukkivat Maamiehenkadun päivisin

Katu- ja liikennesuunnitteluToni (19.04.2016, klo 00:29)

Maamiehenkatu on joka arkipäivä useaan kertaan päivässä enemmän tai vähemmän tukittu jakeluautojen pysäköinnin vuoksi. Asialle täytyy kaupungin tehdä jotain vai onko ainut vaihtoehto soittaa joka kerta poliisit paikalle?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (28.07.2016, klo 13:30)

Jakeluautotkaan eivät saa estää liikennettä kadulla. Niiden pysäköinti on varsin "värikästä". Pysäköintiä valvoo kaupungin pysäköinninvalvonta. Mikäli ajoradan liikenne estyy tai vaaraa aiheutuu, voi poliisi tulla puuttumaan asiaan. Kieltomerkit eivät tunnu tehoavan ja mm. jalkakäytävillä pysäköidään ja ajetaan.

Kertunlaakson viheralueet

Puistot ja viheralueetUlkoilija (18.04.2016, klo 14:47)

Ollaanko kaupungin toimesta tekemässä Kertunlaaksossa Heikinkadun, Vuokonkadun ja Juhaninkadun yhdistävään viheralueeseen mitään parannuksia tai kevyenliikenteen väylää/hiekkatietä. Nyt alue on osittain ihan käyttämätöntä ja epäsiistiä niittyä, jonka kunnossapidosta ei huolehdi kukaan ja osittain yhden talon asukkaan haltuunottamaa aluetta. Alue olisi hyvä leikkipaikka alueen lapsille tai läpikulkupaikka kadulta toiselle. Kertunlaakson viheralueiden rakentaminen on jäänyt monelta osin keskeneräiseksi. Itse kaipaan ennen kaikkea kulkureittejä alueiden välille.

Kari Hirvensalo, kaupunginpuutarhuri (12.05.2016, klo 15:31)

Vuokon- ja Juhaninkadun väliseen puistokaistaleeseen ei ole kaavan mukaan merkkitty puistoraittivarausta. Juhaninkadun ja Metsonpolun väliselle puistokaistalle taas on mahdollisuus rakentaa puistoraitti. Vuokokadun päässä on kaavassa leikkipaikkavaraus. Tänä vuonna Hyllykallion alueen viherrakentamistyöt keskittyvät Karhuvuoren suuntaan loppukesästä.

Länsitien ja Nurmon kirkkotien risteys

Katu- ja liikennesuunnittelutulevan koululaisen äiti (12.04.2016, klo 22:25)

Hei, olen huolissani Nurmon kirkkotien ja Länsitien risteyksestä. Siinä ei ole edes suojatietä Länsitien yli vaikka molemmin puolin risteystä jatkuu kevyenliikenteenväylä. Muissa Länsitien ylityksissä on suojatie tai alikulku Nurmon kohdalla. Liikenneviraston tilaston mukaan liikennemäärä tässä kohtaa on 2451 autoa/vrk. Varsinkin aamulla tässä kohtaa on paljon autoja liikkeellä ja samalla pienet koululaiset yrittävät ylittää tietä. Onko tälle risteykselle suunnitelmia?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (25.04.2016, klo 10:25)

Hei,

Länsitie on valtion tie. Sitä halinnoi paikallinen ELY-keskus, joka päättää tien suojateistä, nopeusrajoituksista ja muista tiehen liittyvistä asioista. Suojateiden asettamiselle on rajoitteita mm. nopeusrajoitusten suhteen. Suuren rajoituksen alueelle ei suojateitä laiteta lainkaan. Kyseisellä paikalla taitaa olla 60 km/h rajoitus, joka voi jo sinällään olla este suojatielle.

Asiaa voi tiedustella tarkemmin paikallisesta ELY-keskuksesta.

Tien levennys/kevyen liikenteen väylä Nurmonjoentielle

Katu- ja liikennesuunnitteluTurvallisempi koulutie (06.04.2016, klo 22:46)

Onko Nurmonjoentien kevyenliikenteen väylää/levennystä mahdollisesti jollakin aikataululla tulossa? Tarve on tälläkin palstalla jo useasti tullut esiin. Tie on Elyn hallinnoima, mutta kaupunki kaavoittaa tontteja ja kulku lisääntyy koko ajan.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (11.04.2016, klo 14:01)

Kiitos kysymyksestä. Nurmonjoentie on todellakin, kuten toteat, ELY:n hallinnoima ja ylläpitämä maantie. ELY:ltä ei ole luvassa raitin rakentamista kyseiselle tielle lähivuosina.

Tien leventäminen ei liene perusteltu vaihtoehto, koska sillä olisi ajoneuvojen nopeutta lisäävä vaikutus. Kysymykseen tulee siis kevyen liikenteen väylän rakentaminen joko korotettuna tai erillisenä, jos halutaan parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta. Tämän vuoden budjetissa on suunnittelumääräraha ainakin kyseisen hankkeen suunnittelun käynnistämiseksi. Suunnittelu on aika vaativa tehtävä, koska tilaa kiinteistöjen läheisuudestä johtuen on hyvin niukasti. Suunnittelua tehdää siis jo tänä vuonna, mutta hankkeen varsinainen toteutusaikataulu ei ole tiedossa ja on siis kaupungin budjettikysymys.

Kuntalisä

VarhaiskasvatusMinä vaan (07.04.2016, klo 22:22)

Onko kuntalisän saamiselle edelletys että kotona on useampi kuin 1 lapsi? Kaksi lasta on jo koulussa ja kotona yksi alle 3 vuotias. Eli onko ihan turha hakea kuntalisää?

Aija-Marita Näsänen, varhaiskasvatusjohtaja (08.04.2016, klo 13:21)

HEI

Teidän perheellä ei ole oikeutta kuntalisään, kuten arvelitkin. Nettisivuillamme on kuntalisän saamisen ehdot. Yst. terv. Aija-M

Katujen lakaisu

Katujen kunnossapitoMurmeli (04.04.2016, klo 15:19)

Hei! Koska tiet lakaistaan Vapaudentie/Torikatu akselilla? Osaisi vähän jo suunnitella etukäteen, koska voisi pestä asunnon ikkunat lakaisun jälkeen.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (05.04.2016, klo 09:26)

Terve,
Katujen ja liikennealueiden osalta hiekoitusmateriaalien lakaisut ovat alkaneet tänään Keskusta-alueella kaduilla ja jatkuu sääolosuhteiden salliessa (sateiden ja pakkasten huomioiden) seuraavat 2-4 viikkoa eteenpäin.