+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

rakennusluvat

Rakentaminenerikoista rakentamista (09.03.2016, klo 00:24)

Miksi Seinäjoella toisten asunto-osakeyhtiöiden piti hakea rakennus/toimenpidelupaa terassien pelkkiin lasituksiin ja pienen aidan pätkän rakentamiseen - molempiin tarvittiin oma lupa. Toisissa taloyhtiöissä saa terasseja rakentaa ihan luvatta, tehdä laajennuksia, jatkaa valokatosta, tehdä lasitukset ja jokaiseen eri tavalla ja osasta terasseista tehdä umpiomallisia.Kukaan ei valvo!

Arto Kruuti, rakennustarkastaja (25.11.2016, klo 08:45)

Nykyisten sääntöjen mukaan terassia ei saa rakentaa luvatta, mutta terassin lasittaminen ja kattaminen on toimenpideluvan alaista toimintaa. Valvontaa ei voi nykyresursseilla järjestää täysin kattavasti.

Biokaasu

JoukkoliikenneHämmentynyt (14.03.2016, klo 19:08)

Biokaasua on tankattavissa Seinäjoella internetin mukaan 2012 lähtien, missä? Ainakin lehtileikkeet lupaavat puutaheinää. Eikö pohjanmaa ole oikea kulta-aitta biokaasun teolle, enerkiaa olisi? Miksi elämme kalliisti (bensa, diesel)? Eikö jo eu velvoita puhtaampiin poltoaineiden käyttöön? Eikö tämä loisi uusia työpaikkuja ja estäisi rahan virtaamista ulkomaille? Eikö pohjanmaalisille kelpaa omavaraisuus energiassa.

Hanna Latva-Kiskola, ympäristötarkastaja (17.11.2016, klo 14:48)

Lehtiuutisointi oli vuonna 2012 ennakoivaa. Ilmeisesti biokaasun tankkausta ei vielä silloin saatu taloudellisesti kannattavaksi. Seinäjoella ei siis ole vielä tankkausmahdollisuutta.
Erilaisia hankkeita voi olla vireillä, mutta niistä ei ympäristönsuojelulla ole tarkempaa tietoa.

Yhteys Kärjestä ohitustielle

Katu- ja liikennesuunnitteluJussi (14.03.2016, klo 11:35)

Onko Kärjen uudelta alueelta Ruukintien päästä suunnitteilla tietä Vuoritien jatkeelle ja Routakallion liittymään? Tai vaihtoehtoisesti Peräseinäjoen tielle?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (12.04.2016, klo 10:51)

Ruukintien päästä pääsee jatkossa sekä Routakallion, että Eskoon suuntaan. Liikenneverkon tavoitetilanne näkyy eteläisen Seinäjoen osayleiskaavassa. http://www.seinajoki.fi/material/attachments/seinajokifi/asuminenjaymparisto/kaavoitus/yleiskaavat/itavaylanjaetelaisenseinajoenosayleiskaava/6CsXJr5R8/30022.pdf

Vapaudentien jatkeen mahdollinen toteutuminen Törnävällä saattaa muuttaa joitain Ruukintien eteläpään ratkaisuja.