+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Välkkilänkadun jatke

Katu- ja liikennesuunnittelupujottelija (15.01.2016, klo 21:05)

Kaavassa Välkkilänkadun päästä menee puistotie(?) Pohjan valtatien ja Kuortaneentien risteyksen ylittävälle kevyenliikenteen kaistalle. Onkohan tätä tarkoitus joskus toteuttaa? Tällä hetkellä autoliikkeen autot ovat parkissa niin, että kävely- ja pyöräliikenne kulkee autojen edestä ja väleistä autokaupan pihan läpi mm. liikuntakeskukselle. Olisi huomattavasti turvallisempaa kulkea autojen takaa kevyelle liikenteelle tarkoitetulla väylällä.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (24.02.2016, klo 16:05)

Pihojen käyttö näyttää toisinaan laajenevan kaavan mukaisen kevyen liikenteen väylän alueellle. Väylästä ei ole juurikaan tullut palautetta, eikä sen rakentaminen ole ollut esillä.

Lämmitysmuoto

RakentaminenLämpöä (05.01.2016, klo 14:37)

Saako kaupungilta jotakin avustusta jos vaihtaa omaan taloon lämmitysmuodon energiaystävällisempään esim. maalämpöön?Joku vuosi sitten on ainakin saanut avustusta

Marjo Hallinen, asuntotoimensihteeri (18.02.2016, klo 13:51)

Nyt on haettavana valtion varoista (ARA:n) myönnettävät korjaus- ja energia-avustukset, mitä haetaan kaupungin kautta. Haku päättyy 24.3. Maalämpöpumppujärjestelmän rakentaminen on avustettava, mutta avustus voidaan myöntää vain, mikäli hakijaruokakunta alittaa VN:n asettaman bruttotulorajan. Muutama vuosi sitten tähän toimenpiteeseen sai avustusta ilman, että kysyttiin tuloja. Silloin avustus äi pienehköksi, kun tuli niin paljon hakemuksia, että valtion varaamat määrärahat eivät riittäneet täysimääräisenä kaikille.

Alla linkki kaupungin kuulutukseen ja siitä pääsee myös ARA:n nettisivuille, mistä voi tulostaa hakulomakkeen ARA 36a.

http://www.seinajoki.fi/asuminenjaymparisto/ajankohtaista/kuulutukset/2016/02/zIQwxajG9.html.stx

Annan mielelläni lisätietoa, mikäli tuloraja alittuu.

Ystävällisin terveisin
Marjo Hallinen
Asuntotoimensihteeri
Seinäjoen kaupunki/Asuntotoimi
Kirkkokatu 6, PL 215, 60101 Seinäjoki
p. 06 416 2121, marjo.hallinen@seinajoki.fi

Hallilanvuoren kuntopolku turvallisemmaksi

Vapaa-aika ja liikuntaToni (31.01.2016, klo 14:15)

Miksi ei vieläkään ole Hallilanvuoren 5 km:n kuntoradan kahta vaarallista mäen alla olevaa jyrkkää mutkaa loivennettu? Niistä on joskus ollut puhetta mutta mitään ei tapahdu. Todella vaarallista laskea suksilla varsinkin liukkaalla kelillä, kun latu yleensä menee huonoksi ulkokurvin puolelta ja keskipakoisvoima pyrkii viemään suoraan. Nuorenakin tuli sillointällöin kaaduttua ja kipeää saatua, joten en yhtään ihmettele, kun jotkut ajavat Jouppiskalle hiihtämään vaikka asuvat Hallilanvuoren lähellä.Myös jälkeenpäin tehty kävely/pyörätie on todella huonossa paikassa heti ison mäen alla olevassa mutkassa. Voisiko tähän tehdä ylikulkusillan, koska paikan siirto ei varmaan ole mahdollista?Lisäksi hiihtoladuilla muuten kuin suksilla liikkuminen pitäisi kyltein kieltää. Ainoastaan itse hiihtäjät tietävät miten ärsyttävää on hiihtää varsinkin kovettuneella pohjalla, jossa on yksikin polkupyörän renkaanjälki tai jalanjälkiä.

Tanja Särkipaju, vs. liikuntatoimenjohtaja (18.02.2016, klo 13:08)

Hei Toni !
Meillä otetaan ensi kesänä työn alle tuo rataprofiilin muutos ja siihen tullaan ajamaan maata. Ylikulkusillasta meidän pitää keskustella tekniikkakeskuksen kanssa. En osaa tässä ottaa kantaa siihen, onko mahdollista/ järkevää rakentaa siihen siltaa.
Hiihtoradoilla on hiihtokausi kun siellä on ladut. Käveleminen on kielletty. Vaikka laittaisimme kuinka paljon kieltokylttejä tahansa niin silti on aina niitä ihmisiä, joita "kiellot eivät kosketa". Ikävää sinänsä. Pyydän liikuntapaikkamestari tarkastamaan tilanteen, onko kylttien lisäykselle Hallilanvuorella aihetta.

Puolenmetrin aurauspalte x2 liittymässä

Katujen kunnossapitoYksi viel suht voimissa oleva mummo (28.01.2016, klo 20:47)

Onko mahdollista aurata pyöräteitä niin että talojen liittymien kohdalle ei tulisi aivan puolenmetrin paltteita kahden puolen . Meinaa olla ylitse pääsemätön este mummolle. KIITOS VASTAUKSESTA. Joutuukohan muuttamaan kaupunkiin.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (01.02.2016, klo 10:16)

Kevyenliikenteenraitit aurataan joko kuorma-autolla tai traktorilla. Niissä käytettävät aurat eivät ole varustettuja "lumistop "laitteilla, joiden tarkoitus on estää lumen siirtyminen terän päästä esim. liittymään. Tällaiset laitteet ovat käytössä ainoastaan tiehöylissä. Tästä syystä lumet ovat liittymien kohdalla ja valitettavasti kiinteistön omistajien aurattavissa kunnossapitolain mukaisesti.