+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

hpk evakossa remontin alta

Rakentaminenaletaan suunnitella, kun keretään (03.06.2015, klo 12:47)

Miksi ilmastointiremontti ei alkanut Huhtalan päiväkodissa sovitusti 1.6. 2015? Kaikki 50 perhettä tekivät kovasti järjestelyjä ja työntekijät tekevät kolmen ryhmän kanssa töitä yhden ryhmän tiloissa, vieraassa paikassa ja sitten meille ilmoitetaan, että remonttia aletaan suunnitella ja alkaessaan se tulee kestämään 4 kk. On niin komiaa että! Asioita etukäteen suunnitellessa asiaa hoitava ei vaivaudu edes vastaamaan tiedusteluihin.

Jussi Aittoniemi, kaupunginarkkitehti, tilapalvelujen tulosaluejohtaja (09.09.2015, klo 08:16)

Huhtalan päiväkodin tila ei ole kaupungin omistama, vaan päiväkoti toimii vuokratiloissa. Päiväkodin ilmanvaihtoremontin aikataulutukset eivät siten olleet yksin kaupungin tilapalvelujen eikä varhaiskasvatuksen käsissä. Toki kaupungin tilapalvelut on toiminut yhteyshenkilönä kiinteistöyhtiöön päin, ja vastannut remontin suunnitteluttamisesta ja tilaamisesta yhtiön kanssa sovitusti.

Kevään 2015 aikana oli mitä ilmeisemmin eriäviä odotuksia siitä, miten ja millä aikataululla Huhtalassa remonttiin ryhdytään. Alkuvuodesta oli kyllä alustavasti ilmoitettu sekä yhtiön että tilapalvelujen tavoitteena olevan, että remontti aloitettaisiin kesän aikana, mutta rakentamisen aloittamisesta kesäkuun alussa ei oltu kuitenkaan varsinaisesti yhteisesti sovittu. Hankkeen toteuttajatahoilla ei myöskään ollut tiedossa, että päivähoito on jo valmistautunut hankkeeseen siirtymällä omalla päätöksellään väistötiloihin kesän ajaksi.

Kiinteistöyhtiön ja kaupungin päätös- ja hankinta-aikataulut eivät siten kyenneet vastaamaan päivähoidon toiveisiin, eikä tekijöillä ollut valmiutta aloittaa töitä kesäkuun alussa. Kun päiväkodin tyhjentäminen kesän ajaksi ilmeni kaupungin tilapalveluille 2.6 , hommasimme pikavauhtia hankkeeseen tekijät, ja aloitimme työt välittömästi osin keskeneräisin suunnitelmin. Rakentamisen kestoksi oli alusta asti arvioitu noin 4 kk, joten päivähoidon suunnittelema kesäajan toimiminen väistötiloissa ei olisi missään tapauksessa riittänyt.

Rakennustöitä aloitettaessa tavoittelimme osan talosta valmistuvan toimintakuntoon elokuun puoliväliin, mutta työn edetessä ajatus osoittautui liian optimistiseksi. Remontti on nyt kokonaisuudessaan valmistumassa lokakuun alkupuolella, eli alkuperäisen 4 kk työaikataulutuksen puitteissa

Kaupungin tilapalvelut ja Huhtalan palvelutalo Oy:n hallitus pahoittelevat päivähoidon henkilökunnalle, lapsille ja lasten vanhemmille remontin valmistelun informaatiokatkosten aiheuttamia ongelmia. Toivottavasti hankeen loppuun saattaminen sujuu paremmissa merkeissä.

Ennenkuin tapahtuu...

Puistot ja viheralueetLiikennesääntöjä on noudatettava (18.06.2015, klo 13:21)

Kenen tehtäviin kuuluu kumossa olevien liikennemerkkien pystytys? Niitä on siellä täällä ainakin Tanelinrannan kaupunginosassa, esim. Karhusuontien päästä lähtevän pyörätien päässä. Voisiko Karhusuontien päästä lähtevän pyörätien alkuun yhden betoniporsaan viereen saada toisen porsaan ennen kuin joku lapsi tai kävelijä vammautuu pyörätietä kiihdytyskaistanaan käyttävien mopoilijoiden tai mautoilijoiden allejäämisestä. Yksi porsas kun ei mitenkään hidasta pyörätietä kulkuväylänään käyttäviä motoristeja.

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (20.08.2015, klo 10:56)

Kaupungin kunnossapito vastaa merkkien kunnosta. Useampien porsaiden tehostevaikutus ei ole juurikaan suurempi kuin yhden, sillä mopoilijat pystyvät senkin kiertämään. Jos ajo on merkillä jo kielletty, niin toistomerkkiäkään ei tulisi asettaa. Sääntöjen rikkominen on valvontakysymys ja liikenteen valvonnasta vastaa Poliisi. On harmillista, kun liikenteen sääntöjä ei noudateta.

Pajuluoman kevyen liikenteen väylän jatko Kivistön tiestä eteenpäin

Katu- ja liikennesuunnitteluPolkupyöräilijä (11.06.2015, klo 20:36)

Kartalla kyseiselle alueelle on suunnitelmissa pyörätie. Milloin sellainen on toteutuksessa? Pyörätie helpottaisi kulkua 4H-palstoille.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:58)

Asemakaavassa on varaus puistoraitille Kivistöntiestä palsta-alueelle saakka. Rakennettaessa kyseinen raitti, joudutaan tekemään suojatie Kivistöntien yli Tarhatien kohtaan ja mahdollisesti myös Kivistöntien suuntainen pyörätie Keponkadun alkupäähän. Pyörätien jatkaminen olisi tarpeen Ruukintielle saakka. Toistaiseksi hankkeelle ei ole ollut käytettävissä määrärahoja.

Kertunlaakson oja

YmpäristöAsukas (09.06.2015, klo 15:43)

Kertunlaakson Vuokonkadun ja Juhaninkadun välistä ojaa kävivät kaupungin miehet katsomassa. Meinataanko ojalle tehdä jotain lähiaikoina?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:55)

Ojaa on käyty mittaamassa. On todettu, että siellä paikoittain seisova vesi ei estä salaojien toimintaa. Ojaa olisi hyvä siistiä, mutta toistaiseksi sitä ei ole tarkoitus perata.

Lenkkireitin viihtyvyyden pilaaminen

Puistot ja viheralueetTO (14.06.2015, klo 14:03)

MoiKyseessä on Kivistöntieltä Siipipyöränkadulle yltävä hiekkapäällysteinen lenkkipolku. Polun varrelta on kaadettu nyt järjetön määrä isoja puita. On kyllä todella rumannäköinen nyt tuo reitti. Vastaavien puiden kasvuun on mennyt useita vuosikymmeniä, nyt hetkessä ne kaadettiin.Vaimon kanssa ollaan tuota näkyä tuskasteltu.Mikähän tähän on syynä ja meinataanko puun raadot jollain aikanaan korvata?

Kari Hirvensalo, kaupunginpuutarhuri (12.08.2015, klo 13:50)

Seinäjoen Energia/kaukolämpö on kesän aikana tehtyt linjaston juuri mainitulle reitille. Tähän työhön liittyy myös puiden kaadot ja työt ovat alueella vielä kesken.

Kevyen liikenteen väylät Seinäjoella!

Katujen kunnossapitoJeesus on Herra (30.06.2015, klo 02:20)

ONko Seinäjoen kaupungin talous niin rempallaan, että kevyen liikenteen väyliä ei voida paikata, mutta autotiet laitetaan niin viimeisen päälle?! Tätä on jatkunut jo vuosia. Hävetkää ja tälle nauraa jo turistitkin...

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (30.06.2015, klo 08:24)

Kevyenliikenteen raittien päällystyskorjaukset ajoittuvat loppukesään.Raiteilla suoritetaan routavauriokorjauksia ja uudellenpäällystyksiä pääosin vilkasliikenteisillä osuuksilla. Lisäksi pienempiä paikkaustöitä tehdään
ympäri kaupunkia tarpeen mukaan.

Kadut

Katujen kunnossapitoHaluan tietää (29.06.2015, klo 13:36)

Vastausta odotan 1.7.2015 Miksi Seinäjoella pestään keväisin niin nihkeästi katuja ja jalkakäytävä/pyöräteitä? Harjataan vain ja useimmiten kuivana. puuttuuko kaupungilta kalustoa? Nyt, vaikka on kesä ja kadut eivät pitäisi pölistä, niin vain tapahtuu. Miksi isojen tapahtumien jälkeen ei katuja pestä; ne ovat rasvaisia ja laikukkaita?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (29.06.2015, klo 19:12)

Näin tapahtumakesän alkuun on kysymyksesi hyvin ajankohtainen.Vastuut kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta muuttuivat 1.11.2005 siten, että puhtaanapito kuuluu tontinomistajille tontin rajasta katualueen keskilinjaan saakka.Keväisin hiekoitushiekka poistetaan kaupungin toimesta ja pää- ja kokoojakadut pyöräteineen lisäksi pestään.Toistuviin pesuihin määrärahat eivät riitä.