+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Kiihdytyspätkä kuriin

Katu- ja liikennesuunnitteluPäivittäin tien ylittävä (26.04.2015, klo 11:16)

Voisiko Herralankatu 23 ja 21 lähettyville saada hidasteita? Autot jne. ajavat kiertoliittymän ja Cafe Mondeon välissä reippaasti ylinopeutta. Suojatiekin on kummallisessa kohdassa kun pitää melkein ojassa kävellä ennen kuin siihen pääsee eli voisiko suojatien päähän saada vaikka jonkinlaista levennystä että pääsisi turvallisesti kumpaankin rakennukseen?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:53)

Hidastetöyssyjä käytämme pääasiassa päiväkotien ja koulujen läheisyydessä sekä ikäihmisten vilkkailla kulkureiteillä. Paakadulle niitä ei pitäisi asentaa. Suojatiesaarekkeita voidaan käyttää. Herralankadun varteen ko. välille on tarkoitus rakentaa pyörätie lähivuosina. Silloin tilanne paranee.

Pysäköintikieltoalue?

Katu- ja liikennesuunnittelustar78 (15.04.2015, klo 13:06)

Hei!Onko pysäköinti nykyään kokonaan kielletty Alvar Aallon katu 4:ssä jalkakäytävän vieressä? Sain siinä sakot vaikka olin maksanut parkkimaksun ja olin pysäköinyt viralliseen parkkiruutuun. Missään en nähnyt Pysäköinti kielletty-liikennemerkkiä, jonka noudattamatta jättäminen oli virhesyyksi ilmoitettu.

Sirpa Pentinpuro, pysäköinnintarkastaja (13.08.2015, klo 10:35)

Jos auto on ollut pysäköitynä heti suojatien jälkeen, on kyseessä kuorma-autojen lastauspaikka ja siinä on
liikennemerkillä osoitettu pysäköintikielto. Lisäksi katuun on maalattu keltainen viiva kieltoaluetta osoittamaan.
Maksullinen P-alue alkaa P-merkistä.

Eroja on

Katujen kunnossapitoHuolestunut (06.04.2015, klo 09:52)

Hei, mitä katujen hiekoitusaine sisältää? Koiran tassut ja turkki on aina ihan mustana ja pestäessä irtoaa mustaa erittäin hienoa ainesta. Toisin on esim. Keravalla, jossa pelkkä vesipesu irrottaa hiekan eikä koiran turkki ole mustana.Tämä musta aines kulkeutuu myös meidän hengityselimiin.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (07.04.2015, klo 09:45)

Terve, Talven aikana on käytetty kaduilla hiekoitussepeliä ja luonnonsorasta seulottua hiekoitushiekkaa liukkadentorjunnasa. Hiekoitushiekkaa säilytetään kasalla taivasalla, joten sen pitäminen sulana vaatii NaCl-rakeita
sekoitettuna kasaan pieninä määrinä.Näinkin sateisena keväänä rakeet ovat liuenneet jo lumen sulamisen yhteydessä veden mukana kulkuväyliltä.Hiekka ja sepeli on osittain jauhautunut liikenteen alla ja tämä musta aines on todennäköiseti sitä.
Hiekoitusmateriaalin poistot ja pesut ovat parhaillaan käynissä ja sääolosuhteet vaikuttavat työskentely aikatauluun. Keväisin terveisin.-Reijo