+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Alakylästä asiaa

Katu- ja liikennesuunnitteluAsukas alakylästä (09.03.2015, klo 14:53)

Saiskos alakylässä, annalankadun kyltin alemmaksi. Kyltti on niin ylhäällä nyt että kun koivu siinä vieressä alkaa pukkaamaan lehtiä, se kyltti hukkuu sinne koko kesäksi. Muutekin kyltti on todella korkealla.Hallakujalla suupohjantielle päin ei ole varoituskolmiota eli periaatteessa (ko) suupohjantieltä pitää hallakujalta tulevaa väistää. Hallakujalla taitaa olla rajoitus joko 30 tai 40 km/h, suupohjantiellä 50 km/h.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:54)

Hallakuja on asemakaavassa oleva katu, jota ei ole rakennettu. Alueella liikutaan ”vanhoja” väyliä pitkin ja toistaiseksi tilanne ei vastaa asemakaavaa. Kaavassa Hallakuja liittyy Suupohjatiehen liittyy vain pyörätienä. Ajoneuvoilla ei siinä tilanteessa enää tule ajaa Suupohjantielle. Nykyisessä tilanteessa liittymään tulisi lisätä väistämisvelvollisuutta osoittava kolmio. Tonttikohtaisissa liittymissä kolmioita ei käytetä.
Koivun omistajan tulee karsia pois oksat, jotka ovat näkemäesteenä.

Nimettömät leikkipuistot

Puistot ja viheralueetkeltaisen liukumäen puisto (03.03.2015, klo 14:56)

Miksei Seinäjoen leikkipuistoilla ole nimiä? Esimerkiksi Vaasassa ja Helsingissä leikkipuistoissa lukee kylteillä kyseisen puiston nimi ja osoite, sekä puhelin nro johon ottaa yhteyttä, jos puistossa esim. rikkoutuneita leikkivälineitä. Hyvä käytäntö ja helpottaa keskustelua eri leikkipuistoista.

Kari Kankaanpää, vihertyöpäällikkö (24.04.2015, klo 12:26)

Kaikkiin Seinäjoen leikkipuistoihin asennetaan kevään mittaan kyltit, joissa on leikkipaikan nimi, osoite, kunnossapidon yhteystieto ja hätänumero. Kantakaupungin puistoihin kyltit on jo asennettukin.

Pyöräteiden lakaisu

Katujen kunnossapitoSkootterilla ajajat (15.03.2015, klo 13:45)

Hei! Olisiko mahdollista jos Ylistaro-Seinäjoki välillä olevat pyörätiet voitaisiin lakaista? Nyt alkaa olla ja hyviä skootterikelejä, mutta koska tiet ovat hiekkaiset ei skootterilla uskalla vielä ajaa. Se hiekka ei hyödytä enää ollenkaan, koska jos tulee lunta, lumi sataa hiekan päälle eikä siinä tapauksessa auta mitenkään.Kiitos!

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (30.03.2015, klo 13:46)

Terve, Ylistaro-Seinäjoki välillä olevat kevyenliikenteen väylät ovat ELY-KESKUKSEN hallinnoimia ,joten TIENKÄYTTÄJÄN LINJAN kautta saat asiasi hoidettua.
Hyvää pääsiäistä !

Hampaiden valkaisu häitä varten

TerveyspalvelutJohanna (02.03.2015, klo 11:07)

Olen menossa naimisiin syksyllä ja tarkoitukseni oli valkaista hampaat yksityisellä juhlia varten. Jotta pääsee valkaisuun, täytyy ensin tarkastaa suu reikien varalta. Soitin kunnalliseen hammaslääkäriin, mutta en saanut aikaa, koska hammaslääkäri on viimmekäynnilläni viimmevuonna merkinnyt hoitosuunnitelmaani, että voin tulla tarkastukseen seuraavan kerran 3 vuoden päästä. Miten asia voi olla näin? Eikö minulla ole kolmeen vuoteen oikeutta hammashoitoon? Kukaan ei voi pakottaa menemään yksityiselle perustarkistukseen. Kunnallinen hammaslääkäri pitäisi kuulua kaikille.

Tiina Perä, Johtava ylilääkäri (20.03.2015, klo 13:23)

Julkisessa terveydenhuollossa on ollut käytössä hampaiden yksilöllinen tutkimus- ja tarkastusväli jo useita vuosia. Se tarkoittaa sitä, että hammaslääkäri määrittää potilaan suun terveydentilan perusteella seuraavan tarkastuksen ajankohdan ja kirjaa sen potilasasiakirjaan. Kiireelliset ja päivystykselliset asiat toki hoidetaan aina tarvittaessa tästä poiketen. Vuoden 2015 alusta myös yksityiseen hammashoidon tarkastuksiin saa kela-korvauksen vain kahden vuoden välein. Julkisessa terveydenhuollossa ei hampaita valkaista.