+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Betoniporsaalle kaveri

Katu- ja liikennesuunnitteluLiikennemerkki nro 423 (22.12.2015, klo 17:28)

Miten/mitä kautta saisi kevyenliikenteen väylälle toisenkin betoniporsaan? Sorapintainen kevyenliikenteen väylä on niin leveä, että yksinään keskellä olevea betoniporsas pystytään kiertämään autolla. Lähes päivittäin ko. väylää ajetaan autoilla. Eivätkä ole mitään kunnossapitokalustoa.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (24.02.2016, klo 16:02)

Betoniporsaita voi kysyä kaupungin kunnossapidon tiemestareilta.

Heidän yhteystietonsa löytyvät sivulta:
http://www.seinajoki.fi/asuminenjaymparisto/kadutjaliikenne/yhteystiedot.html

Tiirantaipaleen pää

Katu- ja liikennesuunnitteluMummi (07.12.2015, klo 19:18)

Olen pariin kertaan kysellyt Tiirantaipaleen päästä yhtettä (kunnollista) puistokäytävälle. Homma on jätetty tietä rakentaessa kesken. Näin maallikkojärjellä ajatellen se kuoppa olisi tasattu, jotta siitä olisi koululaisten - ja muidenkin - helpompi kulkea, mutta ei asia tunnu olevan niin yksinkertainen. Puisto-osasto vetäytyy vastuusta, koska sitä ei kuulemma ole kaavassa. Teiden kunnossapito-osasto sanoo, että asia kuuluu puisto-osastolle. Kukahan se olisi, joka tekisi jotakin asian hyväksi?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (24.02.2016, klo 16:00)

Kyseinen puistoraitti ei ole asemakaavassa. Kaavaan merkitsemättömien raittien rakentamisessa on kohdattu asukkailta tullutta vastustusta, jota on perusteltu mm. mopoilun ja jopa autojen ajon mahdollistumisella ja läpikulkijoiden määrän lisääntymisellä.

Puiston läpi on asukkailla kulkuoikeus, vaikka nykyinen polku varmaan vaatimaton onkin.

Kehätien valaistus

Katu- ja liikennesuunnittelujonde (02.12.2015, klo 17:14)

Hyllykallion kehätie on todella pimeä autoilijalle. katuvalot ovat pyörätien kohdilla, eikä ne muutenkaan ole kauhean kirkkaat. pitkät päällä saa aina ajaa kyseistä tietä..

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (24.02.2016, klo 15:58)

Kiitokset palautteesta. Vanhoja valaisimia pyritään uusimaan jatkuvasti jollain aikajänteellä. Uusimista tehdään usein rakennushankkeiden yhteydessä tai kadun luonteen tai luokan muuttuessa.

Karhuvuoreen pyöräpätkä?

Puistot ja viheralueetAsukas (07.10.2015, klo 20:01)

Ollaanko Karhuvuoreen Karhunkuonon ja pururadan väliseen pieneen pätkään tekemässä parannuksia/tietä tulevaisuudessa? Kaikki siitä pururadalle kulkevat ja kevät/syksy tuo veden sinne mukanaan, jolloin alue on todella vaarallinen..

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (24.02.2016, klo 15:44)

Tuo lyhyt puistoraittiyhteys on merkitty asemakaavaan ja toteutunee jollain aikataululla. Samassa yhteydessä joudutaan tutkimaan kuivatusongelma. Puistojen raitit toteuttaa yleensä kaupungin puistotoimi.

Suunnittelukukkanen?

Katu- ja liikennesuunnittelufillaristi (10.09.2015, klo 19:09)

Olen kysynyt tätä jo aiemmin saamatta vastausta:Kalevankadun uusi pyörätie päättyy länteen päin ajettaessa SPR:n kirppiksen kohdalla? Liikennemerkki sallii siitä eteenpäin vain kävelijät. Pyöräilijän on vaihdettava Kelan puolelle jatkaakseen matkaa. Miksi?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (24.02.2016, klo 15:42)

Pyörätien puolenvaihdolle oli erinäisiä maanomistuksellisia ja tilankäytöllisiä syitä. Lisäksi kevyen liikenteen väylä Vapaudentien toisella puolella on Kalevankadun pohjoisreunassa ja nyt Kampusalueen suuntaan menevä kevyt liikenne joutuu kulkemaan vain yksien suojatievalojen läpi Vapaudentien yli. Kyseinen ylityskohta on hiljaisin Kalevankadulla ja siksi ehkä turvallisin.

Kuntoradan valot ja katuvalo

MuutPimeä (10.10.2015, klo 09:53)

Onko Joupiskan kuntoradan valot tarkistettu ennen talven tuloa? Viime talvena 9 lamppua rikki... Kultakuumeen viimeinen lamppu myös rikki.. Vaikea saada suksia pimeäs jalkaan ...kiitos !

Anne Kotila, liikuntatoimenjohtaja (20.11.2015, klo 14:48)

Jouppilanvuoren kuntaradan valot tarkistaa ja huoltaa Seinäjoen Energia. Huoltotöitä tehdään aina kauden alussa. Olemme vielä yhteydessä sinne onko tarkastu tehty! Kiitos huolenpidosta!

katuvalot

Katujen kunnossapitomarko (14.10.2015, klo 10:31)

Saiskos Nurmon Teponalueelle Kankaankujalle uuden polttimon katuvaloon. Ollut nyt viime talvesta asti pimeenä.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (20.11.2015, klo 14:09)

Katuvalot ovat Seinäjoen Energian Oy:n omaisuutta ja kunnossapitovastuu on heillä.Katuvalojen viosta voi ilmoittaa numeroon : 0207 601 333

kävely-pyörätien siisteys

Katujen kunnossapitopaljon kävelevä (19.11.2015, klo 17:58)

Vapaudentien kävely-pyörätiellä on yhden kiinteistön kohdalla paljon ja melko vahvasti lehtiä, ovat liukkaita. Onkohan se ko kiinteistön vai kenenkä siivottava. Toki on myös muissa kohdissa jonkun verran liukkaita lehtiä kasoissa.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (20.11.2015, klo 14:02)

Puhtaanapitovastuu kuuluu tontin rajasta katualueen keskilinjaan asti tontinomistajalle.

Parempi väylä

Puistot ja viheralueetMummi (12.11.2015, klo 10:21)

Kyselin syyskuun lopulla, olisiko mahdollista laittaa kuntoon yhteys Tiirantaipaleen päästä puistotielle, kuten on tehty Lokintaipaleeltakin. Kysely meni väärään osoitteeseen ja Reijo Vaisto lupasi vinkata asiasta teille.Vielä ei ole mitään tapahtunut ja käsittääkseni ei tarvitsisi, kuin soraa montun täytteeksi. Olisiko mhdollista ennen lumen tuloa? Kiitos etukäteen!

Kari Hirvensalo, kaupunginpuutarhuri (20.11.2015, klo 10:57)

Kaavassa ei ole puistoraittia merkitty Tiirantaipaleen päästä puistotielle, minkä vuoksi sitä ei voi rakentaa. Mahdollinen rakentamisen suunnittelu vaatisi lähikiinteistöjen suostumuksen asiaan. Kaavassa ei ole puistoraittia Lokintaipaleen päässäkään, mutta ilmeisesti sitä ovat lähikiinteistöt toivoneet ja se on sinne rakennettu.

Tiedonhakua Nuorisoaloitteesta

Vapaa-aika ja liikuntaDave (05.11.2015, klo 20:02)

Hei arvoisat kaupungin valtuutetut!En ole löytänyt mistään tarkkaa tietoa siitä, kuinka tehdään nuorisoaloitus.Ja käsitykseni mukaan se on kuntakohtainen järjestelmä.Kysymykseni kuuluukin, kuinka Seinäjoen kaupungille lähetetään kansalaisaloite, ja kuinka menetellään adressien kanssa?Kiitos etukäteen!

(20.11.2015, klo 09:06)

Aloitteita voi tehdä Seinäjoen verkkosivuilla osoitteessa http://www.seinajoki.fi/seinajoenkaupunki/osallistujavaikuta/kuntalaisaloite.html
Toinen vaihtoehto on ottaa suoraan yhteyttä asioita hoitavaan henkilöön kaupungin organisaatiossa ja keskustella palveluiden parantamisesta ja muista ideoista.

Liikunta-asioista vastaa liikuntatoimenjohtaja Anne Kotila anne.kotila@seinajoki.fi
Kulttuuripalveluista vastaa Leena Kråknäs leena.kraknas@seinajoki.fi
Nuorisoasioista vastaa Pekka Hautamäki pekka.hautamaki@seinajoki.fi

Kyrkösjärventie

Katu- ja liikennesuunnitteluHuolestunut (10.11.2015, klo 14:27)

Nyt kun Kyrkösjärventie on avattu Hamarintielle ja uusi Bullerintie on valmistunut, on automäärä luonnollisesti lisääntynyt Kyrkösjärventiellä valtavasti. Kyrkösjärventiellä ajetaan aivan liian kovaa eivätkä ihmiset tunnu käsittävän,että kaikki risteykset ovat tasa-arvoisia. Olisiko mahdollista saada Kyrkösjärventielle töyssyjä/hidasteita!!

Kari Havunen, kaupungininsinööri (16.11.2015, klo 07:58)

Kiitos kysymyksestä.

Seuraamme tilannetta silmämääräisesti talven ajan ja keväällä, kun ilmat lämpenevät, mittaamme ajoneuvojen määrät ja nopeudet asfalttiin asetettavilla mittalaitteilla. Mittausten ja saadun palautteen perusteella suunnittelemme mahdolliset toimenpiteet. Asfaltointikausi on ohi tältä syksyltä ja töyssyjen ekeminen tähän aikaan vuodesta ei ole järkevää.

Ei vastaanottokeskusta

KulttuuriVihainen (06.10.2015, klo 09:49)

Miksi tänne pitää avata vastaanotto keskus ? Juuri muutimme pois etelästä jossa sai maahanmuuttajia pelätä joka nurkan takana ja myt niitä tulee tännekin ? Miksi meille valehdeltiin että rajat ovat kiinni ? Tämä on aivan kamalaa pompotusta ettei asukkaita kuunnella ollenkaan ketkä täällä kaduilla kävelevät ja omistavat polkupyöriä mopoja autoja jne. Kyllä ymmärrän että voi olla myös hyvin käyttäytyviä mutta näitä yksittäistapauksia on tullut aika himpunverran liikaa että ei vaikuta oikein parhaalta mahdolliselta idealta avata vastaanottokeskusta seinäjoelle

Krista Rintala, vt. viestintäpäällikkö (06.10.2015, klo 12:01)

Vastaanottokeskusten perustamisesta Seinäjoelle ja allekirjoitettavista sopimuksista vastaa SPR ja Maahanmuuttovirasto. Seinäjoen kaupunki ei tässä ole osapuolena.

Montusta eroon

Katujen kunnossapitoMummi (29.09.2015, klo 18:56)

Olisiko mahdollista saada Tiirantaipaleelta parempi yhteys hiekkatielle, joka johtaa leikkipuistoon ja jonka kautta kulkee myös koululaisia Kärjen kouluun. Tuntuu siltä, että työ on jäänyt joskus kesken, kun Lokintaipaleen päästä on asiallinen reitti kyseiselle hiekkatielle. Voisiko joku käydä tarkistamassa. Kiitos!

Reijo Vaisto, Kunnosapitopäällikkö (01.10.2015, klo 09:29)

Terve, kyseinen raittiyhteys on puistokäytävä, jonka kunnossapidosta huolehtii puisto-osasto. Välitän tiedon heille.

Nurmonjoentie asfaltti

Katujen kunnossapitoKyseliä (09.09.2015, klo 19:05)

Onko Nurmonjoentie saamassa uuden asfaltin lähi vuosina. Asfaltti on todella huonossa kunnossa

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (14.09.2015, klo 14:42)

Terve, Nurmonjoentie on ELY-keskuksen hallinnoima ja kunnossapitämä tie. Saamani tiedon mukaan tällevuodelle varatut määrärahat on jo käytetty ja lisärahoitusta toivotaan !
Ystävällisesti, Reijo Vaisto

hpk evakossa remontin alta

Rakentaminenaletaan suunnitella, kun keretään (03.06.2015, klo 12:47)

Miksi ilmastointiremontti ei alkanut Huhtalan päiväkodissa sovitusti 1.6. 2015? Kaikki 50 perhettä tekivät kovasti järjestelyjä ja työntekijät tekevät kolmen ryhmän kanssa töitä yhden ryhmän tiloissa, vieraassa paikassa ja sitten meille ilmoitetaan, että remonttia aletaan suunnitella ja alkaessaan se tulee kestämään 4 kk. On niin komiaa että! Asioita etukäteen suunnitellessa asiaa hoitava ei vaivaudu edes vastaamaan tiedusteluihin.

Jussi Aittoniemi, kaupunginarkkitehti, tilapalvelujen tulosaluejohtaja (09.09.2015, klo 08:16)

Huhtalan päiväkodin tila ei ole kaupungin omistama, vaan päiväkoti toimii vuokratiloissa. Päiväkodin ilmanvaihtoremontin aikataulutukset eivät siten olleet yksin kaupungin tilapalvelujen eikä varhaiskasvatuksen käsissä. Toki kaupungin tilapalvelut on toiminut yhteyshenkilönä kiinteistöyhtiöön päin, ja vastannut remontin suunnitteluttamisesta ja tilaamisesta yhtiön kanssa sovitusti.

Kevään 2015 aikana oli mitä ilmeisemmin eriäviä odotuksia siitä, miten ja millä aikataululla Huhtalassa remonttiin ryhdytään. Alkuvuodesta oli kyllä alustavasti ilmoitettu sekä yhtiön että tilapalvelujen tavoitteena olevan, että remontti aloitettaisiin kesän aikana, mutta rakentamisen aloittamisesta kesäkuun alussa ei oltu kuitenkaan varsinaisesti yhteisesti sovittu. Hankkeen toteuttajatahoilla ei myöskään ollut tiedossa, että päivähoito on jo valmistautunut hankkeeseen siirtymällä omalla päätöksellään väistötiloihin kesän ajaksi.

Kiinteistöyhtiön ja kaupungin päätös- ja hankinta-aikataulut eivät siten kyenneet vastaamaan päivähoidon toiveisiin, eikä tekijöillä ollut valmiutta aloittaa töitä kesäkuun alussa. Kun päiväkodin tyhjentäminen kesän ajaksi ilmeni kaupungin tilapalveluille 2.6 , hommasimme pikavauhtia hankkeeseen tekijät, ja aloitimme työt välittömästi osin keskeneräisin suunnitelmin. Rakentamisen kestoksi oli alusta asti arvioitu noin 4 kk, joten päivähoidon suunnittelema kesäajan toimiminen väistötiloissa ei olisi missään tapauksessa riittänyt.

Rakennustöitä aloitettaessa tavoittelimme osan talosta valmistuvan toimintakuntoon elokuun puoliväliin, mutta työn edetessä ajatus osoittautui liian optimistiseksi. Remontti on nyt kokonaisuudessaan valmistumassa lokakuun alkupuolella, eli alkuperäisen 4 kk työaikataulutuksen puitteissa

Kaupungin tilapalvelut ja Huhtalan palvelutalo Oy:n hallitus pahoittelevat päivähoidon henkilökunnalle, lapsille ja lasten vanhemmille remontin valmistelun informaatiokatkosten aiheuttamia ongelmia. Toivottavasti hankeen loppuun saattaminen sujuu paremmissa merkeissä.

Kertunlaaksontien varteen istutuksia?

Puistot ja viheralueetOhdake (31.08.2015, klo 17:59)

Milloin Kertunlaaksontien varteen tulee istutuksia? Eíkö tienvarret tulisi siistiä ennen kuin kasvit alkavat siementää? Nyt ohdakkeen siemenet leijailevat alueella ja tukkivat iv-koneet.

Kari Hirvensalo, kaupunginpuutarhuri ja Tuomo Etula, tiemestari (08.09.2015, klo 15:04)

Kaupunki on kasvanut ja kasvaa vauhdilla. Viheralueiden mm. puistojen ja katuviheralueiden rakentaminen tulee asuntoalueelle jälkijunassa. Ja onhan Kertunlaaksontein viherkaistalla kaunis nurmikko. Tällä hetkellä viherrakentaminen keskittyy Asuntomessualueelle.

Katualueiden ulkoluiskien niitot ovat parhaillaan käynnissä ja ne kestävät ensi viikolle. Syysniiton piirissä ovat pääväylät ja pääkokoojakadut. Kertunlaaksontie on sitä kokoluokkaa, että se tullaan myös niittämään.

Katuvalojen sammmutus

Katu- ja liikennesuunnitteluHmm (08.09.2015, klo 01:14)

Kaupungin on ilmoitettu sammuttavan katuvalot keskusta-alueen ulkopuolelta klo 00-05 väliseksi ajaksi. Olen tässä muutaman viikon sisään huomannut, että välillä katuvalot sammuvat tasan klo 00, välillä jopa vasta klo 01. Miksi valot eivät sammu joka yö samaan aikaan? Olen huomannut tämän Hallilassa. Vaikka en pidä koko valojen sammuttamisesta, olen ihmetellyt tätä kovasti.

Ilari Favorin, kunnossapitoinsinööri, Seiverkot Oy (08.09.2015, klo 08:43)

Kyseisellä alueella on ollut jostain syystä ohjauksessa ongelmia. Asia on tiedossa ja vikaa selvitetään ohjauslaitteiden toimittajan puolesta.

Ketojenkatu kuntoon

Katujen kunnossapitoParannusta kadulle (08.07.2015, klo 17:30)

KETOJENKADUN KUNNOSSAPITOAiotaanko Seinäjoella kunnostaa ja parantaa viemäröintiä Ketojenkatu neljäntoista (14) ja kuudentoita (16) välillä ja miten ? Haitta 1) Rivitaloyhtiöiden välissä oleva oja (heinittynyt) on umpioja, ts, se ei johda mihinkään, vaikka viemäri on parin metrin päässä, siis työ on jätetty kesken silloin kun oja on kaivettu. Haitta 2) Rivitaloyhtiöstä 14 puuttuu sadevesiviemäröinti, ja seurauksena se, että lumien sulamisvedet, sadeve det sekä ojavedet valuvat Ketojenkadulle jääden ka dun epätasaisuuksiin isoiksikin laksoiksi mikä vaikeuttaa kadulla liikkumista kesäisin ja talvisin On kohtuutonta vaatia kadun kunnossapitoa talo yhtiöltä kun asumista haittaavat viemä röintiongelmat voidaan poistaa hyvällä työn suun nittelulla ja toteutuksella. Katuviemäröinti on puutteellinen, täysin riittämätön ,avoputkilla harvakseltaan, joka on mielestäni turvaton, eikä enää" tätä päivää".

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (20.08.2015, klo 10:57)

Rivitaloyhtiöiden välinen yksityisellä maalla oleva oja ei kuulu kaupungin hoitoon ellei sellaisesta erikseen ole jotain sovittu. Yleisellä tasolla tonttien tulee hoitaa hulevetensä aiheuttamatta haittaa naapurilleen tai yleisille alueille kuten esim. kadulle. Ketojenkadun alla on hulevesiviemäri, johon tonttien tulee hulevetensä johtaa. Toisinaan kaupungin putkilinja tai avo-oja kulkee tonttien välissä vaikka kaupunki ei maata omistakaan. Tällaisissa tilanteissa putkilinjalle pyritään muodostamaan rasite tontille.

Ennenkuin tapahtuu...

Puistot ja viheralueetLiikennesääntöjä on noudatettava (18.06.2015, klo 13:21)

Kenen tehtäviin kuuluu kumossa olevien liikennemerkkien pystytys? Niitä on siellä täällä ainakin Tanelinrannan kaupunginosassa, esim. Karhusuontien päästä lähtevän pyörätien päässä. Voisiko Karhusuontien päästä lähtevän pyörätien alkuun yhden betoniporsaan viereen saada toisen porsaan ennen kuin joku lapsi tai kävelijä vammautuu pyörätietä kiihdytyskaistanaan käyttävien mopoilijoiden tai mautoilijoiden allejäämisestä. Yksi porsas kun ei mitenkään hidasta pyörätietä kulkuväylänään käyttäviä motoristeja.

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (20.08.2015, klo 10:56)

Kaupungin kunnossapito vastaa merkkien kunnosta. Useampien porsaiden tehostevaikutus ei ole juurikaan suurempi kuin yhden, sillä mopoilijat pystyvät senkin kiertämään. Jos ajo on merkillä jo kielletty, niin toistomerkkiäkään ei tulisi asettaa. Sääntöjen rikkominen on valvontakysymys ja liikenteen valvonnasta vastaa Poliisi. On harmillista, kun liikenteen sääntöjä ei noudateta.

Pajuluoman kevyen liikenteen väylän jatko Kivistön tiestä eteenpäin

Katu- ja liikennesuunnitteluPolkupyöräilijä (11.06.2015, klo 20:36)

Kartalla kyseiselle alueelle on suunnitelmissa pyörätie. Milloin sellainen on toteutuksessa? Pyörätie helpottaisi kulkua 4H-palstoille.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:58)

Asemakaavassa on varaus puistoraitille Kivistöntiestä palsta-alueelle saakka. Rakennettaessa kyseinen raitti, joudutaan tekemään suojatie Kivistöntien yli Tarhatien kohtaan ja mahdollisesti myös Kivistöntien suuntainen pyörätie Keponkadun alkupäähän. Pyörätien jatkaminen olisi tarpeen Ruukintielle saakka. Toistaiseksi hankkeelle ei ole ollut käytettävissä määrärahoja.

Edelleen vastausta odottaen

Katu- ja liikennesuunnitteluIsännöitsijä (27.02.2015, klo 06:44)

Olen lähettänyt kysymyksen jo aikaisemmin lokakuulla 2014 saamatta vastausta. Milloin liikennejärjestelyt ohjataan isoille ohikulkuteille eikä kaupungin mallin mukaan asuntoalueiden läpi. Järjestelyt eivät ole rahasta kiinni, koskaan muutamalla liikennemerkillä asia saadaan hoidettua pois asunto alueilta

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:56)

Liikennejärjestelyt suunnitellaan kaavoitusvaiheessa. Kaikille asuntoalueille tulee eri tasoisia katuja. Kokoojakaduille kerätään liikennettä ja asuntokaduilta kuljetaan tonteille. Mikäli aluetta rakennetaan vaiheittain tai sitä laajennetaan, lisääntyy liikenne kokoojateillä. Aiempi asutus kokoojateiden lähettyvillä huomaa tämän lisäyksen aiheuttavat vaikutukset.
Katuhierarkia Seinäjoella on vastaava kuin muissakin kaupungeissa. Lähiaikoina avattava Itäinen ohikulkutie vähentää kaupungin läpi kulkevaa liikennettä, mutta tuo edellä mainittuja muutoksia Vuoritielle ja Roveksen teollisuusalueelle.

Kertunlaakson oja

YmpäristöAsukas (09.06.2015, klo 15:43)

Kertunlaakson Vuokonkadun ja Juhaninkadun välistä ojaa kävivät kaupungin miehet katsomassa. Meinataanko ojalle tehdä jotain lähiaikoina?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:55)

Ojaa on käyty mittaamassa. On todettu, että siellä paikoittain seisova vesi ei estä salaojien toimintaa. Ojaa olisi hyvä siistiä, mutta toistaiseksi sitä ei ole tarkoitus perata.

Alakylästä asiaa

Katu- ja liikennesuunnitteluAsukas alakylästä (09.03.2015, klo 14:53)

Saiskos alakylässä, annalankadun kyltin alemmaksi. Kyltti on niin ylhäällä nyt että kun koivu siinä vieressä alkaa pukkaamaan lehtiä, se kyltti hukkuu sinne koko kesäksi. Muutekin kyltti on todella korkealla.Hallakujalla suupohjantielle päin ei ole varoituskolmiota eli periaatteessa (ko) suupohjantieltä pitää hallakujalta tulevaa väistää. Hallakujalla taitaa olla rajoitus joko 30 tai 40 km/h, suupohjantiellä 50 km/h.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:54)

Hallakuja on asemakaavassa oleva katu, jota ei ole rakennettu. Alueella liikutaan ”vanhoja” väyliä pitkin ja toistaiseksi tilanne ei vastaa asemakaavaa. Kaavassa Hallakuja liittyy Suupohjatiehen liittyy vain pyörätienä. Ajoneuvoilla ei siinä tilanteessa enää tule ajaa Suupohjantielle. Nykyisessä tilanteessa liittymään tulisi lisätä väistämisvelvollisuutta osoittava kolmio. Tonttikohtaisissa liittymissä kolmioita ei käytetä.
Koivun omistajan tulee karsia pois oksat, jotka ovat näkemäesteenä.

Kiihdytyspätkä kuriin

Katu- ja liikennesuunnitteluPäivittäin tien ylittävä (26.04.2015, klo 11:16)

Voisiko Herralankatu 23 ja 21 lähettyville saada hidasteita? Autot jne. ajavat kiertoliittymän ja Cafe Mondeon välissä reippaasti ylinopeutta. Suojatiekin on kummallisessa kohdassa kun pitää melkein ojassa kävellä ennen kuin siihen pääsee eli voisiko suojatien päähän saada vaikka jonkinlaista levennystä että pääsisi turvallisesti kumpaankin rakennukseen?

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (20.08.2015, klo 08:53)

Hidastetöyssyjä käytämme pääasiassa päiväkotien ja koulujen läheisyydessä sekä ikäihmisten vilkkailla kulkureiteillä. Paakadulle niitä ei pitäisi asentaa. Suojatiesaarekkeita voidaan käyttää. Herralankadun varteen ko. välille on tarkoitus rakentaa pyörätie lähivuosina. Silloin tilanne paranee.

Pysäköintikieltoalue?

Katu- ja liikennesuunnittelustar78 (15.04.2015, klo 13:06)

Hei!Onko pysäköinti nykyään kokonaan kielletty Alvar Aallon katu 4:ssä jalkakäytävän vieressä? Sain siinä sakot vaikka olin maksanut parkkimaksun ja olin pysäköinyt viralliseen parkkiruutuun. Missään en nähnyt Pysäköinti kielletty-liikennemerkkiä, jonka noudattamatta jättäminen oli virhesyyksi ilmoitettu.

Sirpa Pentinpuro, pysäköinnintarkastaja (13.08.2015, klo 10:35)

Jos auto on ollut pysäköitynä heti suojatien jälkeen, on kyseessä kuorma-autojen lastauspaikka ja siinä on
liikennemerkillä osoitettu pysäköintikielto. Lisäksi katuun on maalattu keltainen viiva kieltoaluetta osoittamaan.
Maksullinen P-alue alkaa P-merkistä.

Lenkkireitin viihtyvyyden pilaaminen

Puistot ja viheralueetTO (14.06.2015, klo 14:03)

MoiKyseessä on Kivistöntieltä Siipipyöränkadulle yltävä hiekkapäällysteinen lenkkipolku. Polun varrelta on kaadettu nyt järjetön määrä isoja puita. On kyllä todella rumannäköinen nyt tuo reitti. Vastaavien puiden kasvuun on mennyt useita vuosikymmeniä, nyt hetkessä ne kaadettiin.Vaimon kanssa ollaan tuota näkyä tuskasteltu.Mikähän tähän on syynä ja meinataanko puun raadot jollain aikanaan korvata?

Kari Hirvensalo, kaupunginpuutarhuri (12.08.2015, klo 13:50)

Seinäjoen Energia/kaukolämpö on kesän aikana tehtyt linjaston juuri mainitulle reitille. Tähän työhön liittyy myös puiden kaadot ja työt ovat alueella vielä kesken.

Metsätöitä

Puistot ja viheralueetVierestä seuraava (30.07.2015, klo 22:17)

Kertunlaaksossa oli Katariinankadun ja Juhaninkadun välissä metsäalue, joka hakattiin lähes kokonaan yhtäkkiä viime vuonna. Hakkausten jälkeen puut ja muut risut olivat hakkausalueella useita kuukausia ennen siivojen tekoa. Nyt metsässä jälleen kaadettiin puita. Onko alueelle tulossa jotain muutoksia vai miksi tälläisiä yksittäishakkuita metsässä tapahtuu aika ajoin? Eikö huomioiden kaupungin taloudellinen tilanne ja tasapainottaminen, näitäkin verorahoja voisi hyöty käyttää muualla?Esim. viime vuonna tehdyllä hakkuulla tuskin tehtiin "voittoa", ainoastaan alueen asukkaille aiheutui harmia lähimetsän lähes kokonaan hävitessä.

Kari Hirvensalo, kaupunginpuutarhuri (12.08.2015, klo 13:37)

Metsätyöt tehtiin mm. asukkaiden toiveiden vuosi, sillä metsä oli ylitiheä. Kaupunkimetsiä käsitellään normaalisti noin 10-15 vuoden välein.
Risuja ei ole päästy keräämään, koska metsäpohja on ollut tänä vuonna niin pehmeä sateiden vuoksi. Risut tullaan hakemaan alueelta, kun maapohja kestää sen. Kaupunkimetsien hoito ei ole voittoa tuottavaa, eikä sen tarvitse ollakaan.

Ahdas pyörätie

Puistot ja viheralueetVäistämisvelvollinen (22.07.2015, klo 14:33)

Voisiko kärjen K-marketin ja sedun aikuiskoulutuskeskuksen välisellä pyörätie osuudella(törnäväntie) karsia pyörätielle työntyviä oksia? tien oikeassa laidassa käveltäessä täytyy vahvasti koukata keskelle pyörätietä, koska oksat työntyvät niin keskelle tietä? Syksyllä/talvella suorastaan vaarallinen oksien osuessa silmiin.Toivottavasti saatte raivattua pajukot poies. :)

Kari Hirvensalo,, kaupunginpuutarhuri (12.08.2015, klo 13:36)

Teemme säännöllisesti katualueiden puiden ym kasvillisuuden hoitoleikkauksia, pääosin talviaikaan.

Vuorenmaanrinteen kunnossapito välillä Jänisjahtirinne- Piilosenkaari

Katujen kunnossapitoUlla (06.08.2015, klo 09:37)

Milloin on tarkoitus kunnostaa Vuorenmaanrinteen pätkä, väli Jänisjahtirinne-Piilosenkaari? Katuosuus ollut tosi huonossa kunnossa ja kuoppainen lähes 10 vuoden ajan. Mitään ei ole tapahtunut, nyt oli ainoastaan isoimmat reiät kadussa täytetty soralla.Lisäksi talviaikana samaiselle kadun pätkälle tulisi laittaa pysäköintirajoituksia. Tällä hetkellä pysäköidään kadun molemmin puolin, varsinaiselle liikenteelle jää tosi vähän tilaa. Aurauskaan ei käytännössä onnistu juuri nimeksikään.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (06.08.2015, klo 13:34)

Vuorenmaanrinne kyseisellä välillä on kunnostus- ja uudelleenpäällystyslistalla ollut jo parina viime vuotena.Tänä kesänä on tarkoitus tehdä osaan katua uudelleenpäällystystä ja huonoimpiin kohtiin paikkaus asfaltilla
määrärahojen puitteissa.

Kevyen liikenteen väylät Seinäjoella!

Katujen kunnossapitoJeesus on Herra (30.06.2015, klo 02:20)

ONko Seinäjoen kaupungin talous niin rempallaan, että kevyen liikenteen väyliä ei voida paikata, mutta autotiet laitetaan niin viimeisen päälle?! Tätä on jatkunut jo vuosia. Hävetkää ja tälle nauraa jo turistitkin...

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (30.06.2015, klo 08:24)

Kevyenliikenteen raittien päällystyskorjaukset ajoittuvat loppukesään.Raiteilla suoritetaan routavauriokorjauksia ja uudellenpäällystyksiä pääosin vilkasliikenteisillä osuuksilla. Lisäksi pienempiä paikkaustöitä tehdään
ympäri kaupunkia tarpeen mukaan.

Kadut

Katujen kunnossapitoHaluan tietää (29.06.2015, klo 13:36)

Vastausta odotan 1.7.2015 Miksi Seinäjoella pestään keväisin niin nihkeästi katuja ja jalkakäytävä/pyöräteitä? Harjataan vain ja useimmiten kuivana. puuttuuko kaupungilta kalustoa? Nyt, vaikka on kesä ja kadut eivät pitäisi pölistä, niin vain tapahtuu. Miksi isojen tapahtumien jälkeen ei katuja pestä; ne ovat rasvaisia ja laikukkaita?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (29.06.2015, klo 19:12)

Näin tapahtumakesän alkuun on kysymyksesi hyvin ajankohtainen.Vastuut kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta muuttuivat 1.11.2005 siten, että puhtaanapito kuuluu tontinomistajille tontin rajasta katualueen keskilinjaan saakka.Keväisin hiekoitushiekka poistetaan kaupungin toimesta ja pää- ja kokoojakadut pyöräteineen lisäksi pestään.Toistuviin pesuihin määrärahat eivät riitä.

KESÄTYÖT

MuutTöitätöitä (03.05.2015, klo 10:19)

Milloin kesätöistä ilmoitetaan. Olen hakenut Seinäjoen kaupungilta kesätöitä eikä niistä ole ilmoitettu. Eli koska ilmoitetaan? Olisi kiva saada töitä :DVastaatko mahdollisimman nopeasti kiitos!

Jenna Luoma, palveluohjaaja, työllisyyspalvelut (04.05.2015, klo 11:21)

Hallintokuntien tekemät rekrytoinnit on nyt tehty, lukuunottamatta leikkikenttätoimintaa.

Nimettömät leikkipuistot

Puistot ja viheralueetkeltaisen liukumäen puisto (03.03.2015, klo 14:56)

Miksei Seinäjoen leikkipuistoilla ole nimiä? Esimerkiksi Vaasassa ja Helsingissä leikkipuistoissa lukee kylteillä kyseisen puiston nimi ja osoite, sekä puhelin nro johon ottaa yhteyttä, jos puistossa esim. rikkoutuneita leikkivälineitä. Hyvä käytäntö ja helpottaa keskustelua eri leikkipuistoista.

Kari Kankaanpää, vihertyöpäällikkö (24.04.2015, klo 12:26)

Kaikkiin Seinäjoen leikkipuistoihin asennetaan kevään mittaan kyltit, joissa on leikkipaikan nimi, osoite, kunnossapidon yhteystieto ja hätänumero. Kantakaupungin puistoihin kyltit on jo asennettukin.

Eroja on

Katujen kunnossapitoHuolestunut (06.04.2015, klo 09:52)

Hei, mitä katujen hiekoitusaine sisältää? Koiran tassut ja turkki on aina ihan mustana ja pestäessä irtoaa mustaa erittäin hienoa ainesta. Toisin on esim. Keravalla, jossa pelkkä vesipesu irrottaa hiekan eikä koiran turkki ole mustana.Tämä musta aines kulkeutuu myös meidän hengityselimiin.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (07.04.2015, klo 09:45)

Terve, Talven aikana on käytetty kaduilla hiekoitussepeliä ja luonnonsorasta seulottua hiekoitushiekkaa liukkadentorjunnasa. Hiekoitushiekkaa säilytetään kasalla taivasalla, joten sen pitäminen sulana vaatii NaCl-rakeita
sekoitettuna kasaan pieninä määrinä.Näinkin sateisena keväänä rakeet ovat liuenneet jo lumen sulamisen yhteydessä veden mukana kulkuväyliltä.Hiekka ja sepeli on osittain jauhautunut liikenteen alla ja tämä musta aines on todennäköiseti sitä.
Hiekoitusmateriaalin poistot ja pesut ovat parhaillaan käynissä ja sääolosuhteet vaikuttavat työskentely aikatauluun. Keväisin terveisin.-Reijo

Pyöräteiden lakaisu

Katujen kunnossapitoSkootterilla ajajat (15.03.2015, klo 13:45)

Hei! Olisiko mahdollista jos Ylistaro-Seinäjoki välillä olevat pyörätiet voitaisiin lakaista? Nyt alkaa olla ja hyviä skootterikelejä, mutta koska tiet ovat hiekkaiset ei skootterilla uskalla vielä ajaa. Se hiekka ei hyödytä enää ollenkaan, koska jos tulee lunta, lumi sataa hiekan päälle eikä siinä tapauksessa auta mitenkään.Kiitos!

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (30.03.2015, klo 13:46)

Terve, Ylistaro-Seinäjoki välillä olevat kevyenliikenteen väylät ovat ELY-KESKUKSEN hallinnoimia ,joten TIENKÄYTTÄJÄN LINJAN kautta saat asiasi hoidettua.
Hyvää pääsiäistä !

Hampaiden valkaisu häitä varten

TerveyspalvelutJohanna (02.03.2015, klo 11:07)

Olen menossa naimisiin syksyllä ja tarkoitukseni oli valkaista hampaat yksityisellä juhlia varten. Jotta pääsee valkaisuun, täytyy ensin tarkastaa suu reikien varalta. Soitin kunnalliseen hammaslääkäriin, mutta en saanut aikaa, koska hammaslääkäri on viimmekäynnilläni viimmevuonna merkinnyt hoitosuunnitelmaani, että voin tulla tarkastukseen seuraavan kerran 3 vuoden päästä. Miten asia voi olla näin? Eikö minulla ole kolmeen vuoteen oikeutta hammashoitoon? Kukaan ei voi pakottaa menemään yksityiselle perustarkistukseen. Kunnallinen hammaslääkäri pitäisi kuulua kaikille.

Tiina Perä, Johtava ylilääkäri (20.03.2015, klo 13:23)

Julkisessa terveydenhuollossa on ollut käytössä hampaiden yksilöllinen tutkimus- ja tarkastusväli jo useita vuosia. Se tarkoittaa sitä, että hammaslääkäri määrittää potilaan suun terveydentilan perusteella seuraavan tarkastuksen ajankohdan ja kirjaa sen potilasasiakirjaan. Kiireelliset ja päivystykselliset asiat toki hoidetaan aina tarvittaessa tästä poiketen. Vuoden 2015 alusta myös yksityiseen hammashoidon tarkastuksiin saa kela-korvauksen vain kahden vuoden välein. Julkisessa terveydenhuollossa ei hampaita valkaista.

Kesä ajan maksut

Varhaiskasvatus* (24.02.2015, klo 18:42)

Lapsi on päivähoidossa 10 päivää kuukaudessa. Lapsi on aloittanut päiväkodissa 1.8. Vanhempien olisi mahdollista järjestää työt kesäajalla niin, että hoitoon ei tarvitsisi viedä kesä -ja heinäkuussa. Joudummeko maksamaan päivähoidosta kesäkuun ajalta vaikka lapsi ei ole hoidossa?

Aija-Marita Näsänen, varhaiskasvatusjohtaja (25.02.2015, klo 12:42)

HEI
Ota yhteyttä soittamalla omaan aluejohtajaasi tai Sari Saranpäähän sari.saranpaa@seinajoki.fi koska asian selittäminen ei saata näin avautua. Tässä ohjelmassa on varsin lyhyt vastaustila. ja sinulla saattaa olla tarkentavia kysymyksiä.
Kesäkuusta menee maksu voimassaolevan sopimuksen mukaan.
Jos lapsella ei ole kesäkk yhtään läsnäolopvää paikalla, peritään ko. kk osalta normaalisti puolet.
Heinäkk on maksuton kk, jos lapsi on aloittanut hoidon edellisen vuoden elokuun alusta alkaen ja on yhtäjaksoisesti ollut hoidossa hoitosuhteen katkeamatta. Eli päivähoidon toimintavuoden maksuton kk on heinäkk.
Vaikka lapsi olisi yhdenkin päivän kalenterikk hoidossa, peritään hoitosopimuksen maukainen maksu.

Joupiskan kuntopolku

Vapaa-aika ja liikuntaUllastiina (08.01.2015, klo 09:23)

Tehdäänkö tänä talvena Kultavuoren liittymä-keskustaksin liittymä välille keskussairaalan työmatkakävelijöille kävelytila? Tänä aamuna sitä ei ainakaan vielä ollut. Tuo väli piti kävellä luisteluhiihtäjien reitillä. Kävelijöiden liikennemerkit ovat kyllä paikallaan.

Anne Kotila, liikuntatoimenjohtaja (16.01.2015, klo 12:24)

Kävelijöitä varten tälle osuudelle tullaa lumitilanten mukaan tekemään kävelyreitti joka taitaa nyt jo olla valmiina. Toivottavasti kävely reitin vierellä on mahdollista koska sitä ei hiekoiteta.

Aurauksen seuranta

Katujen kunnossapitokoululaisten pyöräilyreitit puhtaiksi (13.01.2015, klo 14:42)

Miten aurauksen toteutumista seurataan? Tässä on ollut muutamana päivänä koulujen läheiset pyörätiet (Ruukintie, Vapaudentie) paksun lumen (10 cm) peittämiä vielä klo 10 aikoihin. Eikö näitä pyritä puhdistamaan ennen koululaisten aamuliikennettä, kuten kaupungin pyöräilystrategiassa lukee?

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (14.01.2015, klo 09:13)

Kiitos kysymyksestäsi, näitä aurauksia koskevia tiedusteluja on tullut viime päivinä! Lumisateen alkamis- ja etenkin loppumisajankohta vaikuttaa auraajien hälytysaikaan. Viimeisimmät sateet ovat olleet aamupainotteisia , eli sade on alkanut n. klo 04.00-05.00 välillä ja jatkunut aamupäivän. Osa pyöräteistä oli jo ajokunnossa aamuliikenteelle (lähinnä keskustan suunnaalla ) ja aamupäivällä oli jo koko aurauskalusto
hälytetty matkaan.Normaaliin hälytysaikaan lähdettäessä pyörätiet ovat lähes poikkeusetta aurattuna aamuliikenteelle.

Suuret lumikasat

Katujen kunnossapitoAutoilija (13.01.2015, klo 12:59)

Vaaratilanne!Ei näkyvyyttä ajettaessa Luomanranta 1 ja 3 pihasta karulle.As. Oy Pendolino, Luomanranta 1 on kasannut pihalumensa osittain karun puolelle.KÄYKÄÄ TARKISTAMASSA TILANNE

Reijo Vaisto, kunnossapitopäällikkö (14.01.2015, klo 08:21)

Kiitos huomioinnistasi, kadulle kasatut lumet ovat osittain kiinteistöjen ja osittain katualueen lumia. Kiinteistöhoitajia on informoitu ja he kuljettavat lumensa jatkossakin lumenläjitysalueille.

Auraus

Katujen kunnossapitoPäivittäin tiellä (08.01.2015, klo 14:39)

Kenen vastuulle kuuluu Seinäjoki - Ylistaro välinen tieosuus auraus? Esim. Ylistaro-Vaasa -väli on kyllä aurattu aina, mutta em. Seinäjoki-Ylistaro ei. Miksi näin?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (09.01.2015, klo 08:50)

Lyhyesti :ELY-KESKUS, TIENKÄYTTÄJÄN LINJA , puh. 0200 2100

Lumiauraus

Katujen kunnossapitoLumen keskellä (04.01.2015, klo 14:45)

Miksi katuja ei aurata Seinäjoella? Edelleen sunnuntaina 4.1.2015 ei auraajia näy. Nyt kun lunta vihdoinkin on tullut, niin lumiauraajillakin olisi töitä. Ja paljon!

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (09.01.2015, klo 08:46)

Jatkuvan lumisateen aikana (lumen kokonaiskertymä oli yli 30cm) aurauskalusto keskittyi pitämään kokooja-ja pääväylät sekä kevyenliikenteen raitit liikennöitävässä kunnossa.Asuntokaduille siirryttiin vasta näiden kohteiden jälkeen.Asuntokaduilla lumi polkeentui sateen aikana, joten niillä liikkuminen ei vaikeutunut kohtuuttomaksi.