+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Tuplamutkapysäköinti

Katu- ja liikennesuunnittelukansalainen (21.02.2014, klo 17:24)

Koska Paavonkadulle saadaan pysäköintikielto mutkan alueelle uuden rivitalon kohdalle?

Kari Havunen, kaupungininsinööri (02.04.2014, klo 10:08)

Liikennejaosto valmistelee liikennemerkkiasiat tekniselle lautakunnalle, joka päättää merkkien asettamisesta. Seuraamme tilannetta ja otamme asian esille kevään kokouksessa.

Keponkadun ongelma

Katu- ja liikennesuunnitteluAsukas Keponkadulta (17.02.2014, klo 18:58)

Miksi Keponkadulla ei ole jalkakäytävää? Liikenne lisääntyy rakentamisen takia koko ajan. Vaaratilanteita syntyy päivittäin nopeusrajoituksesta huolimatta.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (28.03.2014, klo 13:32)

Olet aivan oikeassa; Keponkadulla tulisi olla jalkakäytävä tai mieluummin polkupyörällä ajettava raitti. Aikanaan on tehty virhe, kun katua parannettaessa raittia ei ole rakennettu. Ajoradan molemmin puolin on katualuetta noin 4 metriä, joten tilan puolesta raitin rakentaminen onnistuisi. Nyt täytyy vain saada hanke sisällytettyä kaupungin investointibudjettiin, mikä näinä taloudellisina aikoina ei ole kovin helppoa.

Minulle riittää tunti ja senjälkeen saa sakottaa

Katu- ja liikennesuunnitteluLukutoukka (21.02.2014, klo 17:21)

Mikä järki on siinä ettei kirjaston pysäköintialueelle saada järjestystä!!! Nykyään kirjaston käyttäjille ei ole ensimmäistäkään paikkaa kun ilmaista rajoittamatonta parkkioikeutta käytetään estoitta!
Ei kai parkkimerkkejäkin tarvitse Sveitsistä odottaa....vai???

Jussi Aittoniemi, kaupunginarkkitehti (19.03.2014, klo 08:22)

Kirjaston viereiselle paikoitusalueelle on valmistunut paikoitussuunnitelma, jonka mukainen liikennemerkkitoteutus on tekeillä. Alueelle tulee 4 tunnin aikarajoitteisia paikkoja kirjaston päiväkäyttöön sekä kaupungin virastorakennusten henkilökuntapaikkoja. Iltakäytössä koko paikoitusalue tulee olemaan aikarajoitettua asiakaspaikoitusta, jolloin se palvelee kirjaston lisäksi mm. teatterin asiakkaita. Kävelyetäisyydellä kirjastoon on myös Koulukadun, Ammattikoulunkadun ja Kirkkokadun varrella vapaata kadunvarsipysäköintiä.

Korvaus vastuu?

HallintoKohta sossun asiakas. (05.02.2014, klo 14:16)

Kun kaupungin hallinnon alainen virkaa tekevä työntekijä tekee virkavirheitä / perusteettomia päätöksiä, joista aiheutuu kustannuksia / tulonmenetyksiä? mihinkä kaupungin hallinnon osaan osoitetaan korvausvaateet / reklamaatiot?

Jari Jokinen, Kaupunginlakimies (03.03.2014, klo 12:58)

Vahingonkorvausvaatimukset voi lähettää suoraan kaupunginlakimiehelle. Tekniikkakeskuksen hallintopäällikölläkin on toimivaltaa tekniikkakeskuksen osalta. Katsomme sitten täällä kenelle kuuluu. Jos korvausvaatimus on riittävän suuri voi olla, että se siirretään vakuutusyhtiön ratkaistavaksi kaupungin vastuuvakuutuksen perusteella.

Nuolivalot risteykseen

Katu- ja liikennesuunnitteluIhmettelevä (01.02.2014, klo 00:39)

Miksi Koulukadun ja Vapaudentien risteykseen ei tule nuolivaloja, vaikka risteyksessä tapahtuu runsaasti kolareita? Risteys on vilkas. Vapaudentielle kääntyvien autojen takaa ajaa usein suoraan viereistä kaistaa10-20 autoa, jolloin kääntyjä varsinkin kirkon suunnasta jää heikoille. Nuolivalot kääntyjille estäisivät suoraan ajavat samanaikaisesti.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (04.02.2014, klo 15:52)

Kysyjä tarkoittaa ilmeisesti Kirkkokadun ja Vapaudentien risteystä. Kirkkokadulta vasemmalle kääntyminen on kyseisessä risteyksessä vaikeata. Asiaan saadaan parannus parin viikon sisällä, kun risteyksen ohjelmaa muutetaan siten että Kirkkokadun tulosuunnat eriytetään eli areenan suunta ja kauopungintalon suunta saavat omat vihreät vaiheensa.