+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

pysäköinti keskustassa

Katu- ja liikennesuunnittelumarkus-setä (04.01.2014, klo 15:02)

keskustan elävöittämiseksi olisi kaupungin tehtävä samoin, kun isoimmat ksekustan kauppiaat eli annettava maksullisissa pysäköinti paikoissa
1. tunti, tai edes 1/2 tuntia ilmaiseksi, kuten ovat tehneet isoimmat kaupat
ja kauppakeskukset Seinäjoen keskustassa
Nyt olisi laskettava ensin paljonko on pysäköinti mittarien ym. hankinta ja
käyttökustannukset. Pääseekö kaupunki plussalle?

Kari Havunen, kaupungininsinööri (05.02.2014, klo 11:08)

Keskustan maksullisen pysäköinnin tuloja kohdistetaan ydinkeskustan elävöittämistä tukeviin toimenpiteisiin, muun muassa keskustan liike- ja toimistotilojen lisärakentamisen mahdollistavien pysäköintitilojen rakentamiseen. Maksullinen pysäköinti mahdollistaa riittävän pysäköintikierron ja tätä kautta vapaiden pysäköintipaikkojen löytymisen ydinkeskustassa. Keskustassa kadunvarsipysäköinti on lisääntynyt maksullisuudesta huolimatta tai sen vuoksi (katso Ilkka - lehti 5.2.2014). Keskimääräinen pysäköintiaika keskustassa on 48 minuuttia. Ilmainen puolen tunnin - tunnin pysäkönti veisi pohjan nyt kannatavalta toiminnalta.

Nurmonjoentie kuntoon pikaisesti!

Katu- ja liikennesuunnittelutekoja (27.01.2014, klo 09:23)

Millloin Nurmonjoentielle tehdään pyörätie tai levennetään tietä? Monta kolaria jo meinannut tulla, kun samaan aikaan jalankulkija tullut vastaan sekä toinen auto. Tie on myös erittäin epätasainen ja reunat kaartuvat osittain jyrkästi ojaan .Lisäksi katuvalot ovat erittäin himmeät, pitkät valot päällä täytyy ajaa että näkee.
Haalinaluekin laajeni ja laajenee edelleen... mielestäni nurmonjoentien kunnostaminen pitäisi alkaa pikaisesti. Älkää jahkailko ja odottako niin kauan että jonkun henki menee!!

Kari Havunen, kaupungininsinööri (04.02.2014, klo 16:05)

Olemme tekniikkakeskuksessa tiedostaneet asian ja samalla tavalla olemme huolissamme tien turvallisuudesta. Kyseinen väylä on ELY:n ylläpitämä maantie, mutta ELY:n taholta on anettu ymmärtää että heidän toimestaan pyörätietä ei rakenneta ainakaan lähiaikoina. Toisaalta kaupunki on omilla toimillaan aiheuttanut varsinkin kevyen liikenteen lisääntymistä väylällä. Kysymys on rahasta ja asia nousee esille tulevien budjettien valmistelussa.

Tiheämmin pysäkkejä?

Joukkoliikennejoukkoliikenteen kannattaja (24.01.2014, klo 11:19)

Tuli männä viikolla kokeiltua uutta rengaslinjaa nro 3. Oman kävelyni perusteella totesin, että iltapäiväkierroksella on Vuoritiellä pysäkkien etäisyys välillä Lintuviita - Marjaviidan puoliväli tosi pitkä. Olisiko mahdollista saada vielä yksi pysäkki Vuoritien-Marjaviidan kulmaan? Se palvelisi jotenkin myös Hallilanvuoren asuntoalueen asukkaita, jotka tällä hetkellä jäävät melkoisen kävelymatkan päähän.

Juha Kokko, logistiikkapäällikkö (31.01.2014, klo 10:51)

Selvitämme asiaa. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla pysäkin lisääminen Marjaviidalle, Luhdikkaviidan ja Vadelmaviidan välille. Paikka olisi melko turvallinen ja pysäkki kustannustehokkaasti toteutettavissa.

höpö höpö akat

SosiaalipalvelutI.P (15.01.2014, klo 17:08)

Onko esim vammaispuolen johtajalla velvollisuus vastata soitto pyyntöihin jos niitä on 3 viikon aikana jättänyt useita? Työn tekijät pyysi ottamaan johtajaan yhteyttä kun he ei tiedä vastausta kysymyksiin!

Päivi Saukko, sosiaalityön tulosaluejohtaja (16.01.2014, klo 10:28)

Soittopyyntöihin on velvollisuus vastata.

Kuntalisä

VarhaiskasvatusAnita (15.01.2014, klo 14:36)

Onko todellakin näin, että lasten kotihoidontuen kuntalisää ei saa, mikäli äiti on ollut ennen äitiyslomansa alkua sairauslomalla? Työsopimus siis on voimassa ja jatkuisi vielä hoitovapaankin jälkeen.
Jos näin on, mistä kuntalisän ehtokohdasta se pitäisi käydä ilmi?

Näsänen Aija-Marita, varhaiskasvatusjohtaja (15.01.2014, klo 15:02)

Jos kuntalisän hakija täyttää muut ehdot, niin voi olla vakituisesta tai määräaikaisesta työpaikasta sairaslomalla ennen lapsen syntymää ja vanhempailomaa. Tällöin kuntalisää saa.

Jos taas tilanne on se, että äiti on ma.työsuhteessa, ma. työsuhde loppuu esim. 15.6 ja äiti on sairaslomalla 16.6. alk. ja lapsi syntyy sairasloman aikana, ei kuntalisää saa, vaikka muut ehdot täyttyvät.

Kuntalisää kannattaa hakae. Hakemukseen saa aina päätöksen perusteluineen.

Hyvää talven jatkoa!