+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Teiden hiekoitus lumisilla keleillä

Katujen kunnossapitokolmen pienen lapsen kanssa lenkkeilevä äiti (07.11.2014, klo 22:39)

Olisiko mitenkään mahdollista, että pyöräteistä hiekotettaisiin vain puolet? Jäisillä keleillä toki koko väylän hiekoitus on perusteltua, mutta lumisilla keleillä pulkalla ja kelkalla ei pääse ollenkaan liikkumaan kotipihasta pois.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (18.11.2014, klo 10:32)

Kiitos kysymyksestäsi, toivottavasti lunta saadaan piakkoin tähän pimeyteen ! Kevyenliikenteenraittien ja osittian jalkakäytävien kunnossapitovastuu ( esim. auraus ja liukkaudentorjunta ) on kaupungilla, joten se edellyttää koko väylän osalta samaa kunnossapitotasoa.Hiekoituskalustot ovat lisäksi niin leveitä, että osittainen hiekoitus on mahdotonta.Tulevana talvena meillä on käyttävissä myös karhentavia teriä auroissa, joten kun riittävä määrä lunta on kovettunut (jäätynyt) raitin pintaan, voidaan raitti karhentaa ja liukkaus poistaa ilman hiekoitusta.Sään vaihtelut pakkas-ja suojakelien välillä lisää hiekoitustarvetta ja kustannuksia, joten tasaista pikkupakkasta odotellessa...ystävällisin terveisin,

Bussit

JoukkoliikenneTommy (23.09.2014, klo 15:08)

Miksi tässä kaupungiksi kutsutussa paikassa ei pääse bussilla iltaisin, sunnuntaisin eikä esimerkiksi öisin pe-la? Ihmiset voisivat haluta olla kaupoissa esim 21 asti tai kulkea bussilla vkl öisin niin juhlimista kuin esim junilta? Vai onko tällä toiminnalla tarkoitus pitää yllä kallista taksia? Tämän asian kun korjaisitte niin saattaisi olla aika moni ihminen tyytyväinen ja aikaa myöden bussin käyttöä lisääntyä eli hlö-auto liikenne vähentyä. Lisäksi busseja voisi kulkea tiheämmin. Itse yritin joskus kulkea bussilla mutta esim linja 1 auttamatta aina myöhässä ja se tiesi vähintään tunnin odottamista pakkasessa.

Juha Kokko, logistiikkapäällikkö (25.09.2014, klo 09:12)

Valitettavasti vallitsevassa taloustilanteessa ja nykyisillä matkustajamäärillä kaupungilla ei ole mahdollisuutta hankkia lisää bussivuoroja. Paikallisliikenteen reittejä ja aikatauluja on hienosäädetty vuoden 2014 alussa. Hienosäädöllä saatiin mm. lisää väljyyttä aikatauluihin. Aikataulupoikkeamista kannattaa antaa heti palautetta www.komialiikenne.fi nettisivulla.

sakkomaksut

TerveyspalvelutAnne (27.08.2014, klo 13:10)

Erikoissairaanhoitoon taas lisää rahaa; päivän Ilkkaa lainatakseni.
Minkä verran maksetaan vuodessa sakkomaksuja SJK tk.sta. Klinikkavalmiita ja sakkopaikoilla potilaita viikottain, odottamassa tk-paikkaa keskussairaalassa.
Toinen kysymys tuliko säästöjä viime syksynä, kun kotihoidon/kotisairaanhoidon väkeä lomautettuna. Potilaat osin tk:ssa tai keskusaairaalsssa sakkopaikalla, koska paikkoja (=hoitajia) ei ollut.

Tiina Perä, johtava ylilääkäri (03.09.2014, klo 18:58)

Sakkomaksuja on kertynyt tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä 106 134 €, 135 sakkopäivää. Erikoissairaanhoidon menoihin on varattu talousarviossa n. 72.000.000 €. Kysymyksen toiseen osaan en pysty vastaamaan, tiedot siitä löytynevät kaupungin kansliasta.

Terveyskeskusmaksut

TerveyspalvelutAkuutti sairaus ei kysele (28.07.2014, klo 19:46)

Miksi terveyskeskuksen vastaanotolla ei ole tietoa vuosimaksusta?

Tiina Perä, Johtava ylilääkäri (14.08.2014, klo 08:06)

Asiakasmaksuasetuksen 7§ mukaan terveyskeskuksen avohoidon maksuja voidaan periä kahdella eri tavalla, joko vuosimaksuna tai kertamaksuina. Perintätavasta päättää terveyskeskusta ylläpitävä kunta. Seinäjoen sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt, että Seinäjoella peritään 14,70 euron käyntimaksu, jonka saa periä ainoastaan kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa. Vuosimaksu ei siis ole käytössä.

Näkemäesteet pois

Puistot ja viheralueetristeystä päivittäin käyttävät (20.05.2014, klo 08:02)

20.5.2014: Hallilanvuorenviidan ja Metsäkukanviidan kulmaukseen kasvaa tien vieressä vauhdilla pusikko, joka vuosi vuodelta haittaa enemmän näkyvyyttä risteysalueella, varsinkin nyt kun puihin tulee lehdet. Voisiko näkemäaluetta tässä kohdassa laajentaa?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2014, klo 14:28)

Kysymyksesi on varsin ajankohtainen aikaisen kevään johdosta! Kunnosapito-ohjeman mukaisesti tarkoituksemme oli ajoittaa työt alkamaan heinäkuulla, mutta lämpimän kevään takia työt alkavat jo kesäkuussa jatkuen syksyyn. Kyseinen risteysalue on raivauslistalla.

Attendo

Ikäihmisten palvelutPekka (03.05.2014, klo 00:45)

Vierailin ystäväni äidin luona ystäväni kanssa Anttendo pihlakartanossa 1.5.2014. Suorastaan järkytyin. Ystäväni äiti on kaupunkin ostamalla palveluasumis paikalla. Laskujeni mukaan paikalla oli 3 hoitajaa n 30 asukasta kohden. Yöllä kuulemma vain yksi. Hoitajien mukaan muuta henkilökuntaa ei ole. Hoitokodissa vallitsi täysi kaaos. Olisiko kaupungin hyvä tarkistaa, että ostamansa palvelut vastaavat edes inhimillista asumista. Ystäväni nimeä en kerro. Mutta olisi hyvä tarkastaa että palvelukodissa on riittävästi henkilökuntaa paikalla iltaisin ja viikonloppuisinkin...

Anneli Saarinen, Ikäihmisten palvelujen tulosaluejohtaja (13.05.2014, klo 13:17)

Kiitos palautteesta! Meillä on säännöllistä yhteydenpitoa ko. yrityksen kanssa kuukausittain. Selvitämme asiaa toiminnasta vastaavan henkilön kanssa.

Puunkaato

MuutHei (27.04.2014, klo 06:28)

Miten haetaan lupa puunkaaton omalla pihalla?

Hannu Ojanen, Kaupunginpuutarhuri (07.05.2014, klo 10:00)

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti täysi-ikäisten puiden kaataminen edellyttää maisematyölupaa asemakaava-alueiden yksityistonteilla. Taloyhtiöillä on oltava yhtiökokouksen kirjallinen päätös puunkaatohankkeesta.

Seinäjoella kaupunginpuutarhuri myöntää luvan puiden kaatoon. Myöntäminen ja evääminen ovat viranomaistoimintaa, josta ei toistaiseksi peritä maksua kuntalaisilta Seinäjoen kaupungin alueella.

Puunkaatopyynnöt:
- Kaupunginpuutarhuri Hannu Ojanen, p. 06 416 2245, 040 591 0973
- vihertyöpäällikkö Kari Kankaanpää, p. 06 416 2888, 040 591 0976

Vuokonkatu-Juhaninkatu-Heikinkatu

Puistot ja viheralueetLeikkivien lasten äiti (31.03.2014, klo 12:14)

Kertunlaaksossa on Vuokonkadun, Juhaninkadun ja Heikinkadun päissä oleva viheralue epäsiisti ja vaarallinen syvine ojineen. Penkereet ovat jääneet tasoittamatta ja niissä kasvaa pelto-ohdaketta valtoimenaan. Loppukesästä siemenet haivenineen tukkivat ilmanvaihtokanavat. Tuleeko kaupunki tekemään ojille ja viheralueelle jotakin? Ei yhtään haittaisi, vaikka alue olisi yhtenäinen ja sitä pitkin pääsisi kulkemaan kyseisiltä kaduilta toiselle kävellen tai pyörällä. Juhaninkatu ja Heikinkatu onkin ojarummun avulla yhdistetty toisiinsa, mutta Vuokonkatukin voitaisiin yhdistää samalla tavalla näihin kahteen katuun.

Hannu Ojanen, kaupunginpuutarhuri (22.04.2014, klo 15:23)

Olemme aloittaneet Kertunlaakson alueen viheralueiden ja kaistojen kunnostamisen. Alueen ojat ovat hulevesijärjestelmään kuuluvia, eikä niitä tulla putkittamaan. Tiukentuneessa taloudellisessa tilanteessa tulemme harkitusti kunnostamaan viheralueita säännöllisen hoidon piiriin ja rakentamaan tarvittavilta osilta puistokäytäviä olemassa olevien määrärahojen puitteissa.

pyörätiekartta

Katu- ja liikennesuunnittelufillaroija (26.03.2014, klo 11:22)

Onko Seinäjoen alueelta saatavissa pyöräilytiekarttaa? En onnistunut ainakaan kaupungin sivuilta löytämään sellaista. Voisi suunnitella pyöräretkensä vähemmän pölyiselle reitille, kun nuo hiekatkin tällä hetkellä siivotaan kuivana eli pölyn määrä on melkoinen.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (02.04.2014, klo 10:17)

Varsinaista painettua pyöräilykarttaa ei ole tehty. Pyöräilyreitit ovat kartalle piirrettynä meillä olemassa, ja jossain vaiheessa laitamme ne kaupungin sivulle pdf-tiedostona hatettavaksi.

Tuplamutkapysäköinti

Katu- ja liikennesuunnittelukansalainen (21.02.2014, klo 17:24)

Koska Paavonkadulle saadaan pysäköintikielto mutkan alueelle uuden rivitalon kohdalle?

Kari Havunen, kaupungininsinööri (02.04.2014, klo 10:08)

Liikennejaosto valmistelee liikennemerkkiasiat tekniselle lautakunnalle, joka päättää merkkien asettamisesta. Seuraamme tilannetta ja otamme asian esille kevään kokouksessa.

Keponkadun ongelma

Katu- ja liikennesuunnitteluAsukas Keponkadulta (17.02.2014, klo 18:58)

Miksi Keponkadulla ei ole jalkakäytävää? Liikenne lisääntyy rakentamisen takia koko ajan. Vaaratilanteita syntyy päivittäin nopeusrajoituksesta huolimatta.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (28.03.2014, klo 13:32)

Olet aivan oikeassa; Keponkadulla tulisi olla jalkakäytävä tai mieluummin polkupyörällä ajettava raitti. Aikanaan on tehty virhe, kun katua parannettaessa raittia ei ole rakennettu. Ajoradan molemmin puolin on katualuetta noin 4 metriä, joten tilan puolesta raitin rakentaminen onnistuisi. Nyt täytyy vain saada hanke sisällytettyä kaupungin investointibudjettiin, mikä näinä taloudellisina aikoina ei ole kovin helppoa.

Se lisäpysäkki

Joukkoliikenneluvattu on (13.03.2014, klo 14:12)

Ehditäänköhän pystyttää se yksi pysäkki välille Vadelmaviita - Luhdikkaviita ennen kuin kesälomat alkaa?

Juha Kokko, Logistiikkapäällikkö (27.03.2014, klo 14:10)

Pysäkki on ollut paikallaan jo jonkin aikaa.

Perhepäivähoitajien huono kohtelu

VarhaiskasvatusTyytyväinen perhepäivähoidon asiakas (19.03.2014, klo 14:39)

Ihmettelen tyytyväisenä perhepäivähoidon asiakkaana eikö Seinäjoen kaupunki halua tukea perhepäivähoitajia ja saada lisää tekijöitä tähän ammattikuntaan? Kohtelu on ala-arvoista, esimerkkinä jos hoitajalla on lapsia ainoastaa yhdestä perheestä ja he ovat poissa hoidosta sairastumisen vuoksi, hoitajalle nämä päivät ovat palkattomia! Kun on kaksi sisarusta samasta perheestä, tämä poissaolojakso saattaa olla yli viikonkin mittainen. Ymmärrän, että silloin ei tule ateriakorvausta, mutta palkka on kohtuutonta viedä.
Toki hoitaja voi silloin viettää vuosilomapäiviä... Mutta kuka niin haluaa tehdä.
Lisäksi tuntuu olevan säästöjä muutaman kympin takia (kuluja joita aiheutuisi kaupungille) jotka vaikeuttavat huomattavasti perhepäivähoitajien työtä..
Kysymys siis kuuluu, onko tavoite saada kaikki lapset päiväkoteihin?

Aija-Marita Näsänen, varhaiskasvatusjohtaja (24.03.2014, klo 12:47)

Kiitos kysymyksestäsi.Tarkoituksena ei ole laittaa kaikkia kaupungin lapsia päiväkotiin. Arvostamme kaikkia päivähoitomuotoja yhtälailla.
Yritämme koko ajan saada lisää pphoitajia, toki vaadimme heiltä myös kelpoisuutta ja soveltuvuutta alalle. Kuka tahansa tuohon työhön haluava ei tehtävään sovellu.

Olet saanut jostain väärää tietoa palkkauksesta ja oikaisen asian. Jos sinulla on kysyttävää asiaan liittyen, voit olla yhteydessä joko pphoidonohjaaja Riina Koivusaloon tai aluejohtaja Tuija Tiituun. Perhepäivähoitajilla on kk-palkka. Vaikka hoitolapsi on sairas ja sen vuoksi poissa hoidosta, saa pphoitaja kk-palkkaa. Jos vaikka 4 lapsesta 3 on sairaana ja poissa viikon, saa pphoitaja ihan normaalin kk-palkan. Joskus voi käydä niin, että lapsia ei ole yhtään hoidossa. Silloin pphoitaja voi mennä töihin varahoitopaikkaansa (päiväkotiin tai ryhmikseen). Silloinkin on kk-palkka koko kuukauden. Hoitaja voi myös pitää tasausvapaita, nämä ovat palkallisia vapaapäiviä. Ateriakorvaus maksetaan tehdyistä aterioista. Kuluja ei tule, jos lapset eivät ole syömässäkään. Eihän kenellekään makseta kilometrikorvauksiakaan ajamattomista työajoista.
Seinäjoella on paikallinen sopimus perhepäivähoitajien palkkauksesta 1.8.13 alkaen. Kaupunki panosti pphoitajien palkkaukseen kirjanpidon mukaan 1.8.13 lk. lisää 250.000 euroa. Minusta se oli hyvä saavutus, varsinkin tässä taloudellisessa tilanteessa.

Kansalaisraatitoiminta

HallintoEläkeneuvos (15.03.2014, klo 09:59)

Komialta kirkolta hei.
Mitä kautta kansalaisraatitoimintaa järjestetään? Kaikkea kun ei aina huomaa
niin voipi olla, että sellainen on jo pidetty täällä Ylistarossakin. Täällä perustettiin
viime vuonna Kirkonkylän Asukasyhdistys ja näin toiminnan alkuvaiheeseen
sellaisen järjestäminen vaikka yhteistyössä voisi olla hyödyllinen.

Erkki Vällimäki, kehittämisjohtaja (19.03.2014, klo 12:49)

Asukaslautakunta on ottanut kansalaisraadit käyttöön. Tavoitteena on järjestää kaksi kansalaisraatia vuodessa. Nyt kevään aikana tulee Seinäjoen kaupunkikeskustaan ja Pohjan alueelle sijoittuva kansalaisraati, jossa teemana ovat maankäytön, asumisen, liikenteen ja kaupunkiympäristön asiat.
Syksyn kansalaisraadin teema on vielä auki, mutta Ylistaron keskusta voisi olla hyvä kohdealue.

Minulle riittää tunti ja senjälkeen saa sakottaa

Katu- ja liikennesuunnitteluLukutoukka (21.02.2014, klo 17:21)

Mikä järki on siinä ettei kirjaston pysäköintialueelle saada järjestystä!!! Nykyään kirjaston käyttäjille ei ole ensimmäistäkään paikkaa kun ilmaista rajoittamatonta parkkioikeutta käytetään estoitta!
Ei kai parkkimerkkejäkin tarvitse Sveitsistä odottaa....vai???

Jussi Aittoniemi, kaupunginarkkitehti (19.03.2014, klo 08:22)

Kirjaston viereiselle paikoitusalueelle on valmistunut paikoitussuunnitelma, jonka mukainen liikennemerkkitoteutus on tekeillä. Alueelle tulee 4 tunnin aikarajoitteisia paikkoja kirjaston päiväkäyttöön sekä kaupungin virastorakennusten henkilökuntapaikkoja. Iltakäytössä koko paikoitusalue tulee olemaan aikarajoitettua asiakaspaikoitusta, jolloin se palvelee kirjaston lisäksi mm. teatterin asiakkaita. Kävelyetäisyydellä kirjastoon on myös Koulukadun, Ammattikoulunkadun ja Kirkkokadun varrella vapaata kadunvarsipysäköintiä.

Nuohous

Muutnokipoika (15.03.2014, klo 09:50)

Missä on määritelty että v 2014 kiinteistön vähimmäiskertamaksu on 60 yksikköä. Verrattuna v 2013 saman kiinteistön yksiköt olivat 55 yksikköä.
Lisäksi yksikön a-hinta on käsittämättömästi suuremopi kuin v 2013
2013 tiedot Seinäjoen Nuohouksen laskuista
- kiuasuuni ja -hormi a 20 yksikköä 13,69€ (alv 0)
- takka tai lämmitysuuni ja hormi a 35 yksikköä 23,96 (alv 0)
- yhteensä 55 yksikköä ja hinta 37,66 (alv 0)
2014 tiedot
- kiinteistön vähimmäiskertamaksu 60 yksikköä 43,20 (alv 0)

Teuvo Vilppola, Kiinteistömestari (17.03.2014, klo 13:27)

Nuohoustaksat määrittelee ja hyväksyy Eteläpohjanmaan Pelastuslaitoksen hallitus. Vuodenvaihteessa hintoja on tarkistettu ja korotettu. Nuohousyrittäjät ovat esittäneet korotusta, koska moni juoksuttaa sutareita turhaan eli sovittuna aikana ei olla kotona tai avata ovia vaikka verhot heiluvat.

"vanha Routsikan tienpätkä"

Katujen kunnossapitolapsiperhe (10.03.2014, klo 14:14)

Onko Leimakirveentien ja Juontolenkin välinen ("vanha Routsikan tienpätkä") tie jäänyt täysin hoitamatta? Tie on erittäin kovassa käytössä päivittäin. Nyt tielle on routimisen myötä noussut teräviä kiviä pystyyn.Muutama kantokin on tielle paljastunut.Tällä tieosuudella ei ole ollenkaan minkäänlaista valaistusta, joten nämä esteet jäävät pimeässä huomaamatta. Vaikka tietä käytetäänkin paljon , on sen reunoilla nurmikko alkanut kasvaa,. Tie nurmikoituu hyvää vauhtia ja sepeliosuus vuosittain kaventuu .Muut osuudet vanhasta Routsikan tiestä on hoidettu mutta tätä pätkää ei ole hoidettu 15 vuoteen. Epäilen, etteivät tienpätkänpäissä olevat betoniporsaat ole ihan peruskallioon pultatut, eli jos tahtotilaa löytyy silloin tienpätkä hoidetaan kuntoon kaikkien tienkäyttäjien iloksi.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (14.03.2014, klo 13:33)

Vanhaa Routakalliontietä Juontolenkistä eteenpäin ei ole kunnostettu raitiksi samassa yhteydessä , kun muut osat vanhaa katua parannettin ja valaistiin.Lähivuosina tämäkin osa puistoraittia on tarkoitus kunnostaa ja asentaa raitin päihin esim. portti estämään ajoneuvoliikennettä.Raitinpinnan oikaisu tehdään roudan sulamisen jälkeen.

Roveksen kaavoitus

KaavoitusKoskahan valmista (10.03.2014, klo 08:51)

Missä vaiheessa menee Roveksen alueen lunastus (pakkolunastusmenettely)

Eli mikä voisi olla aikataulu parhaimmillaan.

Taru-Maaria Herttua-Suokko, kaupungingeodeetti (12.03.2014, klo 12:54)

Roveksen lunastustoimituksen alkukokous on pidetty 25.2.2014. Toimitus sinänsä olisi valmis etenemään loppuunsa suunnilleen puolen vuoden sisällä (arvio),mutta lunastusluvasta on haettu muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta eikä loppukokousta voida pitää, ennen kuin lunastuslupa on lainvoimainen. Oikeuden aikataulua ei täällä voi tietää, arvailla voi, ettei ainakaan ennen ensi syksyä asiaa ratkaista.

Korvaus vastuu?

HallintoKohta sossun asiakas. (05.02.2014, klo 14:16)

Kun kaupungin hallinnon alainen virkaa tekevä työntekijä tekee virkavirheitä / perusteettomia päätöksiä, joista aiheutuu kustannuksia / tulonmenetyksiä? mihinkä kaupungin hallinnon osaan osoitetaan korvausvaateet / reklamaatiot?

Jari Jokinen, Kaupunginlakimies (03.03.2014, klo 12:58)

Vahingonkorvausvaatimukset voi lähettää suoraan kaupunginlakimiehelle. Tekniikkakeskuksen hallintopäällikölläkin on toimivaltaa tekniikkakeskuksen osalta. Katsomme sitten täällä kenelle kuuluu. Jos korvausvaatimus on riittävän suuri voi olla, että se siirretään vakuutusyhtiön ratkaistavaksi kaupungin vastuuvakuutuksen perusteella.

pysäköinti keskustassa

Katu- ja liikennesuunnittelumarkus-setä (04.01.2014, klo 15:02)

keskustan elävöittämiseksi olisi kaupungin tehtävä samoin, kun isoimmat ksekustan kauppiaat eli annettava maksullisissa pysäköinti paikoissa
1. tunti, tai edes 1/2 tuntia ilmaiseksi, kuten ovat tehneet isoimmat kaupat
ja kauppakeskukset Seinäjoen keskustassa
Nyt olisi laskettava ensin paljonko on pysäköinti mittarien ym. hankinta ja
käyttökustannukset. Pääseekö kaupunki plussalle?

Kari Havunen, kaupungininsinööri (05.02.2014, klo 11:08)

Keskustan maksullisen pysäköinnin tuloja kohdistetaan ydinkeskustan elävöittämistä tukeviin toimenpiteisiin, muun muassa keskustan liike- ja toimistotilojen lisärakentamisen mahdollistavien pysäköintitilojen rakentamiseen. Maksullinen pysäköinti mahdollistaa riittävän pysäköintikierron ja tätä kautta vapaiden pysäköintipaikkojen löytymisen ydinkeskustassa. Keskustassa kadunvarsipysäköinti on lisääntynyt maksullisuudesta huolimatta tai sen vuoksi (katso Ilkka - lehti 5.2.2014). Keskimääräinen pysäköintiaika keskustassa on 48 minuuttia. Ilmainen puolen tunnin - tunnin pysäkönti veisi pohjan nyt kannatavalta toiminnalta.

Nurmonjoentie kuntoon pikaisesti!

Katu- ja liikennesuunnittelutekoja (27.01.2014, klo 09:23)

Millloin Nurmonjoentielle tehdään pyörätie tai levennetään tietä? Monta kolaria jo meinannut tulla, kun samaan aikaan jalankulkija tullut vastaan sekä toinen auto. Tie on myös erittäin epätasainen ja reunat kaartuvat osittain jyrkästi ojaan .Lisäksi katuvalot ovat erittäin himmeät, pitkät valot päällä täytyy ajaa että näkee.
Haalinaluekin laajeni ja laajenee edelleen... mielestäni nurmonjoentien kunnostaminen pitäisi alkaa pikaisesti. Älkää jahkailko ja odottako niin kauan että jonkun henki menee!!

Kari Havunen, kaupungininsinööri (04.02.2014, klo 16:05)

Olemme tekniikkakeskuksessa tiedostaneet asian ja samalla tavalla olemme huolissamme tien turvallisuudesta. Kyseinen väylä on ELY:n ylläpitämä maantie, mutta ELY:n taholta on anettu ymmärtää että heidän toimestaan pyörätietä ei rakenneta ainakaan lähiaikoina. Toisaalta kaupunki on omilla toimillaan aiheuttanut varsinkin kevyen liikenteen lisääntymistä väylällä. Kysymys on rahasta ja asia nousee esille tulevien budjettien valmistelussa.

Nuolivalot risteykseen

Katu- ja liikennesuunnitteluIhmettelevä (01.02.2014, klo 00:39)

Miksi Koulukadun ja Vapaudentien risteykseen ei tule nuolivaloja, vaikka risteyksessä tapahtuu runsaasti kolareita? Risteys on vilkas. Vapaudentielle kääntyvien autojen takaa ajaa usein suoraan viereistä kaistaa10-20 autoa, jolloin kääntyjä varsinkin kirkon suunnasta jää heikoille. Nuolivalot kääntyjille estäisivät suoraan ajavat samanaikaisesti.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (04.02.2014, klo 15:52)

Kysyjä tarkoittaa ilmeisesti Kirkkokadun ja Vapaudentien risteystä. Kirkkokadulta vasemmalle kääntyminen on kyseisessä risteyksessä vaikeata. Asiaan saadaan parannus parin viikon sisällä, kun risteyksen ohjelmaa muutetaan siten että Kirkkokadun tulosuunnat eriytetään eli areenan suunta ja kauopungintalon suunta saavat omat vihreät vaiheensa.

Tiheämmin pysäkkejä?

Joukkoliikennejoukkoliikenteen kannattaja (24.01.2014, klo 11:19)

Tuli männä viikolla kokeiltua uutta rengaslinjaa nro 3. Oman kävelyni perusteella totesin, että iltapäiväkierroksella on Vuoritiellä pysäkkien etäisyys välillä Lintuviita - Marjaviidan puoliväli tosi pitkä. Olisiko mahdollista saada vielä yksi pysäkki Vuoritien-Marjaviidan kulmaan? Se palvelisi jotenkin myös Hallilanvuoren asuntoalueen asukkaita, jotka tällä hetkellä jäävät melkoisen kävelymatkan päähän.

Juha Kokko, logistiikkapäällikkö (31.01.2014, klo 10:51)

Selvitämme asiaa. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla pysäkin lisääminen Marjaviidalle, Luhdikkaviidan ja Vadelmaviidan välille. Paikka olisi melko turvallinen ja pysäkki kustannustehokkaasti toteutettavissa.

höpö höpö akat

SosiaalipalvelutI.P (15.01.2014, klo 17:08)

Onko esim vammaispuolen johtajalla velvollisuus vastata soitto pyyntöihin jos niitä on 3 viikon aikana jättänyt useita? Työn tekijät pyysi ottamaan johtajaan yhteyttä kun he ei tiedä vastausta kysymyksiin!

Päivi Saukko, sosiaalityön tulosaluejohtaja (16.01.2014, klo 10:28)

Soittopyyntöihin on velvollisuus vastata.

Kuntalisä

VarhaiskasvatusAnita (15.01.2014, klo 14:36)

Onko todellakin näin, että lasten kotihoidontuen kuntalisää ei saa, mikäli äiti on ollut ennen äitiyslomansa alkua sairauslomalla? Työsopimus siis on voimassa ja jatkuisi vielä hoitovapaankin jälkeen.
Jos näin on, mistä kuntalisän ehtokohdasta se pitäisi käydä ilmi?

Näsänen Aija-Marita, varhaiskasvatusjohtaja (15.01.2014, klo 15:02)

Jos kuntalisän hakija täyttää muut ehdot, niin voi olla vakituisesta tai määräaikaisesta työpaikasta sairaslomalla ennen lapsen syntymää ja vanhempailomaa. Tällöin kuntalisää saa.

Jos taas tilanne on se, että äiti on ma.työsuhteessa, ma. työsuhde loppuu esim. 15.6 ja äiti on sairaslomalla 16.6. alk. ja lapsi syntyy sairasloman aikana, ei kuntalisää saa, vaikka muut ehdot täyttyvät.

Kuntalisää kannattaa hakae. Hakemukseen saa aina päätöksen perusteluineen.

Hyvää talven jatkoa!