+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan.

Kaupunkiympäristön toimialan palveluihin voit antaa palautetta tai esittää kysymyksiä palveluista ja toiminnasta uudessa Palautepalvelussa.

Palaute voi koskea katuja ja liikennettä, joukkoliikennettä, puistoja ja metsiä, kaupunkisuunnittelua, kaavoitusta, tontteja, ympäristöä, asumista, rakentamista tai toimitiloja.

Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Koiran kanssa ulkoilu pururadalla

Vapaa-aika ja liikuntaPikkukoira (30.11.2013, klo 22:11)

Ulkoilemme tavallisesti koiramme kanssa hyllykallion pururadalla ja näin talven tullen joudumme siirtymään jonnekkin muualle. Kyrköskärven pururadalla on ilmeisesti sallittua kävellä ainakin jollain alueella? Olisiko mahdollista nähdä joku kartta missä olisi selkeästi merkattu millä alueella saa kävellä koiran kanssa. Myös muut ehdotukset koiran kanssa ulkoiluun on tervetulleita.

Anne Kotila, liikuntatoimenjohtaja (17.12.2013, klo 14:55)

Koirien kanssa voi ulkoilla muuna kuin talvikautena kuntoradoilla niin että pidetään koira kytkettynä. Talvella latuaikana kuntoreitit ovat hiihtoon varattuja eli kävely latualueella on kielletty. Latureitillä koiran kanssa liikkuminen kävellen on erittäin vaarallista! Seinäjoella on hyvin paljon hoidettuja kevyen liikenteen reittejä jotka ovat hyviä talviulkoiluun: myös kävellen koiran kanssa. Kevyen liikenteen reiteillä on talvikunnossapito: aurataan ja hiekoitetaan tarvittaessa. Jos ei ole talvikunnossapitoa on ne merkitty kyltein. Näitä reittejä on useita myös puistojen yhteydessä mm. keskustassa jokirantareitti Uimahalli-Urheilutlaon takana.
Kyrkösjärven ympäri keirtää reitti joka talvelle latukaudella tehdään latureitiksi. Osa tästä reitistä väli: Sairaala-SeVo:n voimalaitos on ohjattu koiraladuksi: hiihto koiran kanssa sallittu. Ns. koiralatuja on myös Honkakylässä Töhtitornin vierestä. Lisätietoja on liikuntapalveluiden nettisivulla www. seinajoki.fi/liikunta.
Liikunta koiran kanssa lenkkeillen on mitä parasta ulkoilua! Hyviä lenkkihetkiä ja Hyvää Joulun aikaa!

Leikkipuistojen huolto talvisin

Puistot ja viheralueetLastenkin ehdoilla (28.11.2013, klo 11:42)

Haluan perustelut sille, miksi kaupunki ei huolla leikkipuistoja talvella, johon kuuluisi liukkauden torjunta ja auraus, esimerkiksi auraus rinki ympäri tyyliin, jos ei muuta, niinkuin joissakin puistoissa hienosti tehdäänkin, nyt vain esimerkiksi aurankadun päässä oleva puisto kaipaisi toimia .Perhepäivähoitajien toimenkuvaan esimerkiksi kuuluu monipuolinen ulkoilu ja toiminta muutenkin ,joka on ympärivuotista, eikä ammatillisestikaan ajateltuna ole
kohdallaan,koska rajoittava tekijä on hangen paksuus ja liukkaus. Samoin tämä koskee muita lasten toimia leikkipuistoissa.

Hannu Ojanen, Kaupunginpuutarhuri (09.12.2013, klo 10:52)

Puistotoimi talvikunnossapitää keskeisempiä puistokäytäviä auraten ja liukkautta torjuen. Meillä ei talvikunnossapidetä
leikkipaikkoja (yleinen tapa koko maassa). Perusteluna ongelmallinen talvikausi, eikä ole määrärahoja ja resursseja
toimintaan, joka takaisi päivittäisen turvallisuuden leikkipaikoilla. Auraamme muutamien leikkipaikkojen läpi, myös Aurapuiston.

Suojatie puuttuu

Katu- ja liikennesuunnitteluäiti (26.11.2013, klo 11:33)

Voisimmeko saada suojatien Herralankatu 25A kohdalle, jotta kadun voi ylittää lasten kanssa turvallisesti?? Tällä hetkellä autot eivät päästä asukkaista menemään koteihinsa, kun suojatietä ei ole olemassa.

Keijo Kaistila, Suunnittelupäällikkö (28.11.2013, klo 09:06)

Laitetaan tämä harkintaan. Periaatteessa tonttikohtaisia suojateitä ei pitäisi tehdä, koska silloin syntyy kirjava käytäntö suojateistä. Suojateitä tulisi pääsääntöisesti rakentaa vain katuliittymien yhteyteen ja sivuilta tulevien kevyen liikenteen raittien ylityskohtiin. Tällaisia on mm. puistojen kohdalla. Tonttikohtaisia suojateitä on toki rakennettu sellaisiin kohtiin, joissa kulkijoita on paljon ja lähellä ei ole soveltuvaa suojatietä.
Kadunhan saa jalan ja pyörällä ylittää, jos suojatietä tai pyörätien jatketta ei lähettyvillä ole. Silloin on kylläkin autoilla etuajo-oikeus.

Liikennevalot

Katu- ja liikennesuunnitteluFillaristi (04.11.2013, klo 10:43)

Koulupäivän aikana pyöräilijöille vaihtuvat liikennevalot automaattisesti. Muuna aikana pitää nappia painamalla varata vihreät valot. Miksi valot ei toimi aina automaattisesti ? Pyöräilen töihin ja olen todennut sen suurena puutteena, kun joskus menee koko valokierros ohi, kun myöhästyit sekunnin. Automaattisella vaihtumisella kaupunki palvelisi meitä pyöräilijöitä, jos olette pyöräilyn ystäviä.

Keijo Kaistila, Suunnittelupäällikkö (28.11.2013, klo 09:04)

Tämä koskee myös jalankulkijoita. Napilla kerrotaan valoja ohjaavalle keskukselle, että tarvitaan vihreää valoa. Risteyksen liikennetilanteen mukaan kulkuvuoro jokaiselle järjestetään ”kierron” oikeassa vaiheessa, minkä vuoksi odotus on joskus pitkä. Autoilla nappia ei ole, vaan asfaltissa olevat tunnistimet hoitavat saman tehtävän. Kevyttä liikennettä ei kyetä tunnistimin riittävällä varmuudella havaitsemaa, joten on käytettävä nappia. On mahdollista, että ruuhka-aikoina kulkuvuoro järjestyy automaattisesti nappia painamattakin, mikäli ajoneuvoja risteykseen on tulossa useilta suunnilta.

Saanko ohjattua omat veroni oikeasti tärkeisiin asioihin?

Vapaa-aika ja liikuntaEnsin kivijalka, sitten ylellisyydet (19.11.2013, klo 11:13)

Olisiko joku tapa, millä saisin oman tuloveronkorotukseni ohjattua terveydenhuoltoon, olisin ennemmin mukana niissä talkoissa kuin stadiontalkoissa? Haluaisin ennemmin olla mukana siinä, että kaupungin työntekijät saavat asianmukaiset ja lakisääteiset palkkansa ja lomansa, kuin että jalkapalloilijoille rakennetaan stadioni ennen kuin ovat edes näyttäneet, pysyvätkö siellä Veikkausliigassa... Hyvähän se on, että on harrastusmahdollisuuksia, mutta eikö ensin pitäisi rakentaa kivijalka ja vasta sitten lisätä muita ylellisyyksiä?

Aaro Honkola, Rahoitusjohtaja (28.11.2013, klo 09:01)

Valitettavasti kansalainen ei voi valita mihin juuri hänen kunnallisveronsa kohdistuvat. Vaaleissa valitut luottamushenkilöt tekevät linjaukset siitä, mihin kaupungin rahat käytetään.

Koiraverolla siivouskuluja maksuun.

Katujen kunnossapitoPyöräillen huomioitua (18.11.2013, klo 11:27)

Miksi Kuortaneentiellä St 1 kohdalla pyörätiellä on ollut huomioni mukaan 2 kk koiranjätepussit maassa hajakkaan? Myös seuraava roskis kaupunkiin päin on hajallaan maassa. Usein myös lasinsirut makaavat kaduilla monien viikkojen ajan, esim. hotelli Lakeuden kohdalla kesäaikaan. Maatuminen ei ole mikään vastaus, Ennen maatumista voi hyvinkin esim. zoonoosit tarttua.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (26.11.2013, klo 15:03)

Kyseiset roska-astiat ovat yksityisen yrittäjän omaisuutta ja hoidossa. Olemme välittäneet viestisi hänelle.Yrittäjä hoitaa tyhjäykset oma-aloitteisesti.Katualueella olevat roskat, lasinsirut ym. kuuluvat kiinteistöjen puhtaanapidon piiriin puoleenväliin katua.Lasinsirut korjattiin käytävältä ennen lumen tuloa.

Kuivana sateella

Joukkoliikennekastunut (11.11.2013, klo 10:44)

Koskahan bussin käyttäjille saataisiin lisää sadekatoksia? Ainakin linjan 6 varrella on lukuisia pysäkkejä paljaan taivaan alla. Ja vastaavasti esim. Kasperissa on useita katoksia, joiden kautta bussit eivät enää kulje.

Voitaisiinko nämä käyttämättömät katokset siirtää nykyisen reitin pysäkeille - ei tarvisisi edes tehdä uusia, mutta saataisiin nämäkin käyttöön?

Juha Kokko, Logistiikkapäällikkö (11.11.2013, klo 13:08)

Olemme parasta aikaa päivittämässä pysäkkitietoja järjestelmäämme. Kun päivitystyö on valmis, kartoitamme yhdessä liikennöitsijöiden kanssa tärkeimmät pysäkit. Nämä matkustajamääriltään suurimmat pysäkit varustetaan määrärahojen puitteissa katoksin.
Kasperissa olevat katokset ovat tulossa jälleen käyttöön vuoden vaihteen jälkeen. Tästä syystä ko. katoksia ei ole siirretty nykyisten reittien pysäkeille.

Päällystereiät umpeen nopeammin

Katujen kunnossapitokuopat ei kivoja pimeällä (05.11.2013, klo 11:22)

Rautatiekadulla oli Metsolantien risteyksessä kevyen liikenteen väylä viikkotolkulla piikattuna auki. Jokunen aika sitten se lopulta päällystettiin, kiitos siitä. Mutta nyt sitten Metsolantiehen piikattiin uusi, vähän pienempi aukko. Odotetaan varmaan taas viikkoja, ennen kuin se asfaltoidaan.

Kysymys kuuluu, ovatko kyseiset kohteet jotenkin eri instanssien hallitsemia? Eli katua hoitaa osasto X ja kevyen liikenteen väylää osasto Z. Jos näin on, voisi varmaan skarpata osastojen kesken tiedonvälityksessä, ettei koneita, porukoita ym . tarvitse rahdata samaan kohtaan useita kertoja. Vielä pahempaa on kyllä, jos sama instanssi hoitaa molempia - silloin suunnitelmallisuus on täysin kadoksissa.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (11.11.2013, klo 09:28)

Kiitos kysymyksestä.Kyseiset alueet ovat Seinäjoen Vesi Oy:n saneerauskohteita.Risteyksessä oleva paikka ja Metsolantien varrella olevat asuntokadut paikattiin samalla kertaa.Myöhemmin vaurioituneet sulkuventtiilit Metsolantiellä korjattiin jälkitöinä loppu- syksystä.Seinäjoen Vesi Oy toimittaa paikkauskohteista listan Lemminkäinen Infra Oy;lle , joka kerää myös muilta tilaajilta kohdelistat (esim Anvia, Seinäjoen Energia ym.) ja Lemminkäinen tekee asfalttipaikat alueittain.Valvonta töistä kuuluu kaupungille.