+
Tulosta
Etusivu

Koululaiset

Koululounas on osa koulun opetusta ja kasvatusta. Lounaan tulee olla kiireetön, rauhallinen ja miellyttävä tauko koulupäivän aikana.

Koulussa tarjotaan oppilaalle monipuolinen ja täysipainoinen ateria kello 10.30 - 12.00 välisenä aikana. Koulujen rehtorit huolehtivat oppilaille sopivan ruokailuajankohdan ja vastaavat siitä, että ruokailuun on järjestetty riittävästi aikaa.

Lapsen nauttima koululounas edistää koululaisen hyvinvointia ja oppimista sekä vähentää turhien välipalojen napostelua. Lasta kannattaa kannustaa syömään päivittäin koululounas ja kaikki aterian osat, vain näin täyttyy kouluruokasuosituksen mukainen 1/3 päivän energiatarpeesta. lapsen kokonaisravitsemuksen kannalta on tärkeää huolehtia, että kotona tarjotaan päivän muut ateriat (aamupala, välipala, päivällinen ja iltapala).

Ruokalistasuunnittelun ensisijaisena lähtökohtana on ravitsemuksellisuus, mutta myös koululaisten toiveita otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Listat suunnitellaan siten, että perusruoka käy mahdollisimman monelle. Erityisruokavaliot toteutetaan lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Kasvisruokavaliota noudattavien tulee ottaa yhteyttä oman koulun terveydenhoitajaan.

Muutamissa yläkouluissa kokoontuu aktiivisesti "ruokalatoimikunta", joka toimii yhteistyöelimenä oppilailta Ruokapalveluihin päin.


Koulujen ruokalistat löytyvät sivun reunasta ryhmittäin.

Ryhmä 1: Lyseo, Yhteiskoulu ja Pruukin yhtenäiskoulu.

Ryhmä 2: Alakylän koulu, Joupin koulu, Kivistön koulu, Marttilan koulu, Niemistön koulu, Pohjan koulu, Toukolanpuiston koulu sekä Törnävän koulu.

Ryhmä 3: Alaviitalan koulu, Aseman koulu, Etelä-Seinäjoen lukio, Haapaluoman vakakeskus, Halkosaaren koulu, Honkakylän vakakeskus, Hyllykallion koulu, Keski-Nurmon koulu, Kirja-Matin koulu, Kouran koulu,Kärjen koulu, Lintuviidan koulu, Nurmon yläaste ja lukio, Pajuluoman koulu, Seinäjoen lukio, Tanelinrannan koulu, Toivolanrannan yhtenäiskoulu, Topparlan koulu, Valkiavuoren koulu sekä Ylistaron yläaste ja lukio.

Koulujen iltapäivätoiminnan välipalalistat löytyvät sivun reunasta ryhmittäin.

Ryhmä 1: Alakylän koulu, Kivistön koulu, Marttilan koulu, Niemistön koulu, Pohjan koulu, Pruukin yhtenäiskoulu Toukolanpuiston koulu,

Ryhmä 2: Halkosaaren koulu, Hyllykallion koulu, Lintuviidan koulu, Keski-Nurmon koulu, Kirja-Matin koulu,Kärjen koulu, Pajuluoman koulu, Tanelinrannan koulu, Toivolanrannan koulu, Törnävän koulu, Valkiavuoren koulu

Lue lisää koululaisen ravitsemuksesta:
Syödään ja opitaan yhdessä - kouluruokailusuositus

Koulujen ruokalistat:

Ryhmä 1 (pdf, 0.04 Mt) Ryhmä 2 (pdf, 0.04 Mt) Ryhmä 3 (pdf, 0.04 Mt)

Iltapäivätoiminnan välipalat:

Ryhmä 1 (pdf, 0.02 Mt) Ryhmä 2 (pdf, 0.05 Mt)

Me tarjoamme lähiruokaa.
Toimittajiamme ovat mm.
Atria, Valio, Tukkutalo Heinonen Fazer, Lapuan leipä, Kurikan KotipirttiSeinäjoen kaupunki

Ruokapalvelut

Frami D, Tiedekatu 2

60320 Seinäjoki

p. 06 416 2831

etunimi.sukunimi@seinajoki.fi

Laskutusosoite:

Seinäjoen kaupunki

Ruokapalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki