Seinäjoen Terveyskeskus tiedottaa: Yli 60 vuotiaiden neljännet koronarokotukset eivät ole käynnissä, eikä aikoja rokotukseen ole mahdollista varata.

Terveyskeskukseen on tullut runsaasti yhteydenottoja yli 60 vuotiailta ihmisiltä, jotka ovat halunneet varata ajan neljänteen koronarokotukseen. Yli 60 vuotiaiden koronarokotukset eivät ole käynnissä, eikä aikoja ole mahdollista varata.

THL on 6.7 2022 antanut ennakkotietoa tulossa olevista suosituksista neljänsien koronarokotusten laajentamisiksi uusille ikäryhmille.  THL tulee täsmentämään ohjeita viimeistään elokuun alussa.

Seinäjoella on noudatettu THL:n suosituksia ja tullaan toimimaan niiden mukaan. Tulemme tiedottamaan ja ohjeistamaan asukkaita sitten kun ohjeet päivittyvät.

Koronarokotus on paras keino välttää vakava koronatauti.

THL suosittelee, että kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka ovat saaneet vähemmän kuin kolme rokotusta, ottaisivat kaikki iänmukaiset rokotukset.

Seinäjoella 58,5 % yli 18 vuotiasta on saanut kolme rokoteannosta. Kolme rokotetta puuttuu siis vielä noin 21 000 henkilöltä.

Seinäjoen terveyskeskus