Seinäjoen pesäpallostadionin kentän kunnostus alkaa

Kuvassa Seinäjoen pesäpallostadion ja kenttä ilmasta kuvattuna.

Seinäjoen pesäpallostadionin kentän kunnostustyöt alkavat keskiviikkona 7.9.2022, josta lähtien kenttä ei ole käytettävissä.
Kunnostustöihin kuuluu mm. kentän pohjien uusiminen, kuivatuksen parantamimen ja pinnan uusiminen. Lisäksi kenttää siirretään noin 6-7 metriä lähemmäksi pesäpallostadionin katsomoa. Kunnostettava alue koskee myös muuta kun kenttäaluetta.

Syksyn aikana tehdään nurmen poisto ja pohjakerrosten uusiminen. Vanhaa nurmea hyödynnetään mm. koulujen pienpeliareenoilla. Pesäpallokenttä pinnoitetaan ensi keväänä ja korjaustöiden on tarkoitus valmistua niin että kenttä olisi käytettävissä toukokuun 20. päivä.

Alueen pohjatyöt on tehty vuosikymmeniä sitten ja kentän pinta on uusittu viimeksi vuonna 2007. Pesäpallostadioninkenttä on aktiivisessa seurojen ja koulujen käytössä. Pesäpallokentän uusiminen on ollut vuosia mukana liikuntapaikkasuunnitelmassa.

Kunnostustöiden kustannuksiin on varattu vuodelle 2022, 500 000 euroa ja pinnoitusurakkaan esitetään 168 000 euron määrärahaa vuodelle 2023. Seinäjoen kaupungin valtuusto päättää marraskuussa lopullisesti vuoden 2023 investointirahoista.
Aluehallintaviraston liikuntapaikkainvestointirahaa on saatu hankkeeseen yhteensä 100 000 euroa.

Lisätietoja

Mäkelä Jari

liikuntatoimenjohtaja , Liikuntapalvelujen hallinto