Palkittu ENKEL-yhtye digikeikalle Etelä-Pohjanmaan yläkouluihin

Neljänhenkinen ENKEL-yhtye esiintyy Etnogaalassa

Viisitoistavuotias Lastenkulttuurikeskus Louhimo juhlii syksyn aikana juhlavuottaan herkän ja hersyvän pelimannityttöbändi ENKELin kanssa. Louhimo tarjoaa ENKEL-yhtyeen kanssa kaikille Etelä-Pohjanmaan maakunnan 9.-luokkalaisille mahdollisuuden osallistua konserttielämykseen, ja keskustella muusikoiden kanssa kokemuksesta sen jälkeen

Digikeikan tavoitteena on lisätä lastenkulttuurin saavutettavuutta, sekä tutkia lastenkulttuurikeskuksen ja taiteen tekijöiden yhteistyötä maakunnassa. Kaikille Etelä-Pohjanmaan maakunnan yhdeksännen luokan oppilaille tarjotaan mahdollisuus osallistua ENKEL-yhtyeen Kalevan Navetan soittotila Kammiossa syyskuussa taltioituun konserttiin. Konsertin tueksi on tarjolla Louhimon ja yhtyeen ideoima kokemusta syventävä etätuokio. Tuokion aikana oppilaat voivat esimerkiksi kysyä yhtyeen jäseniltä esiin nousseita kysymyksiä. Tallenne lähetetään yläkouluihin viikolla 41.

ENKELin jäsenille erilaiset etäyhteyksin toteutettavat työskentelymallit niin konsertoinnin kuin muunkin bänditoiminnan osalta ovat viime aikoina tulleet tutuiksi. Kouluille suunnattu konserttitallenne ja sen jälkeen tapahtuva etätuokio ovat yhtyeelle uudenlainen ja inspiroiva toimintatapa. “Digikeikka etätuokioineen antaa mahdollisuuden vuorovaikutteisuuteen yleisön kanssa. Tavoitteenamme on luoda keikan yhteyteen mahdollisimman helposti lähestyttävä keskustelutuokio, jonka aikana voimme kertoa esimerkiksi musiikkimme synnystä, musiikkiin liittyvistä urapoluista tai mistä tahansa nuoria kiinnostavasta seikasta ammattimuusikkojen elämässä”, kertoo yhtyeen kantelisti Maija Pokela.

ENKEL-yhtyeessä soittavat Leija Lautamaja, Miia Palomäki, Maija Pokela sekä Iida Savolainen. Yhtye on julkaissut kaksi albumia, joista molemmat on valittu Vuoden kansanmusiikkilevyiksi. Lisäksi yhtye on valittu vuonna 2019 Vuoden yhtyeeksi Kaustinen Folk Music Festivalilla. Kokonaisuuden mahdollistajana toimii Louhimon ja Etelä-Pohjanmaan liiton yhteistyössä toteuttama MaaMa – Maakunnalliset Mahdollisuudet 2021 –hanke. Digikeikka-kokonaisuuden taiteellista työskentelyä mahdollistaa Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston apuraha yhtyeen jäsenille.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo on Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden musiikkiin ja sirkukseen erikoistunut lastenkulttuurikeskus. Louhimon toiminta-ajatuksena on työskennellä lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi tuottamalla heille laadukkaita taide- ja kulttuuripalveluja sekä tekemällä heidän kanssaan taidetta ja kulttuuria. “Digitaaliset toteutukset tarjoavat tasa-arvoisia mahdollisuuksia viedä sisältöä maantieteellisesti laajalle alueelle, lähelle lasta ja nuorta”, tiivistää Laura Buckman.

Lisätietoa Digikeikasta:

Laura Buckman
Lastenkulttuurikeskus Louhimo
Koordinaattori / MaaMa 2021 – Maakunnalliset Mahdollisuudet -hanke
laura.buckman@seinajoki.fi
0503590037

Miia Palomäki
ENKEL-yhtye, muusikko, musiikin maisteri
contact.enkel@gmail.com
0443539827