Nurmohallin sisäampumaradan parannustyöt ovat käynnissä

Kuvassa Nurmohalli ulkoa kuvattuna

Nurmohallin kellarikerroksessa sijaitseva ampumarata on ollut pois käytöstä loppusyksystä 2022 alkaen. Ampumaradalle tehtiin tuolloin normaali viranomaistarkastuskäynti, jonka seurauksena havaittiin korjattavia yksityiskohtia.

Kaupungin liikuntapalvelut ja tilapalvelut kutsuivat harrastajia koolle seuroista ja niiltä tahoilta, jotka rataa aktiivisesti käyttävät, miettimään ampumaradan parempaa toimivuutta. Kuulemistilaisuudessa tehtiin karkea korjaussuunnitelma ja kirjattiin käyttäjien toiveita tilan suhteen. Tarkoituksena on tehdä ampumaradasta turvallinen paikka kaikille siellä toimintaa harrastaville tahoille.
Radalle päädyttiin lopulta tekemään hieman suurempi remontti, kuin mitä alkuun suunnitelmissa oli. Todettiin, että rata palvelee harrastajia pitkänkin matkan päästä eikä vastaavia ole lähikunnissa. Tämän vuoksi päätettiin lopulta lähteä tekemään parannusta ilmastoinnista käsin, samalla suunnitellaan radan luotiloukkoja uudenlaiseksi ja nykyaikaisemmaksi. Kaikki suojarakenteet ammuntapaikalla tullaan uusimaan turvallisiksi. Elektroniset taululaitteet ovat myös hankintalistalla.

Käyttäjät ovat viikottain kyselleet remontin etenemisestä ja edelleen joudutaan kertomaan, että rakentaminen ja remontointi kestää vähintään maaliskuun lopulle saakka. Lopputuloksesta kuitenkin odotetaan laajalta alueelta kulkevaa käyttäjäjoukkoa hyvin palveleva ja toimiva harjoituspaikka. Nurmohallin ampumarataa käyttävät pääsääntöisesti 25 m pistooli- ja 50 m kiväärilajien edustajat sekä Practical ampujat. Tiedotamme remontin etenemisestä ja radan uudelleen käyttöönotosta nettisivuillamme.

Kuvassa Nurmohallin ampumarata.