Nuorten kesätyöpaikat Seinäjoen kaupungilla

Horsma-veistos taivasta vasten.

Vuoden 2023 kesätyöpaikat Seinäjoen kaupungin puistotoimessa, liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluissa sekä varhaiskasvatuksen leikkikenttätoiminnassa ovat haettavissa 6.2.–5.3.2023 välisen ajan osoitteessa www.kuntarekry.fi. Rekisteröidy ohjelmaan ja jätä hakemuksesi sähköisesti.

Kesätöihin valitaan ensisijaisesti seinäjokisia ja työn alkaessa paikasta riippuen 15 tai 18 vuotta täyttäneitä nuoria. Osaan paikoista voivat päästä myös yli 24-vuotiaat. Töitä on tarjolla mm. rantavalvojana, viheralueiden kunnossapidossa, ajoleikkurin kuljettajana, kesäsoittajana tai vaikka ohjaajana leirillä, puistossa tai leikkikentällä. Työn kesto vaihtelee paikasta riippuen kahdesta viikosta koko kesään. Alla tarkemmat kuvaukset haettavana olevista paikoista.

Kuntarekryn sivuilta haettavissa olevat kesätyöpaikat löytyvät seuraavilla työavaimilla:
liikuntapalvelujen kesätyöt: työavain 498534
puistotoimen kesätyöt: työavaimet 495345, 495422 ja 494800
nuorisopalvelujen kesätyöt: työavain 500301
kulttuuripalvelujen kesätyöt: työavaimet 500513 ja 500481
varhaiskasvatuksen leikkikenttätoiminnan kesätyöt: työavain 496990

Seinäjoen kaupunki on savuton työpaikka.

15–17-vuotiaille suunnatut kesätyöpaikat:

Uimakouluavustaja
2 viikkoa, alku- ja loppukesä. Uimakouluavustajat toimivat uimaopettajan apulaisina, huolehtivat uimakoululaisista Urheilutalon yläaulasta allastiloihin ja takaisin. Auttavat lapsia pukeutumisessa, suihkutiloissa ja altaalla. (498534)

Puistotoimen kunnossapitotyöt 2 vk
15–17 -vuotiaille nuorille (työn alkuun mennessä). Työn kesto on 2 viikkoa, kesä-elokuun aikana, alkaen 12.6.2023, valinta tapahtuu arvonnan perusteella. Toivomuksen itselle sopivasta jaksosta voi esittää hakemuksessa. Työ on ulkotyötä. Työhön kuuluu viheralueiden kunnossapitotöitä mm. istutusryhmien kitkentää kokeneempien puistotyöntekijöiden työparina. Edellytämme suomen kielen osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (495345)

Ohjaaja Fiilis- ja liikennepuistoon
2 viikkoa, kesä–elokuun aikana. Näissä puistoissa ohjaajat saavat erinomaisen ensimmäisen kesätyökokemuksensa. Toivomme hakijoilta rohkeaa palveluhenkisyyttä, positiivista ja nauravaista asennetta, sekä toiminnallista työotetta. Meillä töitä tehdään hyvällä fiiliksellä säällä kuin säällä, mutta tosissaan. Kun työntekijöillä on hauskaa niin asiakkaatkin viihtyvät. (500301)

Ohjaaja skeittihallille (2 paikkaa: 1 alku- ja 1 loppukesä)
5 viikkoa, osa-aikatyö 16 h/vko, kesä–elokuun aikana. Työtehtäviin kuuluu mm. kassatyöskentelyä, avustaminen hallin siivous- ja kunnostustehtävissä. Skeittihalli tarjoaa eri-ikäisille ja -tasoisille harrastajille vaihtoehtoisia liikuntamahdollisuuksia kuten skeittaaminen, BMX-pyöräily ja skoottaus. Skeittihallin ohjaajalle lajien tuntemus ei ole välttämätöntä. Eduksi lasketaan kiinnostus nuorten kanssa toimimiseen. Arvostamme myönteistä ja kannustavaa kasvatuksellista ja vastuullista työotetta. (500301)

Kesäsoittaja (5 paikkaa: 4 soittajaa, 1 laulaja)
Haetaan 16–22 -vuotiaita soittajia sekä laulajaa Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat-bändiin. Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Louhimon ohjauksessa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Harjoittelujakson jälkeen yhtye esiintyy ympäri Seinäjokea. Yhtyeen mukana kulkee esiintymiset sopinut sekä äänentoistosta vastaava kesäsoittajien tuottaja. Harjoittelujaksolla (viikko 24) työt ovat aikavälillä 8–16 ja esiintymisjaksolla (viikot 25-27) aikavälillä 10–18. Työ kestää 4 viikkoa, 12.6.–9.7.2023. Hakijan tulee olla 16–22 -vuotias työn alkaessa. Toivomme hakijan liittävän hakemukseen linkin videomuotoiseen soitto- ja/tai laulunäytteeseen. (500513)

18–24-vuotiaille suunnatut paikat:

Osaan paikoista mahdollista päästä myös yli 24-vuotiaat

Liikuntapaikkojen kunnossapito- ja hoitotyöt
5-10 viikkoa, alku- ja loppukesä. Kantakaupunki, Nurmo, Peräseinäjoki ja Ylistaro. Kentät ja ulkoliikunta-alueet, mahdollisesti kaksivuorotyö, vaaditaan vähintään B-ajokortti, jonka ajokoe on suoritettu manuaalivaihteisella ajoneuvolla. Valitulta edellytämme säänkestävyyttä, kykyä työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä, reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta sekä kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja erilaisiin työtehtäviin. (498534)

Rantavalvoja
4-5 viikkoa, alku- ja loppukesä. Kyrkösjärvi, Sahalampi, Tanelinranta ja Kalajärvi (Peräseinäjoki). Rantavalvojan tehtäviin kuuluu valvoa rannalla turvallisuutta ja järjestystä sekä yleistä siisteyttä. Vaaditaan rantavalvojan pätevyys tai vähintään testiuinnin läpäiseminen. Tutustu ennen hakemista testiuinnin vaatimuksiin, jotka löydät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta (www.suh.fi). Valitulta edellytämme suomen kielen taitoa, säänkestävyyttä, reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta, innostunutta palveluasennetta, aktiivisuutta, rohkeutta sekä vastuullisuutta. (498534)

Uimaopettaja
4-5 viikkoa. Alku- ja loppukesä. Vaaditaan uimaopettajan pätevyys. Kesäuimakoulut järjestetään uimahallissa 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.
Lisätietoja uimaopettajan pätevyysvaatimuksista löydät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton sivuilta (www.suh.fi). (498534)

Puistotoimen kunnossapitotyöt (toukokuu)
2.5. –2.6.2023, sopii esimerkiksi 18–24 -vuotiaille abeille, valmistuville ammattikoululaisille ja työttömille nuorille. Työ on ulkotyötä. Työtehtäviin kuuluu pääasiassa kevätsiivousta, eli haravointia ja roskien keräystä puistoissa ja viheralueilla. Tälle työjaksolle valitaan hakemuksen ja mahdollisen haastattelun perusteella. Edellytämme suomen kielen osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (495345)

Puistotoimen kunnossapitotyöt 5 vk
Ajalle 5.6.– 7.7.2023 ja 10.7.– 11.8.2023. Työ on tarkoitettu työn alkuun mennessä 18 vuotta täyttäneille nuorille. Työn kesto 5 viikkoa, valinta tapahtuu arvonnan perusteella. Työ on ulkotyötä. Osa työntekijöistä toimii ruohonleikkaajina, ja osa toimii puistotyöntekijöiden työparina kaupungin viheralueilla, pääasiassa kasvillisuuden hoitotöissä. Edellytämme suomen kielen osaamista, säänkestävyyttä sekä reipasta ja työtä pelkäämätöntä asennetta. (495345)

Ajoleikkurin kuljettaja (päältä ajettava kone)
Viheralan kunnossapitotyöt puistotoimessa, ajoleikkurin kuljettaja eli isokonekuski 2–3 kk kesätyöhön. Etsimme kaupunkialueen ruohonleikkuuseen 18 vuotta täyttäneitä huolellisia nuoria, joilla on vähintään B-ajokortti. Näitä paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Muut edellytykset: suomen kielen taito, työkykyisyys ulkotöihin sekä reipas ja työtä pelkäämätön asenne. Sitoutuminen useammalle kuukaudelle katsotaan eduksi. (495422)

Puistotyöntekijä (kunnossapito)
Koko kesän mittaisiin kausitöihin(puistojen, liikennealueiden ja kiinteistöjen viheralueiden kunnossapitotöihin) haetaan 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä. Kausityöntekijät työskentelevät oman hoitoalueensa vastaavana koko kesän ajan (touko-syyskuu). Näitä paikkoja on rajoitetusti ja valinnat tapahtuvat haastattelun perusteella. Palkkaus riippuu ammattitaidosta ja työkokemuksesta. (494800)

Kesäsoittaja (5 paikkaa: 4 soittajaa, 1 laulaja)
Haetaan 16–22 -vuotiaita soittajia sekä laulajaa Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat-bändiin. Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Louhimon ohjauksessa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla. Harjoittelujakson jälkeen yhtye esiintyy ympäri Seinäjokea. Yhtyeen mukana kulkee esiintymiset sopinut sekä äänentoistosta vastaava kesäsoittajien tuottaja. Harjoittelujaksolla (viikko 24) työt ovat aikavälillä 8–16 ja esiintymisjaksolla (viikot 25-27) aikavälillä 10–18. Työ kestää 4 viikkoa, 12.6.–9.7.2023. Hakijan tulee olla 16–22 -vuotias työn alkaessa. Toivomme hakijan liittävän hakemukseen linkin videomuotoiseen soitto- ja/tai laulunäytteeseen. (500513)

Kesäkuvataiteilija
Haetaan uransa alussa olevaa kuvataiteilijaa tai taideopiskelijaa tekemään omaa taiteellista työtään. Kesäkuvataiteilija tulee osaksi Seinäjoen taidehallin työyhteisöä taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Työ kestää kaksi kuukautta, 19.6.-20.8.2023. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri paikkakunnilta tai kulttuureista tulevia henkilöitä. Hakemuksen voi lähettää myös englanniksi. Taiteellisen työskentelyn tulee näkyä taide- ja kulttuurikeskuksen asiakkaille sekä kaupunkilaisille jollain tavoin kesän aikana. Hakijan tulee esittää hakemuksen yhteydessä alustava projekti-idea tai työsuunnitelma siitä, mitä haluaisi kesäkuvataiteilijana tehdä. Kesäkuvataiteilijalta odotamme itsenäistä ja yleisöystävällistä työotetta ja hyvää yhteistyökykyä. Toivomme, että työskentelyjakson lopuksi kesäkuvataiteilija toteuttaa Kalevan Navetan pedatila Itikassa pop-up näyttelyn, esityksen, video-screeningin, keskusteluohjelman tai tapahtuman muutaman päivän mittaisena.

Huom! Tähän työpaikkaan ei ole ikärajoitusta, eikä valinnassa painoteta paikallisia hakijoita. (500481)

Leikkikenttäohjaaja
Osa-aikatyö 5 h/vrk, 18 vuotta täyttäneille alan opiskelijoille. Voidaan tarvittaessa ottaa myös muutamia alle 18-vuotiaita opiskelijoita. Työtehtäviin kuuluu toiminnan suunnittelua ja toteuttamista 4–10 -vuotiaille lapsille. Työssään kaikki ohjaajat ovat vastuussa lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Työntekijöiltä edellytetään aktiivisuutta ja vastuullisuutta.Leikkikenttiä on eri puolilla kaupunkia. (496990)

Vastaava leikkikenttäohjaaja
Osa-aikatyö 6 h/vrk, 18 vuotta täyttäneille alan opiskelijoille. Vastaava leikkikenttäohjaaja toimii yhteyshenkilönä omalla kentällään ja hänellä on päävastuu oman kenttänsä toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta 4–10 -vuotiaille lapsille. Työssään kaikki ohjaajat ovat vastuussa lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Työntekijöiltä edellytetään aktiivisuutta ja vastuullisuutta.Leikkikenttiä on eri puolilla kaupunkia. (496990)

Ohjaaja Fiilis- ja liikennepuistoon
5 viikkoa, kesä–elokuun aikana. Näissä puistoissa ohjaajat saavat erinomaisen ensimmäisen kesätyökokemuksensa. Toivomme hakijoilta rohkeaa palveluhenkisyyttä, positiivista ja nauravaista asennetta, sekä toiminnallista työotetta. Meillä töitä tehdään hyvällä fiiliksellä säällä kuin säällä, mutta tosissaan. Kun työntekijöillä on hauskaa niin asiakkaatkin viihtyvät. (500301)

Leiriohjaaja
Eripituisia jaksoja kesä–heinäkuulla Kesäsiirtolassa Kuorasjärven rannalla. Vietä kesä leiriohjaajana Kessulan leirikeskuksessa. Työtä tehdään pääosin arkisin. Leirinohjaajana kartutat ryhmänjohtajataitojasi ja saat jakaa osaamistasi lapsille. Pääset myös hyödyntämään mielikuvitustasi ja kehittelemään mitä erilaisimpia aktiviteetteja hienossa ympäristössä. Tämä on mahdollisuutesi viettää aktiivinen, ikimuistoinen kesä! Tee joukosta erottuva hakemus ja kerro, miksi juuri sinä olisit oikea valinta leiriohjaajaksi. Kessulan viime kesien meininkejä voit fiilistellä etukäteen Instagramissa ja Facebookissa @Seinäjoen Kesäsiirtola. (500301)

Lisätietoja:
Liikuntapalvelutp. 050 552 9400 / Tanja Särkipaju
(uimakouluavustaja ja rantavalvoja)
p. 050 473 7855 / Tuomas Viitasaari
(liikuntapaikkojen kunnossapito- ja hoitotyöt)
Puistotoimip. 06 416 2512 / Anna Wahlberg
Nuorisopalvelutp. 044 754 1711 / Milla Koivusalo, nuoriso@seinajoki.fi
Kulttuuripalvelutp. 040 774 8564 / Tuomo Kallio (kesäsoittajat)
p. 040 774 8560 / Sanna Karimäki-Nuutinen (kesäkuvataiteilija)
Varhaiskasvatusp. 044 418 1234 / Mari Koski-Aho, mari.koski-aho@seinajoki.fi